Pa ja neznam zašto se prodaje, il netko čita samo naslov,il što već, stoji: IZVJEŠĆE JE LOŠIJE OD PLANIRANOG.
Pa to može značiti da je puno bolje od bilo kojega do sada.
Neznam,što su čekali ti koji sada prodaju na 53kn, mogli su još jučer na 57.
Jedino može bit da im je dosta ingre, i čekanja da probije tih 60kn.
Vidjet ćemo sutra.
U svakom slučaju bolje nego Magmino, a tamo cijena stagnira već mjesecima.
[/quote]
Znači da nema špekulanata unutra, a ovdje?
Jel cijena već klizi?
[/quote]
INGR-R-A
Kupnja Prodaja
52,10 1
52,04 35
52,03 200
52,02 519
52,00 5
51,85 215
51,84 200
51,83 1408
51,82 200
51,81 898
52,87 224
52,88 500
52,90 295
53,00 509
53,05 100
53,50 1730– sitni špekulant, koji uopće ne usmjerava prodaju
53,96 483
53,99 340
54,00 200
54,22 200
ja mislim da će ingra ići gore tako da ovo izvješče neće biti tako loše za razliku od nekih koji nisu uopće dobro poslovali pa rastu ko ludi.
Ingra će po mom mišljenju narasti nakon izvješća a ko nezna čitati između redova …
Po meni je najbitnije da je
izvješće pozitivno a kako su to već novinari protumačili njihova stvar.
Trenutno se ingru može dobiti po finoj cijeni tako dok svi prodaju vi kupujte!!
Ingra bi u stvari trebala rasti a ne padati !!!
Sutra će ljudi shvatiti!
Trenutno se ingru može dobiti po finoj cijeni tako dok svi prodaju vi kupujte!!
konačno jedna pametna [thumbsup]
Izvješće je bilo poznato, ali napiši članak lupi jače po kupnji i eto stampeda.
Što se cijene tiče, više manje to je to, neće puno dolje.
Cijena je na oko 7.500 kuna, pa je i plavi nedavno kupovao po 11.000 i to javno obznanio, što znači da će ovo biti DNO.
Ingra bi u stvari trebala rasti a ne padati !!!
Sutra će ljudi shvatiti!
Stvorila se kritična masa.
Inače, ovdje imamo jak buy signal. Blueman je izašao, a na 60.000 kada je kupovao vikao je da ide na 120.000, sada prodaje na 7.500 govoreći da nije dobro.
Normalno da će GFI za 2008. biti lošije od plana jer su najveći troškovi izgradnje Arene bili upravo u prosincu, radi užurbanih radova na dovršetku Arene Zagreb. S druge strane, znamo da je uporabna dozvola izdana tek nedavno i da je tek tada grad Zagreb izvršio plaćanje dvorane. Osim toga, sada će krenuti i kvartalno plaćanje Zagreba prema Ingri za najam dvorane. To sve će se vidjeti tek u idućim kvartalnim F izvješćima, tako da se rezultatima za 2008. ne treba previše zamarati. Očito je da će iz navedenih razloga biti podbačaj u FI za 2008. u odnosu na plan, ali će to sve biti nadoknađeno u idućim izvješćima.
Meni osobno sve ovo zvuči kao priprema za ulazak strateškog partnera Ingru i to vrlo brzo…
Ok, valjda su se svi komentari ispucali pa da i ja koju kažem. Ima li još tko kakve žuči za proliti? Neki opljačkani trejder ili tako nešto?
A sada hoće li netko za promjenu reći nešto što nismo do sada znali?
Nešto kao urušila se Arena ili propala hidroelektrana Lešće u temelje?
FI za 4Q? Velika stvar, više manje se zna šta sve može pisati tamo (obzirom na dosadašnje vijesti i izvještaje) i više manje se to znalo prije par tjedana ako ne i mjeseci. A sada Uprava kaže malim dioničarima nešto kao: Mirko, pazi metak!
S tim da je metak ispaljen prije 4 mjeseca. Ali vidim da se neki još uvijek saginju.
Uostalom, zbog čega su ti isti držali uopće ovu dionicu ako reagiraju ovako plaho na svaku vijest (k tome i njima od prije poznatu)? Na kraju krajeva i HAAB im je rekao negdje prije da je INGRA skupa i na 36 kuna, a neuk narod neće poslušati pa kupovao i po 56 kuna da bi danas nasilu prodavao po 52 na ovakvu ´vijest´. Uh, mene je to toliko uplašilo kada sam vidio kako se danas svi iskrcavaju, a neka se sirota budala nakrcava… pa jel moguće da nije čuo da je fer vrijednost INGRE nategnuto 35 kn, a još će objaviti da su radili s gubitkom tamo-negdje-prošle-godine-zna-se-i-zbog-čega…
Ma evo, ja valjda imam povišenu temperaturu kad još nisam prodao, ali mi se ne da stvarno maltretirati s tim zadavanjem naloga. Međutim jako ću se zabrinuti ako vidim da nijedan od 3 OMF-a koji drže ovu dionicu nisu prodali baš ništa od INGRE. Pa nisu valjda toliko slijepi da ne vide sve ove vijesti? Pa neće valjda mali ulagač biti pametniji od njih, pa da sve zna, a oni da uopće nemaju pojma?
[lol]
Pazi samo kada uleti nekakav kopernikanski obrat (kakav često zna kod nas uletiti), pa se neće znati gdje je kome guzica, a gdje glava…I neću duljit samo ću ostaviti ovdje prijateljski savjet: ulaži bar u sadašnjost, ako ne znaš ulagati u budućnost, ali nikako ne u prošlost.
Da se ulaže u prošlost ja bih na Atlantskoj skupio tisuće i tisuće, a da se ni ne oznojim. To je kao da njihova uprava kaže: >Sutra ćemo izdati naše izviješće, istina da je cijela protekla godina bila fenomenalna, ali šta smo zgrnuli love za prošli kvartal (interpunkcijski znak samodivljenja i samopoštovanja)…ma para na bacanje (interpunkcijski znak ponosa pijanog razvratnog sina bogatog oca)…ali izviješće ćemo prikazati tek idući dan, ali ovo je samo ovako malo uvertira, da ne bi odmah nastao stampedo isti dan. Hvala. Super smo.< …
P.S. posjedujem neku osrednju količinu gore navedenih dionica kupljenih u vrijeme prvoaprilskih fora. Ovaj nije ne-daj-Bože poziv za kupnju niti prodaju istih, ali baš bi mi bilo smiješno gledati ponovo ovaj forum ako/kada iskoči kakav zgodan poslić za INGRU ovih dana…Do tada lijep pozdrav vjernim i nevjernim ulagačima i OMF-ovima.
Ja sam se danas jos nakrcao po privlačnoj cijeni pa kud puklo da puklo..
Još me malko bune neki sitni detalji u rečenici: Unatoč rekordnoj poslovnoj godini, izvjesno je da zbog povećanih jednokratnih operativnih i financijskih troškova nastalih u posljednjem kvartalu kako bi najveći projekt društva Arena Zagreb bio kvalitetno dovršen i isporučen u dogovorenom roku, sami rezultati poslovanja neće biti na razini planiranih.
Ako su 2007.g završili sa 70-ak milijuna kn dobiti, a u prva tri kvartala 2008. imali oko 58 miljuna kn dobiti, za najbolju poslovnu godinu im treba dobit od 13 milijuna kn. (Prethodni 4Q07 je dobit iznosila 17 mil kn).
Ali onaj dio rekordna zvuči kao da je u pitanju dobit od bar 80 milijuna kuna za čitavu 2008. godinu. A ovaj dio da rezultati poslovanja neće biti na razini planiranih može značiti da su planirali zaraditi 90 milijuna kuna. Jeb.ga i meni bi bilo krivo da nisam ostvario ovakvu planiranu dobit, ali šta je tu je, dobit je dobit.
Ma priču možeš okrenuti kako god zaželiš, ali očito je izviješće za 4Q pozitivno (tj. iskazuje dobit). Samo što novinari nisu plaćeni da razmišljaju jesu li ti planirani rezultati bili zarada od 200 milijuna ili 2 milijuna kuna, oni pišu što god žele pisati, a svi znamo koliko onda ima ozbiljnosti u njihovim naslovima…