IPKK (Termes Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IPKK (Termes Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

žorž:
” Kolega Gates koliko se sjecam vi ste izjavili da nemate kandita.
Očito ste dobro upučeni ili odlično pretpopstavljate a niste mi odgovorili na zadnji post.
Inače ja svoj kandit ne namjeravam prodavati ispod min 12000.
Oču li se načekati vidjet čemo uskoro?
By the way kandit je prvi objavio rezulrate 1Q.

Rekao sam kolega žorž. No ta činjenica od danas više ne vrijedi. Uletilo mi na 600 kn
[lol]

Kolega Gates kupovali ste po 600 a ne po 500k stoga niste mogli toliko zaraditi!
Recite mi koje dionice mogu napraviti za 10 dana 47% a ja vam dajem pola dobiti. Napišite mi privatni post.[lol]

Tip pogledao minimum i maksimum trgovanja, očigledno zna osnovnu matematiku jer je dobio prilično prihvatljiv postotak razlike 47%.
Ne znam zašto neki od forumaša u njemu vide “guru-a” dioničarstva kad je očigledno da mu je samopromocija u prvom planu. Jer naknadno pisati “ja sam uspio ovo i ono”, dugi eseji o vlastitoj veličini misli, a u najavama vrlo kratak i općenit.

Pravi dioničar drži dionice barem 100 godina u svom portfelju.

I inače:
ja sam kupio 60 komada po 500 kn, a u utorak, 6. svibnja ih prodajem po 800 kn.
To je 60%. Nije bogzna što, ali za početnika dosta.[wink]

02.05.2008 .
IPK KANDIT D.D./REDOVNA DIONICA IPKK-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. IPK ZAVOD D.D. 229.992 32,16 Osnovni račun
2. PREMISA D.O.O. 135.329 18,92 Osnovni račun
3. IPK KANDIT D.D. 62.701 8,77 Osnovni račun
4. KOESTLIN TVORNICA KEKSA I VAFLA D.D. 27.422 3,83 Osnovni račun
5. HPB D.D. 16.198 2,27 Skrb. račun -127
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 14.034 1,96 Skrb. račun
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 13.036 1,82 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 11.335 1,59 Skrb. račun
9. KOLAREK DARKO 10.000 1,40 Osnovni račun
10. HIPP MARIJA 6.450 0,90 Osnovni račun
Ukupno: 73,63

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

Kolega Gates kupovali ste po 600 a ne po 500k stoga niste mogli toliko zaraditi!
Recite mi koje dionice mogu napraviti za 10 dana 47% a ja vam dajem pola dobiti. Napišite mi privatni post.[lol]

Kupio sam za Vašu informaciju 500 komada na 496 na crni ponedjeljak.

Kolega Metuzalem, pišete gluposti o meni. Ja se nisam hvalio, nego sam samo napisao odgovor kolegi žoržu koji me prozvao.

Rekao sam kolega žorž. No ta činjenica od danas više ne vrijedi. Uletilo mi na 600 kn

Ne pada mi napamet da se prepucavam. Ali sami ste napisali da ste kupovali po 600k.
Kupovao sam i saam po svakakvim cijenama i količinama ali to neču iznositi u javnost.
Ja kada kupujem to radim na duže staze i ne pada mi napamet da prodajem i nisam day trader jer smatram da se u konačnici više isplati ulagati dugoročnije. Ulažem novac koji mi ne treba trenutno.
Istina to sam par puta u zadnje vrijeme uradio sa građevincima (day trade).Ali se ne smatram toliko spretnim da kratkoročno zaradim ozbiljniji novac , a mislim da to mogu napraviti samo određeni fond manageri i ljudi kojima su dostupne inside informacije.
Također na ovom forumu ne namjeravam nikoga navlačiti ni na koji način več podijeliti svoja razmišljana sa ostalima. Kada ulažem novac , ulažem ga u firmu u koju vjerujem a ovaj pad vrijednosti kandita u posljednjih par mjeseci smatram trenutnim stanjem na tržištu …
[thumbsup]

Ima li tu dividende za 2007.??[sealed]

Ne pada mi napamet da se prepucavam. Ali sami ste napisali da ste kupovali po 600k.
Kupovao sam i saam po svakakvim cijenama i količinama ali to neču iznositi u javnost.
Ja kada kupujem to radim na duže staze i ne pada mi napamet da prodajem i nisam day trader jer smatram da se u konačnici više isplati ulagati dugoročnije. Ulažem novac koji mi ne treba trenutno.
Istina to sam par puta u zadnje vrijeme uradio sa građevincima (day trade).Ali se ne smatram toliko spretnim da kratkoročno zaradim ozbiljniji novac , a mislim da to mogu napraviti samo određeni fond manageri i ljudi kojima su dostupne inside informacije.
Također na ovom forumu ne namjeravam nikoga navlačiti ni na koji način več podijeliti svoja razmišljana sa ostalima. Kada ulažem novac , ulažem ga u firmu u koju vjerujem a ovaj pad vrijednosti kandita u posljednjih par mjeseci smatram trenutnim stanjem na tržištu …
[thumbsup]

Kolega “žorž”, jesi li ti dugoročni investitor svojom voljom ili prisilno (zbog gubitka)?
Sudeći po tvojim ranijim postovina i ovom obrušavanju na kolegu “gatesa” imam dojam da si u kanditu do grla i da bi odavno izašao da to možeš izvesti a da ne budeš u minusu. Napominjem da je ovo samo dojam mada rijetko griješim.

U ovoj korekciji su pale sve dionice. Neke više a neke manje. Svatko tko je posjedovao dionice prije korekcije a nije ih prodao na samom početku korekcije je momentalno na gubitku.A zna se ko je prodavao -Lukovič i slični-.Zar bi bilo logično izlaziti u padu? Zna se da iza svake korekcije slijedi oporavak. Također je logično dokupljivati po jeftinijim cijenama što sam i ja radio. Ponovo ponavljam da se ulaže u firmu u koju se vjeruje i da je dioničarstvo dugoročna investicija. Što se tiče Kandita i kada bude 2000kn ja neču izlaziti iz njega pod uvjetom da mu je book dobar.
[cool]

Kolega “žorž”, jesi li ti dugoročni investitor svojom voljom ili prisilno (zbog gubitka)?
Sudeći po tvojim ranijim postovina i ovom obrušavanju na kolegu “gatesa” imam dojam da si u kanditu do grla i da bi odavno izašao da to možeš izvesti a da ne budeš u minusu. Napominjem da je ovo samo dojam mada rijetko griješim.

Ne kupuje se dionica (papir) nego poduzeće, barem to rade ozbiljni ljudi.
Ne ubijaš kravu zato da bi pojeo jedan odrezak.
Netko je ušao u ovo sa 10000 kn u vjeri da je sposoban svaki dan zaraditi 5-6% i tako za godinu dana doći do 100000 kn i više.
Netko zarađuje na dobrom poslu, vjeruje u sebe i svoje sposobnosti, i ulaže u dionice radi dugoročne isplativosti.
Prvi, hvala Bogu, nisam, drugi se trudim biti.
No nema ljutnje, svatko radi kako umije, samo neka je po pravilima.
Ja, na žalost ili na sreću imam posao na kojem ne mogu istovremeno raditi i trgovati na burzi, tako da sam i “silom prilika” dugoročni ulagač.
Ili, netko će život posvetiti tome da skuplja novčić po novčić, a netko će to vrijeme iskoristiti kako bi stvorio plan za ubiranje svežnjeva novaca.

Kolega Gates je dobar momak, informiran, ….
ali bi li Vama išlo na jetra da Vam susjed svaki dan govori kako je uspio napraviti kuću, opremiti stan, zaraditi novce, a nikad ne govori kako.
Znate da radi dobro (“je li legalno, ovdje nebitno”), međutim, ljudski je nastojati izaći iz inferiornosti, ili vlastitom strategijom uspjeha ili “udri po susjedu”
A Vi sad ovo shvatite kako Vam odgovara, izbor zaključaka je povelik…

Prestanite drviti bez veze… Nego, recite, slažete li se s procjenom da ćemo do kraja svibnja doći na 900 kuna.

Tko radi, ne boji se gladi...

New Report

Close