Ingra je vrlo vrlo interesantna kupnja trenutno, gledano tehnički. Ali ne mislim grafovski nego mislim da je hrpa dionica prošla u razredu između 37 do 42 kune unazad par mjeseci, e ne kupuju samo mali što je vidljivo iz nekih trnasakcija. Ovo će ili jako gore ili bankrotirati, neće biti treće varijante.
ma kakav bankrot,šta vam je?
a ne znam kolega, ni ja ne mislim da će biti ikakvog bankrota, al pročito sam kolegu Lynxa pa se malo uskomešo… [smiley]
Ingra je vrlo vrlo interesantna kupnja trenutno, gledano tehnički. Ali ne mislim grafovski nego mislim da je hrpa dionica prošla u razredu između 37 do 42 kune unazad par mjeseci, e ne kupuju samo mali što je vidljivo iz nekih trnasakcija. Ovo će ili jako gore ili bankrotirati, neće biti treće varijante.
Netko je računao da je iskrcano oko milijun dionica na ovim razinama, što je enormno. Naravno da je sve to netko kupio, ali ostaje činjenica da se na ovoj mizernoj cijeni iskrcava netko velik, a takvi uvijek imaju informacije prije nas malih koji vidimo cijenu od 40 kn i pomislimo kako je ovo odliča kupnja. Možda i je, a možda…
Imam i ja dosta Ingre, kupovane po višim cijenama od ove, ali ovakve neprekidne rasprodaje i iskrcaji jednostavno pale crveno svjetlo za velik oprez, tim više što je ukupna količina koju su dobili kooperanti 1/3 ove količine koja je iskrcana [sad]
ovaj na asku je očito mlad i neiskusan manager nekog fondića,da su njegove pare,malo bi drugačije i taktičnije to rasprodao…današnji lider u prometu je ingr,to ukazuje na interes kupaca,a prodavača koji razmišljaju kao kolega lynx,hvala bogu,uvijek ima…to ipak ukazuje,ili moguću špekulaciju,ili neku insajd informaciju..u svakom slučaju,dionica će rasti..to je moje mišljenje…
pa ako i nigdje im ne upali natječaj,uvijek u svom dvorištu imaju posla,npr. dinamo mora početi ove ili iduće godine renovirati stadion,prodaju mandžu sigurno za 100 000 000 kuna..šta mislite,kome će ići taj posao?
pozdrav zajednici,
vanhallen dobro razmišlja… neznam, niti ja sam nisam siguran. na spotu
imam >12k kom i svaka +/- 1kn nosi +/- 12k kn razlike. pomalo stresno.
počeo sam kupovati prije nepuna 3 mj s dokupom u proteklom mj radi spuštanja
ulaznog prosjeka …
vijesti koje su objavljenje nedavno kako u bih slijede radovi na gradnji kojih
800 km autocesta kao da su potakle (?) rast građ dionica. nadajmo se da će povezanost
dviju država i rodjački odnosi donijeti dokazanim hr izvođačima željenu akviziciju …
jedno pitanje za zajednicu: … kako se osigurati od recimo pada dionice >7% "automatizirano"
tj. slično kao postavljajući naloge za prodaju po nekoj očekivano-željenoj cijeni, ali u ovom
slučaju u obratnom smjeru? brokerica iz hit-e mi veli da to teh nije kod nas moguće (što vidim i
sam), te da, nadalje, na nekim burzama to ide (pretpostavljam da su to oni čuveni margin-calls?).
na moju primjedbu da bi to ona/oni moralo odraditi za mene ako dam takav nalog, odgovor je bio –
citiram: … a što ako ja recimo odem na bolovanje, pa me nema?" pomalo glupo, kao da cjela hit-a
visi na njoj … shvatio sam međutim da zapravo ne žele preuzimati odgovornost.
pozdrav svima
pa ako i nigdje im ne upali natječaj,uvijek u svom dvorištu imaju posla,npr. dinamo mora početi ove ili iduće godine renovirati stadion,prodaju mandžu sigurno za 100 000 000 kuna..šta mislite,kome će ići taj posao?
Stadion je u vlasništvu grada i Dinamo ne daje ni lipe
pa znam,a grad vodi milan bandić…pa tko je dogovorio arenu….ingra neće propasti,ali ćemo je još neko vrijeme gledati na niskim razinama…ne vjerujem da će planuti sada naglo,ali mic po mic bi moglo ići,ovisno o novim poslovima…
nadovezo bi se na kolegu starmaster
u BIH se ingra prijavila i na natječaj za gradnju hidroelektrane za koji će se znat dali je dobila posao ako se ne varam u 10 mj.
LIKVIDNOST JE NAJBITNIJA OVDJE ,A TKO UKRCAVA ILI ISKRCAVA,TAKO JE SVEJEDNO….. [yawn]
ako ste kolega kvart99 primijetili zadnjih par mjeseci kupnja održava cijenu od 37 kn a pojačava se samo kad je velika euforija na burzi i tad se najedamput pojavljuje tisuće novih naloga očito od straha da im ne pobjegne čim euforija se stiša povuku se i održavaju je na 37 kn i skupljaju!!
možda se ja jako varam ali zadnjih 2-3 mjeseca mi se tako čini!!