Kada Darko ne kupuje nema ni prometa.
Katastrofa.Totalno razočarenje. Zašto sama firma ne kupuje svoje dionice ako su tako jeftine?
Kandit mi je počeo strašno smrditi. [sad]
Kada Darko ne kupuje nema ni prometa.
Katastrofa.Totalno razočarenje. Zašto sama firma ne kupuje svoje dionice ako su tako jeftine?
Kandit mi je počeo strašno smrditi. [sad]
Bolje bi bilo naći odgovor na pitanje "Zašto Darko kupuje?", a ako tio nešto smrdi odmakneš se dalje i problem je riješen!
06.02.2009 .
IPK KANDIT D.D./REDOVNA DIONICA IPKK-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. IPK ZAVOD D.D. 229.992 32,16 Osnovni račun
2. PREMISA D.O.O. 135.329 18,92 Osnovni račun
3. IPK KANDIT D.D. 62.701 8,77 Osnovni račun
4. KOLAREK DARKO 44.961 6,29 Osnovni račun +1591
5. KOESTLIN TVORNICA KEKSA I VAFLA D.D. 27.422 3,83 Osnovni račun
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 14.034 1,96 Skrb. račun
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 13.036 1,82 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 12.236 1,71 Skrb. račun +112
9. MARKOVIĆ NENAD 7.799 1,09 Osnovni račun
10. HIPP MARIJA 6.450 0,90 Osnovni račun
Ukupno: 77,47
Ništa mi nije jasno….
Zar je IPKK kužan, skoro nitko ne želi ozbiljno kupiti ovu dionicu, većina ih stavi jako niski nalog pa ako naleti netko kome treba živa lova, dobro, ako ne opet dobro.
Je li IPKK uopće radi ? Kako tone, reklo bi se da je pred krajem, a barem to znamo da nije…
Pomoć! Trebam barem neku malu informaciju za vraćanje optimizma (može i lažnog) i daljnje preživljavanje pogleda na debele minuse,…
Samo me jedno tješi (a i ne baš, jer nisam zlurad), ima ih puno koji su kupili i iznad mojih 720 kn,…
a zašto se postavljati više kad uvijek netko proda i na ovim razinama (izgleda da me HPB i tu zaje….) .. osim toga kak stvari stoje bude njega možda i jeftinije .. vremena su takva da treba i spavati s jednim okom otvorenim
imam ipkk
Ja sam jedan od tih.Kupovao sam ga i po 1300k ( a izgleda da i Darkec sa mnom).Pa kako sada da izađem kada mi treba tona novca da svedem prosijek barem na 800k. Ali ja sam vječiti optimista i ulagač na vrlo vrlo duge staze.
Kada se croby oporavi (2115g) i bude na 4000 IPKK če vrijediti barem 1500k.
Zato molim boga da vrijednost sutra padne na 100k a ja kupim 1000kom i onda mogu mirno spavati.
Šalu na stranu ali koliko god kriza bila duboka ljudi če sve viče konzumirati šečera,čokolade i sl… Stoga za Kandit nema zime.
G. Metuzalem (čitajući između redova) izgleda da vi dosta dobro poznajete poslovanje Kandita. Dali imate veze sa upravom? Ako imate molim vas da mi odgovorite tko je sve zainteresiran za kupovinu firme i dali je uopče sadašnji vlasnik zainteresiran za prodaju po ovoj bagatelnoj cijeni?
jel netko zna kakva nam je bila 2008 godina?
Vjerojatno bolji od večine drugih HR firmi.
G. Metuzalem (čitajući između redova) izgleda da vi dosta dobro poznajete poslovanje Kandita. Dali imate veze sa upravom? Ako imate molim vas da mi odgovorite tko je sve zainteresiran za kupovinu firme i dali je uopče sadašnji vlasnik zainteresiran za prodaju po ovoj bagatelnoj cijeni?
Što znači vrijednost poduzeća, dionice u krizna vremena ?
Znamo svi da zlato vrijedi puno, prilično je stabilno kroz vremenska razdoblja. A onda bude neki rat, glad na sve strane i gram zlata vrijedi gram brašna. Znamo svi da dugoročno gledano, to nije dobar paritet, i onaj tko skupi zlata u krizna vremena, poslije postaje jako bogat čovjek.
Slično je i sad. IPKK vrijedi manje nego sva čokolada na njegovom skladištu, što je slično kao i sa ATPL koja ima gotovine skoro da sama sebe kupi (a brodovi i nekretnine ostaju pride). Samo treba imati hrabrosti i dati ono malo "brašna" za zlato (u ovom slučaju dobre dionice) i nadati se da ipak nećemo i mi zatrebati brašno dok traje kriza jer bi moglo biti 1 gram brašna za 2 grama zlata.
Ali tko izdrži do novog poraća, imat će priliku živjeti barem u jednoj klasi iznad.
Stoga, zlato nikad nema previše, jedino ponekad premalo vrijedi, i onda valja iskoristiti tu priliku.
Jedino žalim što sam se posušio prije, i nisam uhvatio "najniži tečaj" no sve će to jednog dana biti ugodna uspomena.
Autor ovog članka ne nagovara nikog na kupnju ili prodaju. Autor posjeduje dionice IPKK, ATPL, KRAS, TISK, ZVZD,…
Što znači vrijednost poduzeća, dionice u krizna vremena ?
Znamo svi da zlato vrijedi puno, prilično je stabilno kroz vremenska razdoblja. A onda bude neki rat, glad na sve strane i gram zlata vrijedi gram brašna. Znamo svi da dugoročno gledano, to nije dobar paritet, i onaj tko skupi zlata u krizna vremena, poslije postaje jako bogat čovjek.
Slično je i sad. IPKK vrijedi manje nego sva čokolada na njegovom skladištu, što je slično kao i sa ATPL koja ima gotovine skoro da sama sebe kupi (a brodovi i nekretnine ostaju pride). Samo treba imati hrabrosti i dati ono malo "brašna" za zlato (u ovom slučaju dobre dionice) i nadati se da ipak nećemo i mi zatrebati brašno dok traje kriza jer bi moglo biti 1 gram brašna za 2 grama zlata.
Ali tko izdrži do novog poraća, imat će priliku živjeti barem u jednoj klasi iznad.
Stoga, zlato nikad nema previše, jedino ponekad premalo vrijedi, i onda valja iskoristiti tu priliku.
Jedino žalim što sam se posušio prije, i nisam uhvatio "najniži tečaj" no sve će to jednog dana biti ugodna uspomena.
Autor ovog članka ne nagovara nikog na kupnju ili prodaju. Autor posjeduje dionice IPKK, ATPL, KRAS, TISK, ZVZD,…
[/quote]
imamo vrlo sličan portfelj..nego samo da vam kažem,–znam par branitelja koji su dobili dionice ipkk,kao ranjeni branitelji,pa ih sada prodaju,ja sam ih pokušao odgovoriti,ali izgleda da ne mare za tim,jer misle da će i to malo izgubiti,a znamo da u uvjetima niske likvidnosti ova dionica može zaroniti i ispod 200 kuna,što bi bilo stvarno tragično i nepravedno..