INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Procitaj revidirano izvjesce pa se javi…

Kredit je na 10-15 godina (nisam siguran koliko, pise u izvjescu) a drzava placa kroz 28 godina..
Pa si racunajte rate….

Ingra cisti cash dobija nakon otplate tog kredita, a do tada, kud koji mili moji..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

rate za arenu idu BKS banci.
Vi nista ne citate ocito.

A zašto kvariš koncept?
Možda će Ingra primiti novce a BKS-u platiti u vlastitim dionicama. I onda naknadno na tržištu kupovati nazad te dionice od BKS-a po nižim cijenama.
[/quote]

A što onda Ingra dobija ako baš cijeli iznosi idu banci , po vama je posao obavljen besplatno.
Malo ste se primirili nakon očitovanja uprave , pa sada opet vaša sranja.

[/quote]
blueman kupuje…. [yawn]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Evo iz izvjesca..
Cash in: Dugoročna potraživanja prema društvu Zagrebački holding d.d. odnose se na Ugovor o dugoročnom
zakupu Arene Zagreb sukladno kojem će Zagrebački holding d.d. u sljedećih 28 godina plaćati
najamninu u iznosu od 7,2 milijuna EUR-a godišnje.

Cash out (iz poslovnog, jedan clanak stari)…10-godišnji kredit od 350 milijuna kuna u BKS banci

dakle 35 milja kuna godisnje + kta = nesto manje od 7 mil eur..

Racunajte..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

ima li tko kakvu informaciju koja je kamata na kredit? Zanimljivo je da je jamac za kredit grad zagreb tako da u slučaju da se banka ne može naplatiti od Ingre uvijek joj preostaje grad.

Blueman ne kupuje.

cekam da podizvodjaci pocnu prodavati pa mozda onda na 25.

kta je dosta dobra, iz izvjesca…

EUR 48.000 tisuća, varijabilna, 1m
EURIBOR +0,85%
352.307

Malo sam zbunjen kako se računa ta kamatna stopa, gledam na euribor.org i ispada da je 1m euribor ispod 1%? Ako je toliki, onda EURIBOR + 0.85% djeluje definitivno premalo???

Ne, to je stopa..

Ovo je stvarno povoljan kredit. Prema stanju od 31.12.2008. kad je Euribor bio oko 3 puta veći nego danas, godišnja rata kredita je 31,9 milja kuna.

7.2 milja eura je oko 52 milja kuna.

Dakle svake godine bi pozitivni cash flow od Arene bi trebao biti oko 20 milja kuna. Blueman mislim da ipak moraš priznati da je ovo dobar deal 🙂

Ovo ej dobar kredit samo sto nije jedini..
A obveznica, a komercijalni zapisi..
ima tu puno puno toga..

I krivi ti je izracun EUR 48 mil (bez kamata evo da budemo sto optimisticniji)/10=4.8 mil godisnje
*7.2=35 mil kn..

Bez obvezice, ostalih kredita, komercijalnih zapisa..

Procitajte izvjesce

U pravu si, Arena je koštala više nego samo taj jedan kredit. Možda čak i dvostruko više. A podatke za kredit su iz izvješća:
EUR 48.000 tisuća, varijabilna, 1m
EURIBOR +0,85%
Prva godina 31.962
Druga godina 31.962
3-5 95.886
više od 5 192.497

Izgleda da se ovo odnosi samo na povrat glavnice bez kamata. Po ovome mi se čini da se kredit vraća na način da se glavnica vraća u jednakim ratama a na to se pribrajaju kamate tako da će svake godine kamate biti sve manje. I izgleda da je 11 rata a ne 10 prema ovom izračunu. Svakako je trenutno jako dobro što je EURIBOR tako nisko i cash flow prvih par godina će jako ovisiti o EURIBORu

Blueman ne kupuje.

cekam da podizvodjaci pocnu prodavati pa mozda onda na 25.

Navedi nam razlog zbog čega želiš kupiti baš na 25kn?

Jer ti je na 25 kn dionica prejeftina?
Jer planiraš jako dobro zaraditi kupnjom na 25 kn?

A nakon svega što je rečeno, je li moguće da ćeš u skorijoj budućnosti uopće ulagati u dionice firme koju PLJUJEŠ konstantno?!?!

Mislim, koji je tvoj problem? Da sam ja moderator nakon ovog ti više ne bih puštao niti jedan post na ovoj temi, bez obzira što osobno mislio o Ingri!

New Report

Close