14.10.2008 .
IPK KANDIT D.D./REDOVNA DIONICA IPKK-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. IPK ZAVOD D.D. 229.992 32,16 Osnovni račun
2. PREMISA D.O.O. 135.329 18,92 Osnovni račun
3. IPK KANDIT D.D. 62.701 8,77 Osnovni račun
4. KOESTLIN TVORNICA KEKSA I VAFLA D.D. 27.422 3,83 Osnovni račun
5. KOLAREK DARKO 16.330 2,28 Osnovni račun +147
6. HPB D.D. 16.265 2,27 Skrb. račun
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 14.034 1,96 Skrb. račun
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 13.036 1,82 Skrb. račun
9. PBZ D.D. 11.336 1,59 Skrb. račun
10. MARKOVIĆ NENAD 7.564 1,06 Osnovni račun
Ukupno: 74,68
jos malo i eto darkeca na 5. mjestu,pratimo ga jos od kad je usao,mislim da je bilo oko 900kn
14.10.2008
RASPAD NEKADAŠNJEG REALSOCIJALISTIČKOG MASTODONTA IPK OSIJEK PRED SAMIM KRAJEM:
IPK Kandit preko fikus tvrtke želi preuzeti čepinsku Uljaru
OSIJEK – IPK Kandit preko jedne od IPK-ovih fikus tvrtki želi preuzeti čepinsku Uljaru. Ukratko je to sažetak priča koje se ovih dana uz razne varijacije o toj temi prepričavaju po kuloarima. IPK Tvornica ulja Čepin d.o.o. je jedina neprivatizirana tvrtka iz sustava bivšeg kombinata IPK Osijek d.d., a fikus tvrtka je Tvornica stočne hrane IPK TSH Osječanka d.d., trenutno u većinskom vlasništvu IPKPPDIV: Neka se naplate potraživanja, ali ne na štetu Uljare
U PPDIV-u, većinskom sindikatu u čepinskoj Uljari, kažu da ovrha visi nad Uljarom već duže vrijeme i u svezi s tim budno prate situaciju. – Neka TSH naplati svoja potraživanja od IPK Osijek d.d. ali ne na štetu čepinske Uljare. Riječ je o “starim grijesima” IPK koja sada dolaze na naplatu, ali tu ne bi trebao nitko ispaštati. Nećemo dozvoliti da Uljara bude rasprodana, kaže Šimo Orešković, regionalni povjerenik PPDIV-a.
Kandita, a koja postoji samo na papiru, ima dva uposlenika i nema poslovnih aktivnosti. U status vjerovnika IPK TSH Osječanka d.d. je, kako doznajemo, došla na temelju sudske presude i priznanja o dugovanju prema istoj u iznosu od 27 milijuna kuna od strane predsjednika Uprave IPK Osijek d.d. 2005. godine. Naime, IPK TSH Osječanka d.d. bila je izravni nositelj kredita u iznosu od 27 milijuna kuna za potrebe poslovanja IPK Ratarstva – stočarstva još 2001. godine a koji joj nikad nije vraćen, te je do sada taj dug s kamatama narastao na 45,5 milijuna kuna. Budući da je dug jedino moguće naplatiti ovrhom nad IPK Tvornicom ulja Čepin koja je, kako je već navedeno, jedina preostala neprivatizirana IPK-ova tvrtka, postoji bojazan da se provede privatizacija Uljare na način na koji se nije željelo te da bi sve skupa moglo imati štetne posljedice i za tvrtku i za njezine djelatnike.
Predsjednik Uprave IPK Osijek d.d. Drago Pleš na neki je način potvrdio ta kuloarska nagađanja, te istaknuo kako je točno da je u tijeku ovrha nad čepinskom Uljarom. – Ako se krene ovrhom u naplatu potraživanja nad udjelima u čepinskoj Uljari, smatramo da bi na taj način moglo doći do netransparentne privatizacije na koju ne bi mogli utjecati, a što ne bi bilo dobro, kaže Drago Pleš, te dodaje kako valja istaknuti da je i na krovnom društvu IPK Osijek d.d. ostao veliki dio neizmirenih obveza od tvrtki kćeri u iznosu od čak 70 milijuna kuna, a koja nisu osigurana i koje nije moguće naplatiti ni sa žiro-računa tih tvrtki ni iz njihove imovine. Pleš napominje kako je u protekle dvije godine, koliko je na čelu tog bivšeg kombinata, povećan temljeni kapital IPK Osijeka za 58 milijuna kuna, a u istom razdoblju uz redovito poslovanje podmirene su prema istim tim tvrtkama (IPK Kandit, Kandit Premijer, čepinskoj Uljari, nekim bankama i slično) obveze u iznosu od 20 milijuna kuna.
Ovrha od strane TSH, doznajemo, čepinskoj Uljari donosi i loš imidž kod banaka koje toj tvrtki kreditiraju otkup sirovina suncokreta i uljane repice. Pleš napominje i kako provođenje ovrhe ugrožava, otežava i koči predviđeni tijek privatizacijskih procesa.
– Već je poznato da čepinska Uljara i njezin potencijalni strateški partner, zagrebačka Zvijezda iz sustava Agrokora, izuzetno dobro surađuju i u tom smo kontekstu već uputili Vladi RH prijedlog oko početka pregovaranja vezano za privatizaciju, kaže Pleš.
O daljnjoj sudbini čepinske Uljare trebalo bi se, kako doznajemo, više znati danas za kada je zakazano ročište na Trgovačkom sudu. Kako je izjavio Slavko Babić, predsjednik Uprave IPK TSH Osječanke i jedan od najvećih malih dioničara, na sudu bi danas trebala biti utvrđena tržišna vrijednost poslovnih udjela IPK Tvornice ulja Čepin. – Mi smo za svaki oblik dogovora razrješenja te situacije. Cilj nam je i da Uljara nastavi razvoj, nađe strateškog partnera. Ako dođemo do vlasništva nad Uljarom također ćemo joj tražiti strateškog partnera jer je nama cilj
a sutra članak: Marinko Zadro i definitivno postaje kralj šečera – vlada oslučila o prodati sladoranu viru unatoč povoljnijoj ponudi kandita
uprava sladorane zadovoljna
odluke iza zatvorenih vrata navode na sumnje
Taman sam ušao u Kandit, izgleda prerano. Vodio sam se time što dvojka iz top 10 stalno dokupljuje. Znaju li oni nešto više od ostalih malih?
15.10.2008 .
IPK KANDIT D.D./REDOVNA DIONICA IPKK-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. IPK ZAVOD D.D. 229.992 32,16 Osnovni račun
2. PREMISA D.O.O. 135.329 18,92 Osnovni račun
3. IPK KANDIT D.D. 62.701 8,77 Osnovni račun
4. KOESTLIN TVORNICA KEKSA I VAFLA D.D. 27.422 3,83 Osnovni račun
5. KOLAREK DARKO 16.730 2,34 Osnovni račun +400
6. HPB D.D. 16.265 2,27 Skrb. račun
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 14.034 1,96 Skrb. račun
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 13.036 1,82 Skrb. račun
9. PBZ D.D. 11.336 1,59 Skrb. račun
10. MARKOVIĆ NENAD 7.564 1,06 Osnovni račun
Ukupno: 74,73
hm, hm, ovaj drugi se izgleda ispucao. Ako stane i ovaj onda smo ježili ježa. Nadam se da kupuje jer nešto zna, a ne zato što ne zna kud s parama!
Taman sam ušao u Kandit, izgleda prerano. Vodio sam se time što dvojka iz top 10 stalno dokupljuje. Znaju li oni nešto više od ostalih malih?
dokupljuju oni jos od 1000kn
[lol]
ima ima forumasa i koji su kupovali i iznad 1000kn i jos se nabidavali sa kolegom na forumu [lol]
ima ima forumasa i koji su kupovali i iznad 1000kn i jos se nabidavali sa kolegom na forumu [lol]
[/quote]
[lol] [lol] [lol]
Da ,da ,kolega to su bila stara dobra vremena kad je Kandit bio podcijenjen na 1170 a targeti su bili visoko ,visoko………od svega su ostali targeti i hrpa papira s pitanjem
“pa ko nas do ovde dovede….”
[lol] [lol] [lol]
Da ,da ,kolega to su bila stara dobra vremena kad je Kandit bio podcijenjen na 1170 a targeti su bili visoko ,visoko………od svega su ostali targeti i hrpa papira s pitanjem
"pa ko nas do ovde dovede…."
[/quote]
sjecas li se kad je krenulo dolje pa prazan bid a ljudi iz zafrkancije stavljali 800kn pa niko neda a mi se ismijavali [lol] neznaju ovi friski sto su propustali.Ili onaj jedan forumas ma ovo je ziher i utuce lovu mislim da je bilo nekih 600-700kn jos mi vikali nemoj odjenput polako kud si se zaletio,nema ni glasa vise od njega [lol] [lol]