Ingra je na Areni izgubila ogromne pare.
Mozda su sada pametniji.
A mozda i nisu.
[/quote]
Zato ce primat svake godine cc 50 milja kuna, mislim 25 godina to primat [cool]
[/quote]
I narednih 10 godina te pare prosljedjivati Banci po kreditu.
Sve ok, ali dionica nije bezveze pala na 35 kuna kao sto nece bezveze rasti.
Meni bi neizmjerno drago bilo da narste na 200 kuna ali da to znaci da su profitabilni, da zaradjuju 100 milja godisnje a ne rekla kazala.
[/quote]
Ingra je na Areni izgubila ogromne pare.
Mozda su sada pametniji.
A mozda i nisu.
[/quote]
Zato ce primat svake godine cc 50 milja kuna, mislim 25 godina to primat [cool]
[/quote]
Sve ok, ali dionica nije bezveze pala na 35 kuna kao sto nece bezveze rasti.
[/quote]
Malkice se olako ispucavaju izjava da je izgubila ogromne pare, kad eto ipak na kraju ispada da je sve OK!!
…. luzer1 dobro razmatra – danas navedena info kako je u kratko vrijeme
protrgovano 1mil kom ne znači da su kupovali samo novi kupci … i oko ove dionice
čini se da je okupljena kritična masa dioničara day-tradera koji vrte određeni br dionica
u krug … ništa novo
niti tragično. burza je najdemokratičnija pojava, zar ne … ;)) uostalom, budimo
zadovoljni što je likvidna da ne može biti likvidnija. pitam sebe, ili vas što bi bilo
da se protrguje, recimo 100k kn svakih desetak dana!? imao sam jednom posla s takvom dionicom :((
stoga se držim, između ostalog i ingre. i upravo zato "osjećam" što se dešava iza privida
brojki dnevnih prometa.
špekuliralo se danas s iskrcajem velikih, koji – kao znaju što rade itd. ne budi lijen
pogledao sam na mojedionioce.com podatke (stare 7 dana) o top ten dioničarima – ima promjena,
ali up – pbz/skrbnićki je dopunio portfelj. među ostalih devet nema promjena! slažem se,
nagli iskrcaj iz top 10, 20 itd je značajan podatak … usput, ostao sam osupnut kad vidjeh da
g. oppenheim posjeduje 762.750 kom!!! mama mia! a ja misljah da sam sa svojih 12100 "faca" …
pozdrav svima
Hoce li jos netko "cuvati" Ingru koju je kupio na 40?
Nemojte se zavaravati….bit ce je uskoro opet na lopate i nize od toga….
Ja je imam na 38,60 kn i ne planiram prodavati. Gledano prema tehnickoj analizi , otpori su joj na 47kn, 55, 60 , 75 pa 120kn. Doće ona gdje treba , a naravno ne moze odmah…
INGRA ide preko 100 kuna.
lijep pozdrav [thumbsup]
Kolega niste napisali koje godine i na osnovu kojih informacija.
bio bih zahvalan za malo opširnije objašnjenje. Ovako izgleda kao jeftin druk ili crni humor.
Hvala
Zapamti nekada je mnogo jednostavnije nego što se čini. Nadam se da se nećeš povoditi za mojim postovima.
lijep pozdrav [thumbsup]
Da al to nije ništa novo. To da će banci vraćati kredit si znao i kad je koštala 400 kuna i vrišto kak je super. Dakle uzme pare od banke, napravi objekt. Taj objekt iznajmljuje gradu za neke pare, a veći dio tih para(ako ne i sve, nebitno sada) ide na rate banci. Ono što je bitno je da si to sve znao i kad je koštala 400 kuna i kad je ulazila u taj projekt. Ili nisi dovoljno proučio bio onda? Kaj je to moguće?
28 godina traje ugovor, što bi na kraju stajalo oko 210 milijuna eura. Postoji i stavka da se dvorana može otkupiti nakon sedme godine najma pa će dvorana grad Zagreb tako stajati 132,5 milijuna eura
Dakle, nakon 10 god. kredita ostaje još 18god. čistaka ako je grad prije ne otkupi.
Ingra je vrlo vrlo interesantna kupnja trenutno, gledano tehnički. Ali ne mislim grafovski nego mislim da je hrpa dionica prošla u razredu između 37 do 42 kune unazad par mjeseci, e ne kupuju samo mali što je vidljivo iz nekih trnasakcija. Ovo će ili jako gore ili bankrotirati, neće biti treće varijante.
Netko je računao da je iskrcano oko milijun dionica na ovim razinama, što je enormno. Naravno da je sve to netko kupio, ali ostaje činjenica da se na ovoj mizernoj cijeni iskrcava netko velik, a takvi uvijek imaju informacije prije nas malih koji vidimo cijenu od 40 kn i pomislimo kako je ovo odliča kupnja. Možda i je, a možda…
Imam i ja dosta Ingre, kupovane po višim cijenama od ove, ali ovakve neprekidne rasprodaje i iskrcaji jednostavno pale crveno svjetlo za velik oprez, tim više što je ukupna količina koju su dobili kooperanti 1/3 ove količine koja je iskrcana [sad]
[/quote]
Netko je iskrcao ogromne količine ATPL na 500 kn, JDPL na 100 kn, i KORF na 24 kn, pa pogledaj gdje su te dionice sada. Ako pratiš Ameriku onda pogledaj koje su količine Citigroupa u veljači iskrcane na 1$ i koliko je danas.
Nitko se nije pitao zašto se netko iskrcaje na Ingri na 400 kn jer tada je to bila perspektivna develeptorska firma s odličnim projektima, a pisalo se da bi dionica mogla doći čak i na 800 kn.
Dođu problemi i par loših kvartala, ne katastrofalnih nego samo loših i odmah Ingra ništa ne vrijedi.
Decki
Ingra jeimala dokap prosle godine od 350 milja kuna-cca 45 milja eura.
Dobili su od BKS-a kredit od 45 milja eura.
Arena je kostala oko 100 milja eura.
Tko je tu zaradio??? a tko je sprzio lovu dionicara??
Decki
Ingra jeimala dokap prosle godine od 350 milja kuna-cca 45 milja eura.
Dobili su od BKS-a kredit od 45 milja eura.
Arena je kostala oko 100 milja eura.
Tko je tu zaradio??? a tko je sprzio lovu dionicara??
Blueman, ti meni zvučiš stvarno isfrustrirano. Ziher su tu neki tvoji osobni razlozi.
Nedavno smo rezimirali i k tome je iz tvojih usta izašlo kako je bankrot Ingre skoro pa nemoguć, odnosno, moguć kao i kod svake firme koja je u malo većim problemima. Čemu onda ovakvo kukanje….kupuj čovjeće! A ove vječne pesimistične izjave s kojima sam sebi skačeš u usta ostavi za Arenu (mislim na onaj časopis).
Ne polemizira mi se…jer je polemika odavno prošla. Samo si mi totalno nejasan…ko da neku tetku sindikalisticu slušam.
Hipotetski kredit za Arenu od 100mil eur na 28 godina po 5,4% kamata treba plaćati 7mil godišnje.
Pošto je sadašnji trošak kapitala daleko veći od tih 5,4% (na komercijalne zapise plaća 10,99%) trenutno je Ingra u dobroj pušioni s tim poslom. Kada se jednom u budućnosti smanji trošak kapitala taj će posao polako krenuti prema pozitivi, a cijena dionice prema višim razinama.
Ingra je doduše digla kraći kredit, a dala je i dio svog kapitala, ali računica i dalje stoji.
Da nisu svoj kapital potrošili na Arenu, već ga čuvali za nadolazeću krizu, danas su s njim mogli čuda radit. Npr. posuđivati i dobivat na njega povrat od 10,99% godišnje [wink]