Izašlo izvješće:
http://208.109.28.148/finrep/IPKK-fin2007-3Q.xls
Mogu samo reći da sam razočaran, gubitak u ovom kvartalu skoro 7 mil. kuna. Sve što je ove godine bilo dobro odrađeno sada su prilično narušeno. A čučim u ovoj dionici već poduže. Fuj.[smiley15] NAkon vira mislio sam da će se i ovdje vidjeti jednaki rezultati, ali čini se ta su to bile puste želje.
Nisi u pravu, onda izađi van iz dionice kad tako misliš
Pa iskreno da ti kaže da i razmišljam iako ću biti u gubitku. Ako u dogledno vrijeme možda malo poraste izlazim van, jer ću dobiti šečernu bolest od ove dionice.
ne isplati se izlazit jer Viro ak bude dobio posao sa coca-colom neko ce morati ispunjavati kvote izvoza.Ne vjerujem da ce Viro moci pokriti sve to
Evo jedne poruke sa foruma Moj Novac:
Ajmo odmah usporediti 3Q VIRO i IPKK:
Prihodi od prodaje u zemlji + inozemstvu
VIRO 133,8 mil. kn
IPKK 161,1 mil. kn
Materijalni troškovi+troškovi osoblja+ostali troškovi (bez amortizacije i zaliha)
VIRO 131,6 mil. kn
IPKK 153,1 mil. kn
Dakle, stvarna operativna dobit:
VIRO 2,2 mil. kn
IPKK 8 mil. kn
Tržišna kapitalizacija
VIRO 2106 mil. kn
IPKK 858 mil. kn
A neto dobit?
VIRO +51 mil. kn
IPKK -6,7 mil. kn
Ova manipulacija zalihama kako kome odgovara već prelazi sve granice dobrog ukusa.
izvješće predobro
Dobit 7.4 puta veća
prihod 2%
amortizacija veća 6.5 puta
kratkoroćne fin.obveze manje za 100mil kn u odnosu na isto tromjesjećje prošle godine
ista priča u rashodima kao i lani D) Promjene u zalihama gotovih proizvoda i nedovršene proizvodnje 50mil kn što na kraju godine po svojoj prilici pređe u dobit sve u svemu predobro
[smiley2][smiley2][smiley2]