Vremena su se malo promjenila. Bottom line, kad poslujes sa drzavom/gradom, pogotovo kod nas gdje je uvijek u pozadini neka politicka igra, imas i taj rizik. Zato smo mi visokorizicno trziste. U normalnoj zemlji, ako je ingra u pravu, vec bi zaljepili tuzbu gradu i to bi bilo rijeseno vrlo brzo. Kod nas… Hm… Neznam.
Znam, sve vise i vise mi se povraca od ovakve drzave.
Dokapitalizirati Janaf po book value i 2 dana prije prodati belja za cetvrticu nominalne vrijednosti i ostalo sto se ima u portfelju.
Sta ocekivati od ovakve drzave, neznam..
Gdje moja i tvoja i svima na forumu placa ide umjesto u godpodarstvo u dug drzave da se plati Jandrokovic, Vukelic i ostala strucna ekipa…ili recimo drzavna uprava da se plate povisice od 6%
Tko meni, tko tebi garantirta povisicu 6% svake godine?
Nista samo sam razocaran u svemu u zadnje vrijeme..
[/quote]
Opet moram
Pa znaš li koja je priča sa beljem i tim aukcijama???
E prijatelju moj to ti je isplata države za odrađene poslove u obnovi sredinom devedesetih.
Te firme su uglavnom davnih dana propale i ne gleda se kod određivanja trenutna vrijednost nego nominala.Vjeruj mi taj kojem je to belje bilo namjenjeno sigurno nije zaradio.Možda kakav torbar koji je otkupljivao dugove?
Ingra je priopćila da do daljnjega neće plačati dobavljaće koji su radili na Areni Zagreb, tj. dok grad ne plati Ingri.
Također se naglašava da to ne znaći da Ingra ima problema sa likvidnošću.
Dobar potez hvale vrijedan.
……..
Može li bolje?
[thumbsup]
Ovo je prestrašno!! Ti to zoveš "hvale vrijednim potezom"???? Ovo je vrhunska sramota za INGRu i pokazuje:
– da su totalno nemoralni jer dobavljače INGR-e nije angažirao grad nego sama Ingra!
– da su totalno nelikvidni jer si ovako nešto ne bi dozvolila niti jedna normalna firma!
– da im je dokap totalni promašaj i da nikakvog preuzimanja INGR ovdje neće biti jer će Ingra krahirati budući nema para za plaćanje svojih obveza! sad slijede tužbe protiv INGR zbog neplaćanja računa i isporučene robe/usluga i dugogodišnji sporovi
– INGR postaje totalno nepouzdan partner kojeg će svatko normalan izbjegavati u širokom luku, kako dobaljvači, tako i naručitelji radova
– bilo kakvi dokapi, krediti banaka i sl. za INGR postaju samo daleki san!
– bilo kakvi novi veći poslovi za INGR će biti samo želja jer jednoj ovakvoj problematičnoj firmi nitko ih više neće dati (evo sad kad razmislim, kojije veći posao INGR dobila u zadnje vrijeme???)
– INGRi slijedi sudbina INDG: dugogodišnja agonija s neizvjesnim ishodom!
preporuka za INGR: R&B [bye]
[/quote]
Slažem se s dadoom i zgubidanom, sramotno je hvaliti ovakve poteze Ingre
Ingra je priopćila da do daljnjega neće plačati dobavljaće koji su radili na Areni Zagreb, tj. dok grad ne plati Ingri.
……..
Može li bolje?
[thumbsup]
Ovo je prestrašno!! Ti to zoveš "hvale vrijednim potezom"???? Ovo je vrhunska sramota za INGRu i pokazuje:
– da su totalno nemoralni jer dobavljače INGR-e nije angažirao grad nego sama Ingra!
– da su totalno nelikvidni jer si ovako nešto ne bi dozvolila niti jedna normalna firma!
– da im je dokap totalni promašaj i da nikakvog preuzimanja INGR ovdje neće biti jer će Ingra krahirati budući nema para za plaćanje svojih obveza! sad slijede tužbe protiv INGR zbog neplaćanja računa i isporučene robe/usluga i dugogodišnji sporovi
– INGR postaje totalno nepouzdan partner kojeg će svatko normalan izbjegavati u širokom luku, kako dobaljvači, tako i naručitelji radova
– bilo kakvi dokapi, krediti banaka i sl. za INGR postaju samo daleki san!
– bilo kakvi novi veći poslovi za INGR će biti samo želja jer jednoj ovakvoj problematičnoj firmi nitko ih više neće dati (evo sad kad razmislim, kojije veći posao INGR dobila u zadnje vrijeme???)
– INGRi slijedi sudbina INDG: dugogodišnja agonija s neizvjesnim ishodom!
preporuka za INGR: R&B [bye]
[/quote]
Dragi moj a tko je nemoralan?
U državi gdje sve više tvrtki jedna drugoj ne plača ali svi to skrivaju, sada je Ingra nemoralna jer je to javno obznanila??Zar nisu nemoralnije ove druge, koje ne plačaju ali šute ko đubre, i na daju razloge za to?
Nelikvidni?
Pa daj otvori zadnje izvješće na ZSE, ma o ovome uopće ne treba trošiti rječi.
Oov ostalo ne bih komentirao jer su gluposti.
DA ima imalo istine u tome , dobro je blueman napisao ne bi IGH pao više nego Ingra.
Još k tome prometi na Ingri su zaista zanemarivi, ne prdaju veliki igrači na ovim cijenama već mali dioničari. SAd je pitanje kome vjerovati, velikim igračima koji su unutra, i ne prodaju ili malim dioničarima?
SAd je pitanje kome vjerovati, velikim igračima koji su unutra, i ne prodaju ili malim dioničarima?
Ali ni ne kupuju kad treba…
Majko mila koliko vec drukate, dokap je propao jos u ponedjeljak a niste je bacili vise od 4%.
Pa sunce mu mamino, toliko strucnjaka na ovome forumu, cudi me sto svi ne radite kao clanovi uprava, jer po kokodakanju covjek bi pomislio da velika vecina foruma je najpametnija na svijetu.
U zadnjih mjesec dana od propadanja arene, dokapa, neplacanja dobavljaca, mafije, lopova, ovo ono, Ingra pala za manje od IGH.
PA kako to bolan?
DA , još k tome ti isti stručnjaci stoje na bidu i kupuju.
Nije li neobično da dosta bivših dioničara Ingre ada najednom piše kontra Ingre?
A sto si ti zelio drugima kad si pozdravljao odluku da se ne plati dobavljacima? Sto si zazelio dobavljacima? Neisplatu placa radnicima? Stecaj?
…e,ovaj put bi se složila i sa Zgubidanom i sa Plavim…istina je nažalost da dok se slonovi tuku…stradava trava…naime napraviti odgodu plaćanja dobavljačima mogu si dozvoliti veliki…mali ne…
Slažem se kolegice uz mali dodatak.
Ovi iz Ingre barem transparentno to kažu javno i pojasne razloge, dok drugi to rade i šute.
Neki čak ( Todorić ) plačaju u robi ono što bi trebali platiiti novcem.
Ali najlakše je cijelu priču izokrenuti i glumiti Mr. Pravednog.
A sto si ti zelio drugima kad si pozdravljao odluku da se ne plati dobavljacima? Sto si zazelio dobavljacima? Neisplatu placa radnicima? Stecaj?
Zaželio sam da grad što prije plati, pa da i oni dobe svoje zaslužene novce.
SAd je pitanje kome vjerovati, velikim igračima koji su unutra, i ne prodaju ili malim dioničarima?
Ali ni ne kupuju kad treba…
[/quote]
To je točno.
Zašto to rade i ne smanje ulaz to stvarno ne znam.
Nije Ingra jedina takva dionica.
Ako ništa drugo jasno je da sva 4 mirovinska fonda neće tako sporo prodavati udjele iz Ingre, jer daleko je još to od prosječnih im cijena pod kojim se vodi Ingra u njihovim bilancama .
Kao prvo , tu je transparentnost, ono što se već znalo sa srtrane, sada je javno i objavljeno.
Drugo, Uprava time pokazuje da brine o novcima kompanije, računica je jednostavna, kada grad plati, plača se dobavljačima.
A grad će platiti samo je pitanje vremena.
I Bandić je to potvrdio.
A onda dragi moji 28 godina fino po 7,5 miliuna EUR na račun.
To se meni čini kao fini prihod nizašto.
nije baš nizašto, ali sav trud i plačanja su iza nas.
Ostalo je samo plačanje djela zaduženja prema BKS banci.
Može li bolje?
[thumbsup]
Frende meni si sa ovim sve reko.
Strasno, strasno
Dobro jutro!
Evo čitam vaše postove od sinoć pa da dam i svoj komentar prije posla!
Je istina da je ingra povukla krivi potez s ovom dokapitalizacijom,barem nas većina tako misli,mada svi nagađamo i u biti čekamo kraj drugog kruga da se pokaže što će se dogoditi,
al pojedinci su sad ušli u diskusije koje stvarno nikamo ne vode, ja neznam jel itko od vas ima posao vezan uz građevinarstvo?
Pa zamolio bi ove pojedince koji govore o kašnjenju plačanja, da mi kažu di to oni rade a da sve funkcionira kako treba(zadnjih 6mj,),tj da lova sjeda na vrijeme.
Pa danas je sreća nadati se lovi na račun nakon 6mj. Sa plačanjem kasne svi, a da stvar bude gora,posla jednostavno nema, sve je stalo!!!!!! Trenutno većina malih gleda kako spojiti kraj s krajem.
I dalje mi se ne sviđa kako je ingra sve ovo izvela, al i dalje sam njen dioničar kao i mnogi od vas.
I znam,da je ovo prekretni moment. a ja se nadam okretanju na bolje, tj. da se ukine privremena,i uvede trajna dozvola,
a samim time da na račun sjedne lova grada zagreba za arenu. I da se ovo sve loše zaboravi,jer ne želim ni jednoj firmi ništa loše,pa tako ni ingri.
A kad sjedne lova,onda dokapitalizacija kao završi završi!:
Ugodan dan!
Gledajte ljudi, govoreci opcenito, nevezano za ingru… Kad firma nemoze isplatit svoje obveze na vrijeme, ona ode u stecaj. Moze i pregovarat sa kreditorima o nekom modelu da izbjegne to i sto li vec. Ali se nemoze izvlacit na to da joj drugi nije platio. Neke firme tako propadnu mozda ni krive ni duzne, medjutim, ako se to pravilo postuje, onda se nelikvidnost nemoze prosirit.
Da recimo konzum sad ode u stecaj, sto bi bilo? Nista znacajno za nas. Vlasnik bi ostao bez njega, a netko drugi bi nastavio poslovanje. Gubitnik je vlasnik koji se neodgovorno ponasao. To je smisao bankrota.
Tocno.
Ali zanimljivo je kako se od firme koje su vrednovane i kupovane po cca 300-400 kuna sadasnjih i koje su dizane u nebesa i radi Arene i radi Makedonije, nakon manje od godine dana dosle do firme koje sutra idu u stecaj..
Isto tako se moze reci za sve gradjevinare, zar ne.
Pa zar je tako sve crno???
[/quote]
Ko visoko leti nisko pada. Za to nisi cuo