Ako stvarno plaćaju 11% kamatu za kredit u eurima, onda im je bolje da se ekonomska situacija (likvidnost) u zemlji jako brzo riješi. Mislim da niti jedna hrvatska firma ne može izdržati takve troškove kapitala na duži rok.
11% je puno ali nista vise nego sto drugi placaju po novim zapisima.
Pitanje je samo da li Ingra moze prodati Lapad i ugovoriti nove projekte koji bi donosili dobar povrat sa tim dugovima.
Nista vise.
Sve je moguće plaćati (pod pretpostavkom dobrog poslovnog modela, odličnog položaja u stabilnoj industriji dovoljno velikog povrata na investiciju…) dok je tečaj stabilan – ako dođe i do manjih nestabilnosti tečaja kune prema euru, nije više sama kamata od 11 % na euro-kredit glavna briga.
Mnoštvo je kod nas firmi koje danas plaćaju ovakve kamate, u raznim industrijama… od onih kojima to "teoretski može i proći", do onih koje samo kupuju vrijeme do bankrota – a izbezumljeni kreditori ni sami ne znaju što bi, da li pokrenuti stečajni postupak odmah, ili reprogramirati im dug u suludoj nadi da će ipak nešto i dobiti nazad, tako je to… nada umire posljednja 🙂
P.S. U koju skupinu poduzeća spada INGRA… to procijenite sami, ja o INGRI ne znam dovljno da bih mogao dati svoj sud.
Hoce li jos netko "cuvati" Ingru koju je kupio na 40?
Nemojte se zavaravati….bit ce je uskoro opet na lopate i nize od toga….
ne vjerujem……..
pa kaj čekaš ? odi kupiti lopatu ….. kad krene navala na njih !
11% je puno ali nista vise nego sto drugi placaju po novim zapisima.
Pitanje je samo da li Ingra moze prodati Lapad i ugovoriti nove projekte koji bi donosili dobar povrat sa tim dugovima.
Nista vise.
Mislim da će se Lapad lako prodati, ipak je rječ o Dubrovniku…
Pitanje je koliko će pomoći
[huh]
Ingra je vrlo vrlo interesantna kupnja trenutno, gledano tehnički. Ali ne mislim grafovski nego mislim da je hrpa dionica prošla u razredu između 37 do 42 kune unazad par mjeseci, e ne kupuju samo mali što je vidljivo iz nekih trnasakcija. Ovo će ili jako gore ili bankrotirati, neće biti treće varijante.
Ingra je vrlo vrlo interesantna kupnja trenutno, gledano tehnički. Ali ne mislim grafovski nego mislim da je hrpa dionica prošla u razredu između 37 do 42 kune unazad par mjeseci, e ne kupuju samo mali što je vidljivo iz nekih trnasakcija. Ovo će ili jako gore ili bankrotirati, neće biti treće varijante.
A ja obozavam rizik,jer bez rizika nema profita, a dosta se i izgubilo ovih 2 godine, red je doso na ljepu zaradu [cool]