Slobodno me Hanfa moze kontaktirati.
to sto neznate osnove ekonomije i sto vicete up up vas je problem.
Na 60,000 je imala kredita, projekte, okruzenje savrseno
NA 30 kuna nema ni projekte niti kredita niti je okruzenje dobro.
To sto svoje neznanje i krivicu sto ste popusili pokusavate prebaciti na druge je jadno..
To sto svoje neznanje i krivicu sto ste popusili pokusavate prebaciti na druge je jadno..
INGRA na 60 000 je fundamentalno vrištala sell. A imao si i upravu koja je rasprodala blokove.
Mislim da su ti one tvoje DCM i DCF i kako se već zovu metode malo pošemerile neke stvari pa od šume ne vidiš drvo. Marža sigurnosti na ovoj cijeni je veća od one na 400, kako god loše firmi išlo. Uvijek postoji rizik propadanja firme, naravno… tko misli da Ingra neće propasti kupuje, tko misli da će propasti prodaje. prosto ko pasulj.
INGRA na 60 000 je fundamentalno vrištala sell. A imao si i upravu koja je rasprodala blokove.
Mislim da su ti one tvoje DCM i DCF i kako se već zovu metode malo pošemerile neke stvari pa od šume ne vidiš drvo. Marža sigurnosti na ovoj cijeni je veća od one na 400, kako god loše firmi išlo. Uvijek postoji rizik propadanja firme, naravno… tko misli da Ingra neće propasti kupuje, tko misli da će propasti prodaje. prosto ko pasulj.
[/quote]
ondak ajmo: tko ovdje misli da će propasti, a tko da neće? 😉
ja mislim da neće, ako i hoće sigurno budu digli bar još jedan val do 60-70 za iskrcavanje
Poz svima! 😀
pa ja mislim da bi i mogli propast. imam ingre neš sitno al me ne bi čudilo da propadnu. Iako tome pridajem manju vjerojatnost. Više nekako mislim da propast neće… iz razloga što imaju podršku u kapitalu koji je sada duplo veći od cijene dionice. Al inače… nama je index potonuo za 80% i trebamo 300% do ATH, a amerima treba 50% do ATH, a kod njih su firme propadale ko na traci. Pa mislim da bi bilo i u redu da neka firma propadne kad se već toliko druka na smak svijeta u RH. Mislim stvarno… index ti je 300% od ATH a ne propadne niti jedna izlistana firma[undecid]… tko tu koga? psihoza, eto šta je..
INGRA je sada, zanemarimo li "tržišne rizike" (mislim da oni tu mogu sve preživjeti, teoretski bi trebalo biti jednostavno po potrebi i drastično smanjiti opseg poslovanja bez stvaranja velikih gubitaka), prvenstveno izložena kamatnom i valutnom riziku.
Kako će biti stanje sa tečajem kune/kamatnim stopama, takvo će biti stanje sa bilancom Ingre, pouzdajte se u guvernera Rohatinskog, i sve će bit ok.
Mirovinci ovdje mogu biti jedna slamka spasa, oni će da "zaštite svoje ulaganje" kupiti obveznica… koliko god treba 😛 Jedino ako mirovinci iz nekog razloga ne budu htjeli kupovati obveznice – onda može biti gusto.
Da smo u Americi, tada nitko normalan ne bi dvojio o vrlo skorom bankrotu ove firme, jer tamo to ide "malo brže i lakše", kod nas se stečaj puno lakše izbjegne, ovdje su i mirovinci koji mogu "iz svojih interesa" to spriječiti ili odgoditi…. Oni će inače ovdje i najbolje proći u svakom slučaju, ako dođe do stečaja oni će uspjeti u stečajnom postupku svoje potraživanje po osnovi glavnice i kamata za obveznice pretvoriti u temeljni kapital… i u "Novoj Ingri" će biti većinski vlasnici… novoj Ingri čiste bilance… starih referenci i ugleda, i kadrova… to i neće biti za njih tako loše 😀
Da smo u Americi, tada nitko normalan ne bi dvojio o vrlo skorom bankrotu ove firme, jer tamo to ide "malo brže i lakše", kod nas se stečaj puno lakše izbjegne, ovdje su i mirovinci koji mogu "iz svojih interesa" to spriječiti ili odgoditi…. Oni će inače ovdje i najbolje proći u svakom slučaju, ako dođe do stečaja oni će uspjeti u stečajnom postupku svoje potraživanje po osnovi glavnice i kamata za obveznice pretvoriti u temeljni kapital… i u "Novoj Ingri" će biti većinski vlasnici… novoj Ingri čiste bilance… starih referenci i ugleda, i kadrova… to i neće biti za njih tako loše 😀
a di sam ja sa svojih 300 komada po 37,5 u toj priči? oće i meni bit dobro onda? znači bolje da ode u stečaj, jel? daj nam to objasni malo… dal da navijam za stečaj ili za to da stečaja ne bude? što je za mene bolje zapravo[undecid]? thnx
a di sam ja sa svojih 300 komada po 37,5 u toj priči? oće i meni bit dobro onda? znači bolje da ode u stečaj, jel? daj nam to objasni malo… dal da navijam za stečaj ili za to da stečaja ne bude? što je za mene bolje zapravo[undecid]? thnx
[/quote]
za one koji imaju samo udio u kapitalu je ona varijanta pretvaranja duga u kapital u stečajnom postupku, krajnje neugodna zbog ogromnog razrjeđenja starog kapitala – tako da je za tebe vjerujem puno bolje da stečaja ne bude 😀
Zašto bi bilo dobro da ode u stečaj, nikome nije, pa ni mirovincima iako bi se i tada dobro izvukli vjerojatno nije to u interesu na takav opasan način.
Ja ne navijam niti za jedno niti za drugo jer nemam interes niti u jednom od toga dvoje 😀 Ja navijam za bankrote Državnih firmi, kako bi se neke stvari malo raščistile u ovoj Državi i kako bi nam tada dugoročno svima bilo bolje – za privatne firme, uglavnom, ne vidim baš nekog pozitivnog razloga za priželjkivati stečaja.
Nadajmo se da će INGRA preživjeti, ima osnove za to, i ima mirovince koji i u tome mogu pomoći!
….dan
-Zanimljiva se rasprava povela (propast ili ne) , i dao bih doprinos ….. [smiley]
-Ukoliko propadne IGH , Konstruktor , Vijadukt i sl . , kojima se svakodnevno otkazuju poslovi
u čiju su pripremu nešto i uložili …… , možda nakon njih (nakon koju godinu ovakvog stanja)
propadne i Ingra ….
-Pojavi se jedan članak (a to je pedeseti) u kojem se krivo računa (od 2006 do danas kamate
60% , a godišnja stopa je 15%….. [smiley]…, a zatim je to zbrojeno sa glavnicom od 31mil.
ni manje ni više nego 60 mil. …… [smiley] ) , a zatim se još sirota i potpiše …..
…… , a vi odmah o bankrotu ……
-Postoji i spor (pisalo se o njemu ) u kojem INGRA tuži Međimurje za 63 mil. (pazi sličnosti
sa nategnutim izračunom) , a u tome nitko ne osporava iznos , već datum kada je spor
pokrenut od strane INGRE….( ! )
-Ni prvo ni drugo ne utječe na cijenu dionice …… (već je unutra) , možda se netko zaleti sa
par stotki …. i to je to ….
-Uostalom …. , ako im je frka za lovu (iNGRI), mogu prodati svoja potraživanja na osnovu već
obavljenih poslova (za razliku od drugih ….., čiji je golub na grani ) za neki umanjeni
iznos , pa neka čeka tko želi, za dobru i sigurnu kamatu …. (jamac je grad i država)
I tako …. [smiley] ….ne vidim ja tu probleme koji su veći nego kod drugih …. , čak suprotno !
.Dr M Wagner
P.S.
-Što se tiče navijača (drukera) , za UP ili DOWN … to je sve legitimno i HANFA nema tu štofa …
…. jedino je problem ako i sami povjeruju u te svoje tekstove ….. , onda bi trebalo pokušati
sa nekim ljekovima ….. [smiley]
-Dok je u svrhu (eventualne) zarade …..za mene je legitimno …. [smiley]
Pricate nevjerovatne gluposti.
Da mirovinci kupe obveynice da ih pretvore u kapital jer imje to dobro.
Aha, debt to equity se uvijek radi jer je dobro to za banke, one to zele.
Koji k..
Nece u stecaj, uvijek mogu svoje potrazivanje prema drzavi prodati sa 20% diskonta.
Ne vjerujem u stecaj niti propast.
Ali nevjerujem u V oporavak.
U tome je stvar,,
lynx
Nema tu američkih modela,bilanci i ostalih bakrača
Mala bara a puno krokodila i svi se hrane u skupini osim dvojice.Jedan je veliki a drugi manji i obojica su gladni [bye]
Ne vjerujem da će Ingra u stečaj ali mislim da će joj budućnost odrediti kome će pružiti ruku sada kada je na podu.Po mome skromnom mišljenju mirovinci bi bili krivi odabir.Oni im mogu osigurati krpanje rupa ali ne i nekakav konstantan priliv građevinskih radova kod nas i u regiji.Ni nekakva promjena politike tu ne pali(jedino možda potpuni zaokret..novi ljudi a takvih za sada na vidiku nema).
Slična je bila i situacija za dalekovodom(ako se još tko sjeća)..nije uopće bilo bitno koliko su klekli bilo je samo bitno na oglasnoj ploči koje tvrtke se vrši prijava za upis dalekovodovih dionica..
Koji k..
Nece u stecaj, uvijek mogu svoje potrazivanje prema drzavi prodati sa 20% diskonta.
U tome je stvar,,
Što se smatra pod velki oporavak… 50-60? ili 80-100? ili pak više!!!??
Koji k..
U tome je stvar,,
Što se smatra pod velki oporavak… 50-60? ili 80-100? ili pak više!!!??
[/quote]
samo na dolje,dug međimurcima od nekoliko desetaka milijona kuna