Investitori se nabacuju milijardama, Hrvatska im nije u fokusu

Naslovnica Forum Komentari članaka Investitori se nabacuju milijardama, Hrvatska im nije u fokusu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

bavi li se taj gospodin turizmom od početka ove godine ili je “dugodišnji turistički djelatnik”?

sad je 2015., a još 2005.-e su profesionalni ulagači i developeri počeli zaobilizati hrvatsku jer su otkrili potpuno nefunkcionalno pravosuđe i neriješene imovinsko-pravne odnose, što je opet vezano za pravosuđe.

pravosuđe, pravosuđe, pravosuđe. to je već 10 godina da svijet zna kakvi smo, a mi sebe poznajemo i otprije. niti jedna politička stranka ni ne pomišlja na radikalnu reformu pravosuđa. tamo se zgrću ogromni novci na lijepe oči, a nitko unutar pravosuđa niti ne pomišlja na promjene.

zašto bi se ta meksička karizma udruživala s agrokorom? da otvaraju konzume u luksuznim hotelima? ne, nego zato što udruživanje a agrokorom dovodi do “kadija te tuži kadija ti sudi” situacije, i onda pravosuđe nije problem.

“obični” investitori koji naprosto žele uložiti svoje transparentno uložene novce nemaju šanse. no, korupcija je jako skupa, i da bi ipak imali neki profit, oni još moraju nadograđivati, prenamijenjivati, otimati javne površine ili naprosto prati novce. zato svaki novi hotel izgleda kao nabubrena varijanta prijašnjeg, zato nestaju plaže, šume i atraktivne uvale.

Zaboravljaš da je sudska vlast neovisna (dok nije na vlasti hdz) Tu je problem. Korumpirano sudstvo, a vlada se ne smije miješati. Sve su si namjestili tako da sami sebe biraju, smjenjuju…… Kada kjrupcija u sudstvu pretegne preko nekog postotka, tada i vlada sama sa sobom. Tu je rješenje samo ulica.

New Report

Close