Jel to neka epidemija ili što se događa s inspektorima? Toliko slaboumni ne mogu biti! Ili im ministar (koji?) mora posebnim aktom propisati da se uozbilje i prestanu zatvarati lokale koji plaćaju porez i počnu hvatati one koji ne plaćaju?
Cilj je valjda zatrti zadnje ostatke mrskog im kapitalizma…..
Pa čekaj. Dakle stranac turist dolazi na more i traži si omiljeni kafić na 5 dana koliko ostaje. Nađe ga i onda ga hebeni tulipani zatvore pred nosom, istjeraju van kupce i misle da su napravili dobru stvar.
1. Rade tako lošu promociju naših ljudi
2. Ja bi naplatio ceh 10 tkn i ajmo dalje, nema zatvaranja, ako se ne sredi evo me za 30 dana i opet 10 tkn. Svima dobro, turistima, poreznoj kasi i poduzetniku.
3. NEMA GOREGA OD ZATVARANJA POSLA U PUNOM JEKU SEZONE.
Koji tulipani.
Kako nema gorega kad nas covjek, ‘rvaticus domesticus, nikako da nauci lekciju…Ocito ima i gorega…
@Ovchica
To nam donosi poreze da bi birokrati imali za jesti. Tulipani sami sebi režu prihode. Pusti neka radi i naplaćuj kazne.
3. NEMA GOREGA OD ZATVARANJA POSLA U PUNOM JEKU SEZONE.
Kako nema gorega kad nas covjek, 'rvaticus domesticus, nikako da nauci lekciju…Ocito ima i gorega…
[/quote]
pa crna ovco neće tebe imat s čime platit ako ovako nastave a ovo što veli domač barem imaš zagarantiranu isplatu po postu
Birokrati mogu i na dijetu…
Mogu na burzu rada. To bi bilo najpovoljnije za sve dugoročno i za njih.
briga tebe, partija te plaća po postu [emo_zloban]
najprije su trebali zapečatiti saborski kafić da nam zastupnici ne glasuju pijani, možda bi nam zakoni bolje izgledali
Da li netko od kolega na poslovnom zna po kojem zakonu zatvaraju objekte zbog razlike u blagajni, i to na 5,7 ili 8 dana.
Sve što sam našao je zakon o fiskalizaciji gdje se spominje novčana kazna i/ili zatvaranje objekta do otklanjanja nepravilnosti (nema nikakvog roka).
Nepravilnost je otklonjena odmah, novčana kazna je napisana, ali mi nije jasno po kojem to zakonu još i zatvaraju.
Ako netko ovdje zna molio bih da mi javi. Hvala.