KUPNJA ZNATNO OJACALA ,I NEMA VISE KOLEGE BLUMENA??????? zanima me njegov komentar ????
tu sam.
kakv komentar.
Nesto padne sa 300 kn na 35 kuna i sada sa 35 kuna naraste na 43 kune i trebali bi nesto komentirati???
Naravno da ce rasti kada sve raste.
Jos uvijek se ceka objava dobrih rezultata, nekog posla, nesto sto donosi cash firmi.
Ovakav rast je samo tehnicki rebound.
Kao na vecini dionica.
Neke firme ce iskoristiti oporavak, nedam se i Ingra, neke malo manje.
Budemo vidjeli zar ne.
tu sam.
kakv komentar.
Nesto padne sa 300 kn na 35 kuna i sada sa 35 kuna naraste na 43 kune i trebali bi nesto komentirati???
Naravno da ce rasti kada sve raste.
Jos uvijek se ceka objava dobrih rezultata, nekog posla, nesto sto donosi cash firmi.
Ovakav rast je samo tehnicki rebound.
Kao na vecini dionica.
Neke firme ce iskoristiti oporavak, nedam se i Ingra, neke malo manje.
Budemo vidjeli zar ne.
[/quote]
dionica je cisti oversold….lako se napuca… 7% jutros… sa 10 000 komada…:-) ima tu prostora za rast…
dionica je oversold,a tomu je pogodovao sanader,i novinari,koji su je izgleda namjerno obarali cijenu dionice,ali neki dan se pokazalo da investitori,veliki,vjeruju u ovu firmu,uspješno odradivši tranšu komercijalnih zapisa..neki novi posao će dobiti sigurno,vjerovatno u iraku ili u nekoj od bivših ruskih državica,a i prostor ex yu je otvoren,tako da je ova cijena uzimajući sve činjenice u obzir dosta jeftina…
neki dan se pokazalo da investitori,veliki,vjeruju u ovu firmu,uspješno odradivši tranšu komercijalnih zapisa..
a što su drugo mogli nego kupiti nove obveznice da bi ingra mogla zatvoriti stare
ostalo ne bih komentirao jer slabo pratim ingru u zadnje vrijeme
Kakve obveznice? Oni su izdali komercijalne zapise i to vjerojatno onim investitorima koji su imali stare komercijalne zapise koji su uskoro dospijevali. To je obično reprogramiranje kredita i znači da firma nema para da zatvori staru obvezu pa je produžuje za još jednu godinu.
Kolika je bila kamata (prinos) na ove nove komercijalne zapise? Jesu li u eurima ili kunama?
zakaj imam feeling da "sve kaj je krasno kratko traje". [huh]
zakaj imam feeling da "sve kaj je krasno kratko traje". [huh]
A šta je tebi krasno…
To da smo danas 5-6% u plusu
ili
da više neće biti INGRE,po, usprkos svemu povoljnim cijenama…
ingra nestoji prije 50kn
jaka stvar, pravo je pitanje kad će ponovno na 70, ako ne i više.
Kakve obveznice? Oni su izdali komercijalne zapise i to vjerojatno onim investitorima koji su imali stare komercijalne zapise koji su uskoro dospijevali. To je obično reprogramiranje kredita i znači da firma nema para da zatvori staru obvezu pa je produžuje za još jednu godinu.
Kolika je bila kamata (prinos) na ove nove komercijalne zapise? Jesu li u eurima ili kunama?
Čini mi se 10,99 %, EUR,
90% firmi u Hrvatskoj nema novaca za uredno plaćanje dugova sve su u manjim ili većim problemima.
Na burzi se najviše zarađuje na firmama u "problemima", 40 kn je pristojan diskont.