INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovdje upišite svoj komentar… [thumbsup]

Koliko je samo Hidroelektra skočila usprkos negativnom izvješću za 2008

Stoga nemamo što razgovarat Ingra je definitivno pozitivno poslovala u 2008

I zaslužuje cijenu puno višu od ove mizerije od 53 kune na kojoj se nalazi.

ko pljuje po dionici = htio bi ju kupiti...........ko dionicu hvali = već ju je kupio

A crnac materemu mu pa jesi ikad cuo za goodwill.
Vjerojatno na preuzimanju Mavrova iako bi ovo trebalo biti na konsolidiranom ali sigurno je vezano na goddwill na preuzimanju.

Imaju sve firme koje se sire akvizicijom.
Nista cudno.

goodwill na preuzimanju mavrova .. ROLF ROLF .. šta na gubitak iznad visine iznad kapitala?

[b]"Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju"[/b]

Uh koji gubitak na kamatama, strašno. Kamate će ih pojesti, još kad pribroje Mavrovo, ajme majko.

Najbolji su mi komentari ovih kolega sa goodwillom i Mavrovom [bye]
Hidroelektra je Microsoft u usporedbi sa ovim kramerajem.

sve su to "zlatni dečki" iscenirali

tržište je reklo svoje. nema iskrcaja. fala svima još jednom na paničnoj rasprodaji [thumbsup]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Izvještaj nije konsolidiran, dakle nije obuhvatio gubitak Mavrova…

A crnac materemu mu pa jesi ikad cuo za goodwill.
Vjerojatno na preuzimanju Mavrova iako bi ovo trebalo biti na konsolidiranom ali sigurno je vezano na goddwill na preuzimanju.

Imaju sve firme koje se sire akvizicijom.
Nista cudno.

goodwill na preuzimanju mavrova .. ROLF ROLF .. šta na gubitak iznad visine iznad kapitala?
[/quote]

hehe offtopic

ali pa koliki je tu postotak ekipe mlađe od 30 g., a svi ekonomski stručnjaci.
Moja procjena barem 80%. Stvarno smo društvo znanja. Al me onda muči nekaj: zakaj stari prdonje sve vode, ak mi sve znamo???

Kolega blueman je jedini dobro rekao. Izvješće je jako loše….Može netko ovo shvatit kao navlačenje, al ovo je ono što iskreno mislim…I povrh svega se vidi kemija u njemu da su htjeli prikazati dobit….
No, oni koji ne gledaju samo dobit (a takvih je na forumu malo), ovo nikako nije dobro….

SUNOVRAT
Ingra: Dobit srušena pet i pol puta, operativna dobit manja 17%
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Ingra je prošle godine ostvarila dobit od 16,9 milijuna kuna što je pet i pol puta manje nego 2007. kad je zarada iznosila 88,9 milijuna kuna.

Što se Arene tiče, ukupna investicija u iznosu od preko 700 milijuna kuna dovršena je u planiranom roku od 500 dana. Stoga nastale povećane troškove, a posebice troškove financiranja sa namjerom jačanja korporativnog imidža Ingre kao pouzdanog privatnog partnera u infrastrukturnoj izgradnji u kompaniji smatraju opravdanim.

http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/ingra-dobit-srusena-pet-i-pol-puta%2c-operativna-dobit-manja-17%25,42977.html

Kolega blueman je jedini dobro rekao. Izvješće je jako loše….Može netko ovo shvatit kao navlačenje, al ovo je ono što iskreno mislim…I povrh svega se vidi kemija u njemu da su htjeli prikazati dobit….
No, oni koji ne gledaju samo dobit (a takvih je na forumu malo), ovo nikako nije dobro….

Zato sam i transaperentno izasao, ne drukam ne muljam.
Nakraju uvijek to pobijedi.
ZAto je ATGR daleko najbolja firma i dionca na zse.

Da traze opet kredu od DEG-a odmah bi je dobili, a ne izdavali komercijalne ko pola burze jer neide nikako drugacije..

Nazalost, Ingrta ima dobru odeju i jos uvijek su to unutra ok ljudi (puno vise ok od Radice recimo) ali su se zeznuli sa pretjeranim rastom..

I to je to, nista vise.

Nije samo tako preuzeti drugu po velicini gradjevinsku firmu u Makedoniji i onda ti se dogodi kriza

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Upozorio sam još prije mjesec dana na nadočazeće loše izvješće.
Što je tu je, objašnjenje imamo u osvrtima.
BTW. pogledajte dugoročna rezerviranja na kraju godine, odjednom je nestao 41. mil. kuna rezervacija, da je to bilo prikazano kao i godinama do sada, tek bi onda bilo belaja.
Mislim da treba još pričekati pa vidjeti za nas koji ju mjerkamo, 1. kvartal po mom mišljenju isto neće biti dobar, ali ima i nekih pozitivnih stvari koje bi se mogle desiti.

Vidjet ćemo reakciju burze narednih dana, moguče da bude i ovo što je Valentine pisao, posebno ako ostane uzlazni trend.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Nema što da bude, to je tako.

Ste pratili DRYS, pao je više od 95% prije nego što je došlo katastrofalno izvješće, ali doslovno.

Insideri pa i ostali prodaju prije izlaska istog. Na momente se desi preprodanost pa dođe do odbijanca, nekada i jako velikog, DRYS se odbio nekih 400% pa vratio. Sada se cijena stabilizirala i čeka se dalnja izvješća. Tako je i s Ingrom, potpuno isto. Ne vjerujem u daljnja propadanja, ali ništa nije nemoguće.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close