INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sory ali nemogu dat u javnost jer mi info nije 100% siguran,to znaci da mozda nece biti u petak, pa ce te me ovde popljuvat i nagradit psovkama,nemojte svatit kao nikakav druk ne zelim nikome da na moju incijativu pogrjesi glrdajuc cjenu ING-R-A,moje osobno misljenje je da ce EKSPLODIRAT.

Eto čovjek lijepo napisao jučer a nakon toga preko 5% gore.Šta nas tek u petak čeka [thumbsup]

sad je netko istresao 5.000 komada po bidu

a uopće nije utjecao na cijenu…ne da se Ingra, svjesni su svi da je svejedno kupiš li po 40 ili 42 kn kad će cijena kroz neko vrijeme opet biti najmanje na 50-60 kn. Ingra je jedina dionica koja je u ovom rastu ostala na mjestu. pogledajte ADPL kako je napumpan s 45 na 70 kn u par dana. Tako će biti i kad INGRA krene, a ovaj što je istresao 5000 komada lupat će se čekićem po glavi [bye]

prodali smo za šaku EUra svoju slobodu, ponos i samostalnost .....amen

Netko me na prajvat pitao – Koji je vremenski period za moj visoki target .. 80KN ili čak 120KN ..

Nema ga , kao niti garancije da će toliki rast i biti , ali obzirom da je IGH 150% od dna , kao i drugi građevinci , i ovo ide gore ziher.. Je da je IG.OP. i uprava totalno zajebala stanje neuspjelom dokap. i davanjem dionica podizvođačima , ali siguran sam da će s prvim novcima gurnut ovo na 100KN , samo treba im vremena , tj. da popusti pritisak banaka i koperanata .. Ipak su tu i njihove pare unutra , A i dokazali su od 2005 – 2009 početka da znaju napumpat cijenu … Mislim onako od oko da do 100 KN treba jedno 20milja KN …što za velike i nije puno ..

Ja zaista pojma nemam kako su u dokap. išli u krizi, i bez dogovora za fondovima a sa cijenom većom od tržišne ..to držim extra glupošću …
Za koperante mi je jasno , svi odreda koji izlaze puše debelo , jer su im papirići uvaljeni po 60KN … a i drugog rješenja nije niti bilo ..
Pa onda nedobivanje uporabne i odbijanje grada da plati bez iste , pa popravke iste …
Pa Mavrovo , pa onaj sudski spor , …pa urota ….
Zatim ona nespretna reakcija i svađa sa ministricom i IGH (trenutno vlašću) pa nije niti čudo gdje smo – jedini ostali na dnu na Crobexu 1300…
Ali kad smo ovo gore sve preživjeli bez bankrota a imali i mogućnost smanjivati ulaze u par navrata ,
jedina putanja koja nam je ostala je zeleno gore … nadam se uskoro …
Ja jučer ponovo 40,50 KN ubo 200tinjak kom… moglo se i niže ….
u svakom slučaju sretno svima unutra …POzdrav….

smanjuje se minus.......

sad je netko istresao 5.000 komada po bidu

a uopće nije utjecao na cijenu…ne da se Ingra, svjesni su svi da je svejedno kupiš li po 40 ili 42 kn kad će cijena kroz neko vrijeme opet biti najmanje na 50-60 kn. Ingra je jedina dionica koja je u ovom rastu ostala na mjestu. pogledajte ADPL kako je napumpan s 45 na 70 kn u par dana. Tako će biti i kad INGRA krene, a ovaj što je istresao 5000 komada lupat će se čekićem po glavi [bye]
[/quote]
Neće se on tući čekićem jer je on istresao vjerovatno da bi zadržao cijenu na ovoj razini. Ingra je bolesno jeftina i ne vidim razloga zašto nebi rasla s oporavkom tržišta.
Buissnis. hr je srušio cijenu 20% člankom da Ingra neće moći podmirivati obveze. Dugovi su vraćeni, i ponovno su se zadužili, što znači da imaju novca za uredno poslovanje.Dobavljači su također zaboravljeni, znači ako Ingra ubode kakav poslić eto je ponovno iznad 100 kn.
Potvrda manipulacija s ovom dionicom sam dobio jučer kad je poništena ona transakcija od 999 kom.
Netko namjerno ruši cijenu i kupuje po asku, i kad ask ostane prazan udara po bidu da cijena nebi podivljala. Vjerovatno po bidu prodaje netkome s kim je u dogovoru.
Ako gledate s tehničke strane na INGR je aktualan uzlazni trokut.

ne vjerujem da će ingr eksplodirati,ali ne vjerujem da će više ići ispod 40 kuna,to je samo cca 8% vrijednosti od njenog ath-a..eeejjj ljudi 8% vrijednosti..mislim da je ovo trenutno preniska cijena..fer cijena bi po meni bila između 60-70 kuna,a ako dobiju par posala do kraja godine,i viša..netko ne da da cijena podivlja,ali isto tako je netko željan se dobro nakrcati na ovim razinama..zaključak…umjeren rast cijene dionice…do kraja godine procjenjujem je na 60 kuna…nemam je puno-500 kom,ali to smatram vrlo dobrim ulaganjem,pitanje je samo vremena i malo sreće,i to je to…ne namjeravam je prodavati ispod 50,iako sam trejder-.

03. rujan 2009.| Tin Bašić

Treći indeks u 18 godina

Domaći ulagači pozdravljaju uvođenje novog indeksa i smatraju da je to samo jedan od mnogih koraka k razvoju domaćeg tržišta kapitala

Od ponedjeljka na domaćem tržištu kapitala “s radom” počinje novi indeks – CROBEX 10. “To je prvi hrvatski ‘blue-chip’ indeks koji će pratiti kretanje cijena najlikvidnijih dionica s najvećom ‘free float’ tržišnom kapitalizacijom.

Kreiran je kao podloga za izradu investicijskih proizvoda kao što su indeksni fondovi i strukturirani proizvodi”, poručili su sa Zagrebačke burze koja će izračunavati taj indeks. Nakon CROBEX-a i CROBIS-a ovo je tek treći indeks ove burze u 18 godina njezina poslovanja. Što se tiče sastava novog indeksa, nema posebnih iznenađenja. U njemu će se nalaziti dionice Adrisa, Atlantske plovidbe, Dalekovoda, Ericssona NT, HT-a, Instituta IGH, Ine, Ingre, Jadroplova i Končara EI. Među njima najveći udio dionica u slobodnoj prodaji ima Adris od 95 posto, dok je najmanji Inin od osam posto. S burze su objavili i reviziju sadašnjeg indeksa CROBEX iz kojeg 21. rujna izlaze Belišće i Kraš, a ulaze Tehnika i već pomalo zaboravljeni Dom holding.

Dobar potez Akteri domaćeg tržišta kapitala pozdravljaju novi indeks i nadaju se kako je to korak k razvoju tržišta. “Novi indeks je jedini indikator kojim mjerimo stupanj likvidnosti prvih 10 dionica”, izjavila je direktorica Argus vrijednosnica Nada Ružić. Ističe kako je to kvalitetan i dobro tempiran potez Zagrebačke burze kojim se vraća povjerenje i potiče optimizam na ulaganje. No kako će u sastav indeksa CROBEX 10 ući “najbolje”, odnosno najlikvidnije dionice iz sastava CROBEX-a, postavlja se pitanje koji će od njih postati relevantniji. “Možemo pretpostaviti da je ideja CROBEX-a 10 da se iz CROBEX-a izdvoji manji broj dionica koji bi prema svojoj likvidnosti mogao zainteresirati i neke veće strane fondove koji dosad nisu investirali u Hrvatsku. Tako bi veći …

marcello

Evo petak je, a ja i ne vidim neku vijest zbog koje bi Ingra trebala "eksplodirati".
Možda je onaj kolega mislio da će "eksplodirati" zato što je uključena u novi indeks, ali to je totalna glupost. Zbog indeksa će rasti samo ako će neki indeksni fond morati kupovati baš taj indeks.

Evo krenulo je,jos da konacno završi u pozitivnoj blokadi 🙂

Na žalost, nikad više INGRA po 40 kn [cry]
Ali i 44 kn je bagatela, zato odriješite kesu dok još imate po ovoj sići za kupiti [thumbsup]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Nakon više od 2 mjeseca sideways kretanja ingra radi breakout iz kanala
Meni ovo izgleda kao promjena trenda

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

inače, ako koga zanima ….
a ko se to igrao kupca na rasprodaji?

pozicija PBZ d.d.
datum 8.7. 224895 komada
datum 3.9. 257839 komada
kupljeno 32944 komada
tokom tog perioda je protrgovano sa 702.031 dionica

dakle 5% trgovine su bile njihove kupnje,
a bilo je i prodaja …

a ko je to nama rušio cijenu ?
pozicija PBZ d.d.
datum 1.6. 229771 komada
datum 30.6. 221005 komada
prodano 8766 komada
tokom tog perioda je protrgovano sa 437.359 dionica

a tko je to nama podignuo cijenu u 5om mjesecu?
PBZ d.d. opet ( ovaj put jaca pozicija koja kontrolira 10% ingre)
13.5. 485741 komada
1.6. 724841 komada
kupljeno 239100 komada ( nije loše ha )
i to po cijenama od 52 do 70ak

ukupno protrgovano u to vrijeme cca 560112

interesantno je da je ista pozicija i nakon toga do 13.6. prodavala ukupno 11200

od onda miruje a "mlađi brat" malo prodaje puno kupuje

pozdrav managerima PBZa [kiss]
i hvala na vožnji s obzirom da sam bio vani u padu
[thumbsup]

E ovo je zanimljivo, da vidimo da li se tko "usudi" skinuti broja 666 (na 44,44)

New Report

Close