IPKK (Termes Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IPKK (Termes Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

isuse, kakve si ti gluposti napisao. i jos se ne slazes sa mnom. pametno bi ti bilo da se pocnes slagati, jer ne znas osnove. tesko ces sa svojom razinom znanja nesto zaraditi na burzi.

a prije nek pljujes po nekom onda prvo provjeri. pusti biljeske. postoje egzaktni podaci.
na 31.12.2006. u trezoru je bilo 108.059 dionica
na 31.12.2007. u trezoru je bilo 62.801 dionica.

ajde digitron u ruke i oduzimaj. to ti valjda ide bolje od racunovnodstva.

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

Pa kao prvo, nisam pljuvao po tebi, samo sam tražio savjet. Kao drugo mogao bi se naučiti pristojnosti. Kao treće, nije 62.801, već 62.701 (iako nije suštinski bitno)

U cijeloj priči najviše pokušavam zaključiti kako su financirali izgradnju nove tvornice i renoviranja Kandita I. Da li je odgovor u kratkoročnom zaduživanju (nema mi previše smisla) ili je isto izvedeno na teret poslovnih prihoda tj. dobiti?

21.04.2008 .
IPK KANDIT D.D./REDOVNA DIONICA IPKK-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. IPK ZAVOD D.D. 229.992 32,16 Osnovni račun
2. PREMISA D.O.O. 135.329 18,92 Osnovni račun
3. IPK KANDIT D.D. 62.701 8,77 Osnovni račun
4. KOESTLIN TVORNICA KEKSA I VAFLA D.D. 27.422 3,83 Osnovni račun
5. HPB D.D. 15.025 2,10 Skrb. račun +10
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 14.034 1,96 Skrb. račun
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 13.036 1,82 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 11.335 1,59 Skrb. račun
9. KOLAREK DARKO 10.000 1,40 Osnovni račun
10. HIPP MARIJA 6.450 0,90 Osnovni račun
Ukupno: 73,46

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

U godišnjem izvješću za 2006 i 2007 su značajne stavke izvanredni prihodi-za 2006 58,5 milijuna a za 2007 28,6 milijuna. Zna li netko o čemu je riječ?

U izvanrednim prihodima protekle dvije godine iskazana je naplata otpisanog utuženog potraživanja kroz dva ovršna postupka nad IPK Tvornicom šećera d.o.o. provedena u 2005. i 2007.(oprihodovano u 2006. kao događaj nakon datuma bilance).
U izvanrednim rashodima iskazani iznosi odnose se najvećim dijelom na davanja kupcima – troškove tržišta. ( Primjenom MSFI-ova u 2007. ovi rashodi iskazuju se u ostalim troškovima poslovanja).

Angriff:

U godišnjem izvješću za 2006 i 2007 su značajne stavke izvanredni prihodi-za 2006 58,5 milijuna a za 2007 28,6 milijuna. Zna li netko o čemu je riječ?

u 2007. sasvim sigurno, dobar dio izvanrednih prihoda dolazi od prodaje trezorskih dionica.
nisam bas siguran da poticaji ulaze u izvanredne prihode…

Prodaja trezorskih dionica ne ulazi u prihode već samo radi promjenu na kapitalu i novcu u banci i blagajni.
Pozdrav

Pa kao prvo, nisam pljuvao po tebi, samo sam tražio savjet. Kao drugo mogao bi se naučiti pristojnosti. Kao treće, nije 62.801, već 62.701 (iako nije suštinski bitno)

U cijeloj priči najviše pokušavam zaključiti kako su financirali izgradnju nove tvornice i renoviranja Kandita I. Da li je odgovor u kratkoročnom zaduživanju (nema mi previše smisla) ili je isto izvedeno na teret poslovnih prihoda tj. dobiti?

prvo, nije istina o broju dionica. opet me prozivas i lupas bez provjere. tih 100 komada u kojima se razilazimo su prodali ove godine.

a drugo, nemoj ti meni ko je nepristojan. ti si nepristojan jer ne provjeravas cinjenice i pises gluposti. ostajem kod toga. uzmi literaturu, prouci i ponovo se javi

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

Dali netko zna brojke oko ovogodišnje zasijanosti površina? Prve izjave su bile užasne cca.7000hektara

Angriff: ” U godišnjem izvješću za 2006 i 2007 su značajne stavke izvanredni prihodi-za 2006 58,5 milijuna a za 2007 28,6 milijuna. Zna li netko o čemu je riječ? ” u 2007. sasvim sigurno, dobar dio izvanrednih prihoda dolazi od prodaje trezorskih dionica. nisam bas siguran da poticaji ulaze u izvanredne prihode

da

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

vlad1111, 21.04.2008. u 22:25
u 2007. sasvim sigurno, dobar dio izvanrednih prihoda dolazi od prodaje trezorskih dionica. nisam bas siguran da poticaji ulaze u izvanredne prihode…
Ne bih se složio-u bilješkama u financ izvješću piše da je društvo otpustilo 722 dionice-dakle to nije niti milijun kuna. Da se pod izvanrednim prihodima ne nalazi prodaja šećera sa zaliha? Nešto u stilu da ga otpišu pa onda knjiže kao izvanredni prihod kada ga ipak prodaju? Možda malo lupetam ali nemam pametnije ideje.
[/quote]
koliko se sjećam sa maga, kupoprodaja trezorskih dionica ne ide kroz rdig.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Angriff, 21.04.2008. u 23:56
prvo, nije istina o broju dionica. opet me prozivas i lupas bez provjere. tih 100 komada u kojima se razilazimo su prodali ove godine
.

Izrazi tipa lupaš i slično govore najviše o tebi samome.

I ako ne znaš odgovor na ovo pitanje dolje, ne moraš niti liječiti komplekse sa svojim načinom izražavanja.

“U cijeloj priči najviše pokušavam zaključiti kako su financirali izgradnju nove tvornice i renoviranja Kandita I. Da li je odgovor u kratkoročnom zaduživanju (nema mi previše smisla) ili je isto izvedeno na teret poslovnih prihoda tj. dobiti? “

Nakon petog dana rasta,sutra će biti vrlo napeto . Bilo je i danas,cijeli dan su skriveni nalozi bili na prodaji,i hvala bogu,uredno čišćeni,ali svaki put su postavljani sve niže i niže,što znači da imamo više jakih prodavača.

po mojoj procijeni,to su oni koji kapitaliziraju dobit nakon korekcijice,ali vidjet će se za 2 dana i na SDA,tko to u stvari prodaje,i zašto se skriva.[huh]

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Ne vjerujem da su kratkoročni ulagači ulazili u ovu dionicu. Mozda nisam u pravu ali mislim da su oni ulazili u todoričeve dionice,građevinare i eventualno u brodare.
Mislim da netko drugi (možda i sama uprava) ne želi da cijena poleti gore. Koliko tu Viro ima utjecaja, možemo samo špekulirati!
Tko može pogurati ovu dionicu osim nekog fonda?
Dali netko zna situaciju iza top 10a?
[huh]

[“U cijeloj priči najviše pokušavam zaključiti kako su financirali izgradnju nove tvornice i renoviranja Kandita I. Da li je odgovor u kratkoročnom zaduživanju (nema mi previše smisla) ili je isto izvedeno na teret poslovnih prihoda tj. dobiti? ”

Kolega Angriff, samo oštro. Sami ste odgovorili na svoje pitanje, a odgovor je pod rednim brojem 2. [wink]

New Report

Close