Samo je jedan Bill Gates, a to nije ovaj!
Pozdrav svima i ne sekirajte se za firme čija je djelatnost proizvodnja hrane.
Gates piše da su rezultati lošiji od očekivanih.
Već po toj floskuli se vidi da piše gluposti, jer ne navodi od čijih očekivanja.
Kolega stock, Vama se kao jednom od ozbiljnijih forumaša ovakvi postovi ne bi trebali događati. Vidite da su očekivanja ovdje da će rezultati biti bolji nego u 2006. Zar to nije logično?
Shvaćam da ste frustrirani što već godinu dana ne možete van iz nekih dionica, a to govori o Vašoj odličnoj investicijskoj strategiji.
Vidjet ćete kolega rezultate idući tjedan, pa ćete morati promjeniti Vaše mišljenje o meni. Do tada EOD, jer ionako nemam niti mislim kupovati IPKK (nažalost jer se nema keša više).
Samo sam Vam pokušao prenjeti ono što sam čuo iz vrlo povjerljivih izvora, a većina ovdje sraćka bezveze po meni.
Održan sastanak s predstavnicima hrvatske industrije šećera, [13.2.2008]
Danas je u MPRRR održan sastanak s predstavnicima hrvatske industrije šećera. Glavna tema sastanka bila je provedba proljetne sjetve šećerne repe i modaliteti za njezino uspješno okončanje.
Razgovaralo se o zahtjevima proizvođača repe u pogledu budućeg usklađivanja državne potpore u skladu s Europskom unijom, te o visinama potpore u pretpristupnom razdoblju. Predstavnici šećerne industrije su informirali ministra o svojem udjelu u ukupnom hrvatskom poljoprivrednom izvozu, a vodeće mjesto je postignuto bez izvoznih subvencija, u vrijednosti koja je premašila 200 milijuna USD u 2007. godini. Sektor šećerne industrije na najbolji je način iskoristilo pogodnosti Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU.
U posljednjih 5 godina je udvostručen prinos šećera po hektaru, te je on dostigao 8t/ha. Zajednički je istaknuto da se tu ne smije stati jer će pitanje daljnje provedbe reforme na tržištu šećera u EU dodatno zaoštriti pitanje konkurentnosti i održivosti izvoza u idućem razdoblju.
Ministar je predstavio plan najvažnijih aktivnosti Ministarstva i Vlade kojima će se potpomagati proizvođači u cijelom poljoprivrednom sektoru u provedbi reformi koje zahtijeva hrvatsko članstvo u EU kao i globalni trendovi. Predstavnici šećerne industrije su izrazili zadovoljstvo najavom da će i u slučaju proizvodnje domaće repe, Ministarstvo u okviru svojih i proračunskih mogućnosti i nadalje podupirati napore koji se u cilju dostizanja razine konkurentnosti u EU već poduzimaju unutar sektora šećerne industrije u partnerstvu s proizvođačima šećerne repe. Zajednički je ocijenjeno da je u smislu nastavka izvoza i doprinosa ukupnoj bilanci ostvariv cilj od 28 tisuća hektara pod repom u ovoj proljetnoj sjetvi uz zadržavanje postojeće proizvodnje i nastavak daljnjih ulaganja
Vidite kolega Gates da je bilo planirano cc 28 000h a toliko je i zasijano.[sealed]
Evo samo jedan citat ;;;;;
Predstavnici Vira su prilikom objave godišnjih rezultata i sami najavili kako u ovoj godini planiraju nekoliko akvizicija, među kojima i osječki Kandit Premijer i županjsku Sladoranu. Međutim, očito se i Pavić, kojemu proizvodnja šećera čini 80 posto poslovanja Grupe, u međuvremenu osvijestio kako je dovoljno ojačao da i on može razmišljati u istom pravcu. U tom slučaju, dva su scenarija. Prvi je da obje kompanije samostalno krenu na županjsku Sladoranu u kojoj država još drži većinski paket i u tom slučaju bi bili konkurenti, a drugi je da preuzimanje Sladorane idu udruženim snagama. U potonjoj varijanti, Viro i Kandit Premijer bi se prethodno trebali povezati na način da Viro uđe u vlasničku strukturu Kandita
Da kolega evo i iz ovog gore navedenog,,,sigurno Kanditu jako odgovara loš FI .
Ne zaboravite da Kandit ima svoja polja i u Srbiji! Molio bih informaciju koliko hektara?[huh]
Kolega nebi Vam bilo zgorega da se malo bolje informirate kad u nešto ulažete.
IPKK nema polja u Srbiji ,otkupljivao je repicu najviše od Mađara ,,,,pošto je u EU cijena ove godine porasla nadaju se uvozu iz Srbije i do cca 30% ukupne planirane proizvodnje.
žorž:
”
Ne zaboravite da Kandit ima svoja polja i u Srbiji! Molio bih informaciju koliko hektara?[huh]
”
IPKK nema polja u Srbiji ,otkupljivao je repicu najviše od Mađara ,,,,pošto je u EU cijena ove godine porasla nadaju se uvozu iz Srbije i do cca 30% ukupne planirane proizvodnje.
a u vojvodini se smanjuju površine pod šećernom repom isto kao i u hrvatskoj…
U cijeloj regiji i Europi se površine zasijne repom smanjuju zbog europske politike cijena šećera. Ratari se pokušavaju privoliti poećanjem državnih poticaja.
Svi ratari koji bježe od repe, prebacuju su na kukuruz iz istog razloga—cijena kukuruza je explodirala i tendencije će se zadržati još najmanje 10 godina.
Imam podosta IPKK-R-A, a moji su razlozi vezani za planove okrupljavanja šećerana u Hrvatskoj i okrupljavanje konditorskog biznisa, jer alternative za to nema.
Želja mi je da se taj proces završi čim prije i da lovu u što većem iznosu prebacim u proizvodnju kukuruza.
”
Istina da IPKK nema polja u srbiji u vlasništvu nego ih ima u renti![undecid]
http://www.net.hr/novac/page/2007/10/16/0001006.html
Je stari članak ali se uvijek isplati pročitat kao utjeha!
[sealed]
25.03.2008 .
IPK KANDIT D.D./REDOVNA DIONICA IPKK-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. IPK ZAVOD D.D. 229.992 32,16 Osnovni račun
2. PREMISA D.O.O. 135.329 18,92 Osnovni račun
3. IPK KANDIT D.D. 62.701 8,77 Osnovni račun
4. KOESTLIN TVORNICA KEKSA I VAFLA D.D. 27.422 3,83 Osnovni račun
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 14.034 1,96 Skrb. račun
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 13.036 1,82 Skrb. račun
7. HPB D.D. 11.988 1,68 Skrb. račun +35
8. PBZ D.D. 11.335 1,59 Skrb. račun