Ti da si bio pametan otisao bi davno sad ti ostaje da pjevas..
Mila majko ide brod
ja na jarbolu stojim
zadnje dane brojim
lađa mi tone
nemam ni za bonbone…………
Joj na sta sam spao,udario sam Bakici 100%. [thumbsup]
Inace pise se slazem se sa Zgubidanom a Plavog se izostavi.
Hvala
sta moje radnike boli kurac ?
oni rade i zele placu,isto tako ne pitaju ..koliko si zaradio.
Ti kompa o poslu nemas blage veze,ja znam di radis i to ti mogu rec,al su me jednom upozorili da ne pisem..
Srami se prijatelju,srami………………..razmisli malo..
Ja sam sve to prosao,stan sam prodao da bi platio radnike,nocu nisam spavao,al kad je leglo nakon par godina,hahahaahahahhaahahhaahahah.
E moj Blueman,nije ti to u redu.
A gle, ak ne plati bit ce tuzbe zar ne.
Znam, najgore je radnika ne platiti ali dajte mi recite sto je u ovome svemu oko Arene Ingra kriva.
I nemojte mi pisati o nedostacima na krovu jer se igralo ohoh utakmica i koncerata, a to se nebi smjelo napraviti da krov nevalja….
Ako tebi kao podkooperantu ne plati Ingra onda ti neces svojim radnicima i svojim dobavljacima materijala.
Isto tako oni mogu tebi reci da propadnu tvoja lopovska posla.
Kriv je prvi kupac, zasto bi bila Ingra tu kriva?
Ne laprdaj
Ma jelda???
Pa koje je s kim sklapao ugovore.Ma hebe se podizvođaču što ti pare nisi dobio!!
On je s tobom napravio ugovor i ništa drugo ga se ne tiče..ovo se jednostavno u građevinarstvu ne radi.
Nemogućnost naplate kao i nemogućnost plaćanja tretira se isto..kao tvoja slabost;ničija druga
Nakon ovog ni čačkalicu neće dobiti na grbu to ti mora biti jasno.
A ovo što si ti izjavio spada u elementarno nepoznavanje tematike,zato,molim te prestani vrijeđati druge da laprdaju [bye]
Ti da si bio pametan otisao bi davno sad ti ostaje da pjevas..
Mila majko ide brod
ja na jarbolu stojim
zadnje dane brojim
lađa mi tone
nemam ni za bonbone
dobar…
…e,ovaj put bi se složila i sa Zgubidanom i sa Plavim…istina je nažalost da dok se slonovi tuku…stradava trava…
Slažem se i ja ………..ali samo s zgubidanom….a Plavi…Plavi me iznenadio i razočarao….i kao čovjek i kao komunista….. [huh]
Gledajte ljudi, govoreci opcenito, nevezano za ingru… Kad firma nemoze isplatit svoje obveze na vrijeme, ona ode u stecaj. Moze i pregovarat sa kreditorima o nekom modelu da izbjegne to i sto li vec. Ali se nemoze izvlacit na to da joj drugi nije platio. Neke firme tako propadnu mozda ni krive ni duzne, medjutim, ako se to pravilo postuje, onda se nelikvidnost nemoze prosirit.
Da recimo konzum sad ode u stecaj, sto bi bilo? Nista znacajno za nas. Vlasnik bi ostao bez njega, a netko drugi bi nastavio poslovanje. Gubitnik je vlasnik koji se neodgovorno ponasao. To je smisao bankrota.
Ako tebi kao podkooperantu ne plati Ingra onda ti neces svojim radnicima i svojim dobavljacima materijala.
Isto tako oni mogu tebi reci da propadnu tvoja lopovska posla.
Kriv je prvi kupac, zasto bi bila Ingra tu kriva?
Ne laprdaj
Ma jelda???
Pa koje je s kim sklapao ugovore.Ma hebe se podizvođaču što ti pare nisi dobio!!
On je s tobom napravio ugovor i ništa drugo ga se ne tiče..ovo se jednostavno u građevinarstvu ne radi.
Nemogućnost naplate kao i nemogućnost plaćanja tretira se isto..kao tvoja slabost;ničija druga
A ovo što si ti izjavio spada u elementarno nepoznavanje tematike,zato,molim te prestani vrijeđati druge da laprdaju [bye]
[/quote]
A onda ce firma propasti..
Ni prva ni zadnja…
Ako propadne tko ce onda platiti dobavljacima…
Uostalom gdje pise da ingra nece platiti dobavljacima, tko je to izjavio, da li su dobavljaci obavjesteni…
Arena je zavrsena prije mjesec dana, da li se slazemo.
KOliki je rok placanja dobavljaca u gradjevini, mjesec dana, dva?
PA nije valjda da nisu platili onoga tko im je radio prvi na temeljima.
To nebi bilo u redu.
Gledajte ljudi, govoreci opcenito, nevezano za ingru… Kad firma nemoze isplatit svoje obveze na vrijeme, ona ode u stecaj. Moze i pregovarat sa kreditorima o nekom modelu da izbjegne to i sto li vec. Ali se nemoze izvlacit na to da joj drugi nije platio. Neke firme tako propadnu mozda ni krive ni duzne, medjutim, ako se to pravilo postuje, onda se nelikvidnost nemoze prosirit.
Da recimo konzum sad ode u stecaj, sto bi bilo? Nista znacajno za nas. Vlasnik bi ostao bez njega, a netko drugi bi nastavio poslovanje. Gubitnik je vlasnik koji se neodgovorno ponasao. To je smisao bankrota.
Tocno.
Ali zanimljivo je kako se od firme koje su vrednovane i kupovane po cca 300-400 kuna sadasnjih i koje su dizane u nebesa i radi Arene i radi Makedonije, nakon manje od godine dana dosle do firme koje sutra idu u stecaj..
Isto tako se moze reci za sve gradjevinare, zar ne.
Pa zar je tako sve crno???
Da, iskreno niti ja se ne slazem sa Plavim na nacin kako je to rekao.
Ali zaista, nije lijepo da se kaze ko te hebe neccu ti platiti i jos se hvaliti time.
Ja samo kazem da jednako tako nije u redu prizivati na stecaj samo tako.
Da do toga dodje, nitko nezna gdje bi bio kraj..previse tu ima veza i vezica i dugovanja jedan drugome…
Vremena su se malo promjenila. Bottom line, kad poslujes sa drzavom/gradom, pogotovo kod nas gdje je uvijek u pozadini neka politicka igra, imas i taj rizik. Zato smo mi visokorizicno trziste. U normalnoj zemlji, ako je ingra u pravu, vec bi zaljepili tuzbu gradu i to bi bilo rijeseno vrlo brzo. Kod nas… Hm… Neznam.
Ma jelda???
[/quote]
A onda ce firma propasti..
Ni prva ni zadnja…
Ako propadne tko ce onda platiti dobavljacima…
Uostalom gdje pise da ingra nece platiti dobavljacima, tko je to izjavio, da li su dobavljaci obavjesteni…
Arena je zavrsena prije mjesec dana, da li se slazemo.
KOliki je rok placanja dobavljaca u gradjevini, mjesec dana, dva?
PA nije valjda da nisu platili onoga tko im je radio prvi na temeljima.
To nebi bilo u redu.
[/quote]
Prijatelju moj.Ovo je način na koji su se uništavale građevinske firme sredinom devedesetih u obnovi.
I znaš li ko je plaćao dobavljače??pa te tvrke od toga NISU bile oslobođene.Mislim da je Zgubi iznio baš takav primjer koji je prošao na žalost na svojoj koži.A grad će njima platit već jednom,a i uvjek ih možeš tužiti.Stara poslovica.ne valja se sa rogatim bosti..naučit ćete na svojoj koži,nema dvojbi u to..
Vremena su se malo promjenila. Bottom line, kad poslujes sa drzavom/gradom, pogotovo kod nas gdje je uvijek u pozadini neka politicka igra, imas i taj rizik. Zato smo mi visokorizicno trziste. U normalnoj zemlji, ako je ingra u pravu, vec bi zaljepili tuzbu gradu i to bi bilo rijeseno vrlo brzo. Kod nas… Hm… Neznam.
Znam, sve vise i vise mi se povraca od ovakve drzave.
Dokapitalizirati Janaf po book value i 2 dana prije prodati belja za cetvrticu nominalne vrijednosti i ostalo sto se ima u portfelju.
Sta ocekivati od ovakve drzave, neznam..
Gdje moja i tvoja i svima na forumu placa ide umjesto u godpodarstvo u dug drzave da se plati Jandrokovic, Vukelic i ostala strucna ekipa…ili recimo drzavna uprava da se plate povisice od 6%
Tko meni, tko tebi garantirta povisicu 6% svake godine?
Nista samo sam razocaran u svemu u zadnje vrijeme..