IPKK (Termes Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IPKK (Termes Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ova dionica je skoro 5 puta ispod ATH

Ovo ti je strašan argument za kupnju dionice [wink]
[/quote]
Kolega dionice se nu kupuju na osnovu argumenata već na temelju procijene i očekivanja. Ovih dana su kolege spominjale cijenu od 200 EUR-a što bi bila taman ta vrijednost od ATH, a Kandit i kada je bio na ATH nije se smatrao precijenjenom dionicom.

Ma ne velim ja da je precijenjen. Ali možda bi bilo bolje da barem na jednoj temi pokušamo pisati argumentirano. Evo recimo po meni je puno bolji pokazatelj podcijenjenosti IPKK-R-A u odnosu na recimo VIRO-R-A njihova tržišna kapitalizacija.

MCap IPKK-R-A – 715.090 dionica x 325 kn = 232.404.250 kn

MCap VIRO-R-A – 1.386.667 dionica x 480 kn = 665.600.160 kn

Neću sad razglabat o ostalim pokazateljima poslovanja, ali ukoliko se u obzir uzme business i razina zaduženosti možemo slobodno uspoređivati IPKK-R-A i VIRO-R-A kao dvije firme istog ranga.

Sto godina prerade šećerne repe u Osijeku
OSIJEK – Potpaljivanjem vapnenih peći u tvornici šećera Kandit Premijer d.o.o. Osijek počela je stota kampanja prerade šećerne repe u šećer.

Kampanja bi trebala trajati 95 dana, gdje će se iz 625.000 tona šećerne repe proizvesti više od 80.000 tona šećera, s prosječnom dnevnom preradom od 6600 tona šećerne repe. Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Dragan Kovačević istaknuo je da je šećerna industrija jedna od strateških prehrambenih i poljoprivrednih industrija u zemlji te da je šećer jedan od najvažnijih hrvatskih izvoznih proizvoda, ali i da sadašnju proizvodnju šećerne repe od šest tona po hektaru treba povisiti kako bi se dostigli standardi EU. [O. G.]

Izvor: Vjesnik.hr

Jel ko zna nešto o strateškom partneru koji želi ući u Ipkk kandit

Darko Kolarek. Ulazi polako cijelu prošlu godinu

Pa zar ne bi strateški partner trebao biti netko iz businessa? Po čemu je po tebi DK strateški partner? Strateški partner im je nekad bio Grba, samo što mu Pavić nije dao da postane nešto više od strateškog partnera 🙂

Evo s godinu dana zakašnjenja ipak se otvara Kandit II. A ima i još nekoliko zanimljivih podataka u članku:
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=7&ID_VIJESTI=114079

Ja bih iskreno bio zadovoljniji kad bi oni nagrađivali dioničare, a ne kooperante, ali dobro. Jedino mi je cijeli članak napisan sa nekom socijalističkom notom.

Pa zar ne bi strateški partner trebao biti netko iz businessa? Po čemu je po tebi DK strateški partner? Strateški partner im je nekad bio Grba, samo što mu Pavić nije dao da postane nešto više od strateškog partnera 🙂
[/quote]

Kolega žao mi je što niste prepoznali malu šalu u mom gore navedenom postu.

Svi mi kažu da budem strpljiv, pa do kada tako?

Svi mi kažu da budem strpljiv, pa do kada tako?

Ma koje strpljenje. Lupaj brate, pa nećeš valjda čekati do kraja godine 🙂

Uskoro se otvara nova tvornica, bit će slikanja, pompe (novinari, političari, TV) nadam se da će i cijena
dionice odreagirati…

glete ovog navlakača kako manipulira cijenom [angry]
halo HANFA!!

IPKK-R-A 10:26:18 1 314,00 314,00
IPKK-R-A 10:18:44 50 300,00 15.000,00
IPKK-R-A 10:18:44 19 300,00 5.700,00
IPKK-R-A 10:07:45 1 300,00 300,00

najprije je kupio 1 dionicu po 300 i navukao nekog da pokupi ovo po 300, a onda je kupio 1 po 314 u nadi da će navući neku ovcu da opet skida s prodaje [angry]

New Report

Close