Jučer smo lijepo skočili, ali ipak treba biti oprezan danas. Ameri su jučer dosta zaronili, a vjerojatno će i EU. Uz to, jako velike količine INGR kupovane su punih mjesec dana na razini oko 55 kn i mnogi bi se danas mogli odlučiti na kapitaliziranje dobiti pogotovo ako cijena bude oko 70 kn.
Ingra u pozitivnoj blokadi a nije narasla ništa u odnosu na jučer???
objašnjenje? [undecid]
Gleda se porast u odnosu na prosječnu od prethodnog dana majstore….!!!
Evo ti zgodan link da prvo provjeriš dnevne limite…
http://zse.hr/default.aspx?id=10950
Bice zanimljivo otvaranje na ovoj dionici,mnogi bi htjeli malo kapitalizirati ??????
Nema se šta kapitalizirati još, barem ja tako mislim, jučer je bilo skoro 4 mil. kn prometa, a dobar dio toga je išo po cijeni oko 68. Znači ko je kupovao po 55 i htio kapitalizirati na 68 to je već mogo napraviti jučer. Tako da, ako će se od ovog što kapitalizirati, ja mislim da neće biti prije 80.
Ova danas blokada je zbog toga jer se gleda dnevni prosjek, znači jučerašnja zadnja je bila +69, a današnja blokada je na 68.
objašnjenje? [undecid]
prosječna cijena trgovanja jučer je bila samo 61,86. Zato je došlo do blokade. Vidjet ćemo nakon deblokade, ali imam filing da će biti iskrcavanje na razini oko 65 kn
cisto sumnjam da pada dole vise bih rekao rast prema gore, i na tehnickoj se spominje rast do nekih 85kn, a i fundamentalno ja mislim da ce biti i vise
Btw, pozdrav svoj novopridošloj ekipi iz Hidre i Vdkta, dobro došli! 😉
Vidim da se gađaju dionice se dobrim "fundamentima" a nezna se ni dnevni limit, hahaha… al dobro, ja sam isto sa vama, baš me zanima di ćemo kad ovo završi!? 😉
objašnjenje? [undecid]
Idiotska odluka da se umjesto zadnje cijene prethodnog dana na tržištu računa prosječna cijena. U slučajevima kada neka dionica poraste recimo 30%, slijedeći dan ako se počne sa trgovanjem na zadnjoj cijeni prethodnog dana ta će dionica odmah biti 15% u plusu a već na 10% ide u blokadu.
Znači za Ingru – jučer je porasla 21% i današnji porast cijene za 1% ju je odmah odveo u blokadu sa 12% plusa. [embarass]
Btw, pozdrav svoj novopridošloj ekipi iz Hidre i Vdkta, dobro došli! 😉
Vidim da se gađaju dionice se dobrim "fundamentima" a nezna se ni dnevni limit, hahaha… al dobro, ja sam isto sa vama, baš me zanima di ćemo kad ovo završi!? 😉
Za šank proslavit, naravno [lol]