‘Investirala sam, gradim tvornicu, umjesto da mi plati, Ministarstvo me kažnjava’… Evo Marasova odgovora

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Investirala sam, gradim tvornicu, umjesto da mi plati, Ministarstvo me kažnjava’… Evo Marasova odgovora

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

puno će se još paprenjaka proizvesti dok Maras shvati o čemu je riječ

sačuvaj me bože naših poduzetnika koji stalno nešto kukaju protiv države ,a od države traže da im daje novac…toga nema nigdje. ako si poduzetnik, onda si poduzetnik pa ćeš sam napraviti što treba. kakvi poticaji, kakva država??pa gdje toga ima. pokušavam zamisliti američkog poslovnjaka kako lamentira protiv države da mu nešto nije dala i jednostavno – to ne mogu zamisliti. bolje da ona prestane sa svojim poduzetništvom ako ne može bez države.

...povijest se ponavlja...

@delboy – država samo uzima, i to pretjerano, a rijetko kada daje! Odnosno daje svima onima koji ne žive od svog rada nego od proračunskih transfera (80% građana)! Imam osjećaj za feeling da si iz te skupine!?

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Zeni treba malo samopromocije pa eto… Sto se tice poticaja od drzave… samo je jedno pravilo: ako dobijes budi sretan, ako ne dobijes – pa što onda ? Graditi poslovni plan na temelju bilo čega što ima veze sa politikom je pucanj u prazno, osim ako nemaš nekog “svog”.

Hrvatskoj ekonomiji bi najbolje pomoglo kada bi prestala drzavna redistribucija i poticanje. Birokrati uzimaju novac od jednih i daju ga drugima i to koriste za stranacku promociju.

Ovo je valjda 278-i clanak o Marasu i poticajima od pocetka godine. Ispada da ne bi bilo ekonomije da nema Marasa.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Twixer, ti si tako mudar, pametan.sveznajući….pa, kaj ti nisi MINISTAR???

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!



@delboy
– država samo uzima, i to pretjerano, a rijetko kada daje! Odnosno daje svima onima koji ne žive od svog rada nego od proračunskih transfera (80% građana)! Imam osjećaj za feeling da si iz te skupine!?

ma jeli, vidiš ti kako si ti jako pametan, kao i većina oko tebe. ti bi dijelio ovu zemlju na državne službenike i ostale. lijepo bogami. ne, nisam iz te skupine. ne pratiš što pišem. radim vani već par godina, ali ne zato što mislim ovo što i ti nego zato što se ovdje nema s kime trgovati. od 1.4. počinjem u državi prepunoj pijeska i love gdje nitko ne traži ništa od vlasti, ali vlast daruje svoj narod jer su moralni i pristojni.
što se tiče tvojih gluposti, ovdje svi žive od proračuna – neki direktno, neki indirektno, ali ovdje je jako malo poslova sklopljenih bez da je država negdje u lancu. ova baba kuka, dakle ona nije poduzetnik u mojim očima. meni država nije ništa dala niti mi trebaju njeni novci ako sam poduzetnik. ne mislim da država previše uzima, uzima kao i svaka mala država, a jedino čega imamo viška su agencije i udruge + razbacivanje novcima za najam prostora ministarstvima i slično, dok je država puna svojih nekretnina. da nije udruga, agencija i rasipništva, mi bi dugove brzo platili. uostalom, prouči državni proračun pa ćeš vidjeti kamo idu novci. nemoj govoriti po onom što čitaš u medijima nego uvijek sam provjeri pa ćeš vidjeti da za plaće službenika ide mizerija u odnosu na ostale stavke, ali to se krije od javnosti jer tu se uzima najveća lova. ajde uživajte u poduzetništvu i cendrajte i dalje…sigurno ćete uspjeti tako…

...povijest se ponavlja...

RAZUMIN JA ZENSKU DA KUKA, ALI NE RAZUMIN DA NETKO INVESTIRA I UKALKULIRA POTICAJE ILI SL !
PA AKO NEMA MATEMATIKE BEZ POTICAJA ZA MENE JE BOLJE NE ULAGAT U TO !


sačuvaj me bože naših poduzetnika koji stalno nešto kukaju protiv države ,a od države traže da im daje novac…toga nema nigdje. ako si poduzetnik, onda si poduzetnik pa ćeš sam napraviti što treba. kakvi poticaji, kakva država??pa gdje toga ima. pokušavam zamisliti američkog poslovnjaka kako lamentira protiv države da mu nešto nije dala i jednostavno – to ne mogu zamisliti. bolje da ona prestane sa svojim poduzetništvom ako ne može bez države.

Shvaćam tvoj stav.
U njenu obranu navodim da je ona legitimno očekivala taj novac a državni aparat ju je izigrao. To je cilj ovog članka.

Administratori Poslovnog dnevnika brišu upise i profile forumaša koji kritiziraju postojeću projugoslavensku i komunističku vlast.

ovo što ona očekuje nije ništa drugo nego socijalizam, a mi od 90. godine živimo u kapitalističkom društvenom uređenju. dakle, ne može se računati na bilo kakve potpore unaprijed, ali ako one budu kasnije plaćene, bit će dobro za poduzetnika. računati sa lovom koje nema je kao da ja računam sa dobitkom na lutriji u idućem kolu lota. i pustite više tu jadnu omraženu vam državu. ako vam ne paše, iselite se. dok je bila juga, šutjeli ste, a sada na sva zvona stalno protiv države. očito mrzite svoju državu, a ona vas je sve prilično razmazila očito.

...povijest se ponavlja...


Zeni treba malo samopromocije pa eto… Sto se tice poticaja od drzave… samo je jedno pravilo: ako dobijes budi sretan, ako ne dobijes – pa što onda ? Graditi poslovni plan na temelju bilo čega što ima veze sa politikom je pucanj u prazno, osim ako nemaš nekog "svog".

odlično rečeno, tu je sva mudrost.

@Bulja

nije nju država izigrala, već se sama malo preračunala. U članku piše da je jedne godine radila s gubitkom, a jedan od uvjeta za taj poticaj je pozitivno poslovanje. Ako je već “računala” na taj poticaj (što je isto glupost) onda je malo trebala pripaziti na poslovanje. jbg ne kužim šta se sad od ovog radi neki slučaj…

New Report

Close