pa nije valjda da svi misle da se to odnosi samo na firmu koja se spominje u članku??:)
Netko izlazi, i ne pita za cijenu.- sudeći po današnjem trgovanju……
nije li to netko kao fima na ddjh??? 🙁
Nego nitko nije komentirao članak pod naslovom “Koje su podcijenjene, a koje precijenjene” i pročitao rezultate Business Excellance Index (BEX) i gdje je IPKK po njemu!!!!!!
nije li to netko kao fima na ddjh??? 🙁 Nego nitko nije komentirao članak pod naslovom “Koje su podcijenjene, a koje precijenjene” i pročitao rezultate Business Excellance Index (BEX) i gdje je IPKK po njemu!!!!!! Vaš link….
članak je loš a i naslov još gori..
taj bex moždaima nekog smisla … ali to nije “čarobni index” ili formula koja kao rezultat ima informaciju “koju dionicu kupiti , i koja dionica ide gore” , nego neka analiza poslovanja, zdravlja firme, ali čini mi se da ni to dobro ne oslikava ..
npr. objektivno u ovom trenutku je viro ispred ipkk , a viro nije u tim “izvrsnim” tvrtkama … ima još primjera ..
taj bex je za investitore malo vrijedan jer nema u sebi odnos prema tržišnoj cijeni dionice …može biti neka firma izvrsna ali može joj dionica biti preskupa …
članak je loš a i naslov još gori..
taj bex moždaima nekog smisla … ali to nije “čarobni index” ili formula koja kao rezultat ima informaciju “koju dionicu kupiti , i koja dionica ide gore” , nego neka analiza poslovanja, zdravlja firme, ali čini mi se da ni to dobro ne oslikava ..
npr. objektivno u ovom trenutku je viro ispred ipkk , a viro nije u tim “izvrsnim” tvrtkama … ima još primjera ..
taj bex je za investitore malo vrijedan jer nema u sebi odnos prema tržišnoj cijeni dionice …može biti neka firma izvrsna ali može joj dionica biti preskupa …
[/quote]
Točno tako, nije neko mjerilo i mapa za kupnju
NIje mapa, jer nema točno određenog instrumenta koji 100% govori o dionici. iako nije loš analiza poslovanja i zdravlja firme , a što je preduvijet za dobru dionicu.
Ovo je index koji je izdala struka i koji nije do sada pobijen ili negiran…
te napominjem da sam samo utvrdio da nitko nije komentirao taj članak… ipak se u njemu spominje ova dionica. samo sam htio potaknuti raspravu o relevantnosti i mogućem učinku(BEXa) na dionicu….
Nije problem upravi i baciti pogled kako radi VIRO…
Znači da i njima odgovara toliko netransparetnosti…
Moraju izaći sa odličnim vjestima za 3 Q …ako misle neke prave poteze vući…
Ponovo je aktualno prestruktuiranje ovog biznisa…okrupnjivanje…EU…
Evo cijenjene kolege otvorio sam novu temu jer smatran da dosta postova o usporedbi šećerana ne ne pridonosi ovoj temi.Nadam se da će te se na nju rado prebaciti .
HVALA!
dobra tema.. sigurno ću i nju pratiti… nadam se samo da će se još iskusniji članova odazvati… te se nadam kako će se diskutirati o sustizanu viro od strane IPKK:)
Mravak,care! vidim po temama na kojima pišeš da imamo jako sličan “portfolio”. Istina,ovu dionicu sam kupio zbog VRLO dobre perspektive ove tvrtke i zbog puno prostora za napredak iste što ujedno znači i velikog rasta njezine dionice na duge staze.Što vidim da i sam analizirao.Dosta sam promatrao dionice na hrv.tržištu izvana i kao što rekoh prije tu sam probio led. 3 Q
IPKK se već duugo čeka…
Image je već dooobro uzdrman…
Pravi FI bi pokazao da su spremni za velike stvari…
Držim palčeve i nadam se dobrim rezultatima…jer povjerenje se teško vraća…