može li mi molim vas netko od iskusnih i istaknutijih dioničara reći kad će se ipkk vratiti na 1400 da mogu izaći iz njega…..hvala
Zanimljiva situacija,ako netko poklopi bid idemo u blokadu.
To još nisam vidio.[lol]
može li mi molim vas netko od iskusnih i istaknutijih dioničara reći kad će se ipkk vratiti na 1400 da mogu izaći iz njega…..hvala
Iza FI.[cool]
Samo ako imaš manje od 30 godina, budeš to doživio…
Iza FI.[cool]
ključna riječ mog posta za tebe je – iskusnijih-
*pinokio*:
”
”
Samo ako imaš manje od 30 godina, budeš to doživio…
to sam si i mislio, a niš, moram ženi reć da bu ove godine more vidla jedino na TVu (ak nam struju ne isključe)[undecid]
Jer su potrebni komentari za ove znalce koji su nas “slucajno” gurnuli u blokadu!? Ne vjerujem da je margin vec namjerno rusenje. Bilo je ocigledno i prije otvaranja, maknuli sve naloge na kupnji iznad 700kn.
Poklopili na 650kn i onda se maknuli sa prodaje.Hmm…
30.04.2008 .
IPK KANDIT D.D./REDOVNA DIONICA IPKK-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. IPK ZAVOD D.D. 229.992 32,16 Osnovni račun
2. PREMISA D.O.O. 135.329 18,92 Osnovni račun
3. IPK KANDIT D.D. 62.701 8,77 Osnovni račun
4. KOESTLIN TVORNICA KEKSA I VAFLA D.D. 27.422 3,83 Osnovni račun
5. HPB D.D. 16.325 2,28 Skrb. račun -50kom
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 14.034 1,96 Skrb. račun
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 13.036 1,82 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 11.335 1,59 Skrb. račun
9. KOLAREK DARKO 10.000 1,40 Osnovni račun
10. HIPP MARIJA 6.450 0,90 Osnovni račun
Ukupno: 73,64
73,64% dionica otpada na prvih 10 dioničara (~527000 dionica)
Ostatak od 188000 dionica otpada na preostalih preko 2000 dioničara,
od kojih ima još 30-40 koji drže dodatnih 10%,
što dalje daje podatak da prosječni “mali” dioničar ima 50ak dionica, dakle prosječno 30000 kn.
I kao što poznajem neke od njih, oni vjeruju u dnevno trgovanje, prepoznavanje dnevnog trenda,
i time uzrokuju ove zastoje u rastu.
Jednostavno, zbog njih se ne može sastaviti neki ozbiljniji kontinuitet, jer čim skoči 10%, nađe ih se mnoštvo koji ih prodaju, pa ih pokušavaju kupiti čim padnu koji postotak, nastoje živjeti na mrvicama.
Srećom, sad kad su marginci ispali iz utrke, ovi “priljepci za zaslon” mogu trend samo usporiti ali ne i zaustaviti.
I postaje najvažnije: je li poduzeće radi dobro ili ne.
Ja sam Pinokiju odgovorio iza FI ali nisam rekao kojeg?
Ako vjeruješ u ovu firmu zašto ne dokupljuješ?
Još je ova dionica pre jeftina a polije če ti biti kasno pa češ na koncu izači iz nje sa o ili gubitkom jer češ izgubiti strpljenje.
Cijena može za 10tak dana pletjeti iznad 1000 a možda čemo to čekati iho ho!
Stoga moraš sam proučiti perspektivu i poslovanje firme i sam odlučiti.
Recimo G. Gates ju je jedno vrijeme kudio pa onda kupio na jeftinim cijenama od cc 600k a nedavno izletio iz nje jer vjerojatno smatra da ima nešto bolje trenutno na tržištu, a ja se osobno stim ne slažem![cool]
To je Vaš problem kolega Žorž. Realizirao sam kratkoročnu dobit od 47% u 10 dana. Ova dionica mi teško s ove razine više može priuštiti takav rast, a znam neke koje mogu. [wink]