INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sad sam procitao clanak i komentar g. Gubica na netu.
Uglavnom, opce neznanje hrvatskih analiticara se nastavlja.
Ako se upise X broj dionica za po Y cijeni vrijednost cjelokupne firme se ne smanjuje niti povecava jer iako je izdano vise dionica veci je cashflow, a to su osnove ekonomije.

Kako onda da nakon svake isplate dividende eg.HT-a padne cijena dionice, pa nisu nove dionice izadane da firma manje vrijedi.

Arena Centar nije nekretninski projekt u pravom mislu rijeci i tu se ne prodaje real estate vec operativa shopping centra.
Vise ima veze hoce li ljudi kupovati od cijena stanova (Preko najma da ali ne toliko jer se ne gleda najam shopping centra kroz najam stanova na Kajzerici)

JAD I BIJEDA HRVATSKE FINANCIJSKE ANALIZE…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Problemi su:

– u općoj nelikvidnosti niti Zagreb niti HR nemaju te novce ovog trena,
– ako Zagreb i bude imao para nekako mi se čini da će Sanader prišarafiti Bandića i da ima dužu
ruku od Ingre,
– ako dođe bilo tko normalan na vlast sigurno će revidirati taj ugovor uz još kojekakve popratne r
radnje.

Gle, Ingra ima gomilu sudova otvorenih, recimo sa Tehnikom i još nekim ne baš malim firmama. Niti sada ne plaćaju podizvođaće i po meni su vrlo riskantan poslodavac što je opet u ovo doba nelikvidnosti loše.

Bottom line – pa ne idu oni u ovaj dokap zato što im cvjetaju ruže i zato što im dobro ide. Kako bi neki rekli – ulažite u znanje! Drugi dio ću izostaviti jer po meni baš i ne odgovara istini. [bye]

Daj ne piši gluposti molim te.
Država i grad su nepouzdani za plačanje?
Pa tko će u ovoj situaciji biti pouzdaniji nego država ili grad.
Jedino ako ne misliš da će država ili grad Zagreb bankrotirati? Ajde molim te.
Ako bude kašnjenja, fino, zatezne kamate su tu, a plačanje je sigurno.
Ne vidim problem, baš naprotiv.

Ma kavi sudski postupci, pa nije ovo Industrogradnja.
PA sve je javno objavljeno na ZSE, Ingra kotira u 1. kotaciji.
Pogledaj unazad izvješća i uvijek češ naći pod pravna pitanja otprilike ovu rečenicu:
" U promatranom razdoblju nije došlo do novih sporova, a za sve stare Grupa je sukladno Zakonu u svojim knjigama otprije izvršilo rezervacije."
PRema tome sve je transparentno,sudski sporovi od prije sa TEmpom i Međimurje Visokogradnjom su odavno rezervirani, sve ostalo je sitno i nebitno.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Nemam ingr-u, al ukratko za male sudjelovat u dokap je po meni bez logike a ovi
nepismeni novinari pišu da je dogovoreno sa mirovincima….pa možda i je al je to
sad bacanje opet naših novaca, ko zna kolko bude trajalo medvjeđe tržište a mirovinci
da u to ulaze ima smisla samo ak opet mafijaškim metodama to naparave za nekakvu
proviziju ispod stola….atgr je bila samo usporedba kako su neki mirovinci vjerojatno
tim mafijaškim metodama ušli u ipo…..veliki se tu milijuni vrte i usputno bezpovratno gube

Ma baš je suprotno, zašto bi sad bilo bacanje novaca.
PA ovo je mirovinskim fondovimas jedinstvena prilika.
Vuk sit ovca cijela, smanjit će prosjek ulaza i polako će se zaboraviti one kupnje po 60 000 kuna, a u knjigama će prosjek ulazne cijene biti bitno smanjen.
Ovo je možda prvi takav primjer ali ne i zadnji kako će se mirovinski fondovi nakupovati silnih količina dionica, a da ne moraju direktno kupovati na tržištu, jer ionako ne mogu skupiti niti približno tako velike količine zbog nelikvidnosti tržišta.
Pa tko bi im od postojećih dioničara prodao po ovoj cijeni tolike količine?
Prvi puta su kupovali po 233 kune u dokapitalizaciji, a nakon toga su ogromne količine kupili između 333 i 400 kuna.
PA kako onda može biti ovo po 80 kuna bacanje naših novaca.
Ja bih volio da moj mirovinski fond PBZ CO, što više na ovaj način sakupi dionica na tržištu, sva 4 mirovinska fonda su kupovali kada je sve raslo na visokim cijenama, a kako je tržište padalo kupovali su sve manje, umjesto da bude obrnuto.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Nego jedno pitanje, blue, a tko je vlasnik Arene Zagreb narednih 28 godina ?

Na ovo pitanje se zna odgovor. Ali na pitanje "što će Ingra sa Arenom, koliko će koštati održavanje i kako će vratiti uloženo" se meni čini puno bitnije od ovog tvojeg. Ne treba napomenuti da uprabnu dozvolu još nema, da je kriza pa i da cijene rentanja poslovnih prostora padaju, koliko će se morati uložiti da se sanira fuš koji je napravljen u izgradnji a i da lokacija baš nije neka da bi si recim ja osobno ja poželio ići u shopping. Koji to nas svjetski event još čeka da bi napunio takvu arenu? Ili će ona 2,5 gledatelja sa Cibone imati svaki svoju tribinu u normalni ligaškim natjecanjima.

Ovo je samo još jedan "Obrovac" i to će se vrlo brzo vidjeti.
[/quote]

Viribuse, pa održavanje plača grad Zagreb i država, ej??
Ingra ima fiksno godišnje 7,5 mil. EURA godišnje čistog kapitala / dobiti samo po osnovi Arene, pa to je 55 milijuna kuna godišnje!!.A troškovi su već najvećim djelom prikazani u bilanci, dakle ostaje samo godišnja renta. Može li bolje?

Kažeš da je vlasnik Arene Ingra točno.
A koliko jedna takva dvorana vrijedi, ima li kakav stručnjak u tom području?
I ono najvažnije, a gdje je ta imovina u bilanci Ingre???
E pa da, nema je jel tako??

Ja očekujem vrlo brzo da se ista unese u bilancu, Ingra je od prije bila poznata po tome što je iskazivala fer vrijednost svoje imovine, naravno kad je to u interesu dioničara tvrtke a većinski su članovi Uprave i Nadzornog odbora Ingre.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

@Plavi

Druže Plavi nemoj odmah po glavi.

Evo ovako:

– ugovor sa Gradom je pitanje dokle će biti održiv – dok je Bandić tu možda i hoće a poslije čisto sumnjam. Valjda će jednom doći netko pametan pa između ostalog revidirati i ovaj sramotni ugovor.

– nisi valjda toliko naivan da vjeruješ papirima koji se postaju na ZSE? Hej, pa ovo je Hrvatska!

– sa Tehnikom imaju spor – možda ga tek stave u papire i nemoj biti previše zaluđen prvom kotacijom.

– Država i Grad će biti sve lošiji platiša i sve nepouzdanij partner. Pogledajmo Island, tigrove na Baltiku
Grčku, itd. Kao mi smo u boljem stanju. Ma daj molim te! Nas će samo udariti malo kasnije i znatno jače.

– Arena još uvijek nema uporabnu dozvolu – treba prvo popravit fuš posao,

– ima još gomila toga ali čemu, želim ti puno sreće jer će ti trebati…..

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Nemam ingr-u, al ukratko za male sudjelovat u dokap je po meni bez logike a ovi
nepismeni novinari pišu da je dogovoreno sa mirovincima….pa možda i je al je to
sad bacanje opet naših novaca, ko zna kolko bude trajalo medvjeđe tržište a mirovinci
da u to ulaze ima smisla samo ak opet mafijaškim metodama to naparave za nekakvu
proviziju ispod stola….atgr je bila samo usporedba kako su neki mirovinci vjerojatno
tim mafijaškim metodama ušli u ipo…..veliki se tu milijuni vrte i usputno bezpovratno gube

Ma baš je suprotno, zašto bi sad bilo bacanje novaca.
PA ovo je mirovinskim fondovimas jedinstvena prilika.
Vuk sit ovca cijela, smanjit će prosjek ulaza i polako će se zaboraviti one kupnje po 60 000 kuna, a u knjigama će prosjek ulazne cijene biti bitno smanjen.
Ovo je možda prvi takav primjer ali ne i zadnji kako će se mirovinski fondovi nakupovati silnih količina dionica, a da ne moraju direktno kupovati na tržištu, jer ionako ne mogu skupiti niti približno tako velike količine zbog nelikvidnosti tržišta.
Pa tko bi im od postojećih dioničara prodao po ovoj cijeni tolike količine?
Prvi puta su kupovali po 233 kune u dokapitalizaciji, a nakon toga su ogromne količine kupili između 333 i 400 kuna.
PA kako onda može biti ovo po 80 kuna bacanje naših novaca.
Ja bih volio da moj mirovinski fond PBZ CO, što više na ovaj način sakupi dionica na tržištu, sva 4 mirovinska fonda su kupovali kada je sve raslo na visokim cijenama, a kako je tržište padalo kupovali su sve manje, umjesto da bude obrnuto.

[/quote]

Sad izgleda povoljno ali kolko će trajat medvjeđi market….no jedino ona činjenica
da su mirovinci masovno kupovali na vrhuncu tržišta pred jednu od jačih recesija i to
od gazdi jamči da se tu radi o teškom kriminalu …..sreća da sam to pratio ovih godina
pa iz prve ruke vidim kako izgleda sofisticirana krađa, no valjda je to ona prirodna
logika di mali čovjek sve preplati da bi bogatiji postali još bogatiji….nije ni onaj marx
bio baš lud….

@Plavi

Druže Plavi nemoj odmah po glavi.

Evo ovako:

– ugovor sa Gradom je pitanje dokle će biti održiv – dok je Bandić tu možda i hoće a poslije čisto sumnjam. Valjda će jednom doći netko pametan pa između ostalog revidirati i ovaj sramotni ugovor.

– nisi valjda toliko naivan da vjeruješ papirima koji se postaju na ZSE? Hej, pa ovo je Hrvatska!

– sa Tehnikom imaju spor – možda ga tek stave u papire i nemoj biti previše zaluđen prvom kotacijom.

– Država i Grad će biti sve lošiji platiša i sve nepouzdanij partner. Pogledajmo Island, tigrove na Baltiku
Grčku, itd. Kao mi smo u boljem stanju. Ma daj molim te! Nas će samo udariti malo kasnije i znatno jače.

– Arena još uvijek nema uporabnu dozvolu – treba prvo popravit fuš posao,

– ima još gomila toga ali čemu, želim ti puno sreće jer će ti trebati…..

Koji si ti lik, po tebi grad može jednostrano promiejniti ugovor i nikome ništa.
Drugu stranu se ništa ne pita?
To možeš pričati djeci u malom vrtiću, ali nemoj ovdje nama prodavati to, ipak je ovo njajutjecajniji financijski forum.
Lovačke priče nisu dobrodošle.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Koji si ti lik, po tebi grad može jednostrano promiejniti ugovor i nikome ništa.
To možeš pričati djeci u malom vrtiću, ali nemoj ovdje nama prodavati to, ipak je ovo njajutjecajniji financijski forum.

Mislim da će druga strana biti vrlo kooperativna u takvom slučaju. Nešto kao zaštićeni svijedoci. [smiley]

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Mislim da će druga strana biti vrlo kooperativna u takvom slučaju. Nešto kao zaštićeni svijedoci. [smiley]
[/quote]

Odličan post, samo ne znamo što to znaći?
Nego čitam tvoje postove, ponukalo me to čim sam pročitao, da si mi napisao druže plavi, nemoj odmah po glavi.
Koji je ovo nick po redu, sto i koji?
Već na 20-tak poruka te se prokuži, najbolje tvoje fore su kada pišeš sutra ću sve rasprodati cijeli svijet propada i sl., ma daj, pa kaj stvarno misliš da ljudi puše te priče?

REci mi koliko vrijedi ova dvorana koje je Ingra vlasnik?
Arena Zagreb mislim na nju.
Mislim da su dioničari Ingre itekako ponosni na nju, o referenciji same dvorane za buduće poslovanje da ne govorim.
Ogroman i zahtjevan projekt u tako kratkom roku.
Vrijedi li dvorana sto kuna, ili malo više?
Ili puno više?
Jel se vidi to u bilanci ili se ne vidi?

Šo kada se to unese u bilancu, ne bu loše ha?
A nije loše niti ovih 7,5 milijuna eura godišnje rente.
Na koliko ono na 28 godina??
Au…može li bolje?

Pa to je 80 % ukupne dobiti iz 2008 godine koju je Ingra ostvarila cijeologodišnjim svojim radom!!
I tako 28 godina.
Nije loš taj ugovor što ga je Uprava sklopila, kaj ne?

[kiss]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

plavi svaka čast ne daj se .

puno je njih ovdje da bi drobilo gluposti ili radi dosade ili frustracije.

što se arene tiče u pravu si revizije neće biti,ako je ugovor potpisan kako kažete-osim u slučaju da se obje strane dogovore oko raskida ili novog ugovora u što iskreno sumnjam.

ingra je dobra bit će još bolja i nema razloga za brigu.

plavi drži se još jednom i čuvaj se pohlepe;))))

Oprostite što upadam, ali…
Frend mi kaže da je njegov brat otišao sa gradilišta brane hidroel. kod Lešća.
Ingra im nije isplatila 2 plaće. Odlazi i ekipa iz Končara. Sanirali su gradilišta da ne bude havarije i više ne rade. Otišo ovaj vikend tamo…prazno. Slike kad ih skinem sa Canon-a.
To bi bio 1 problem. Drugi je odustajanje Trigranita od Trgovinskog centra pa je Ingra otkupila udio da projekt totalno ne propadne.
Druže plavi nemoj se ljutiti, ali zar država nije najgori platiša???? Brza je i britka kao naplatiša, ali kao platiša… I još joj niš nemožeš. Kome češ tužiti državu?? Državi???
Tako da smatram naplatu najma u najmanju ruku "na ledu" dok ne prođe kriza. To bi bio 3 problem.
Kao 4 vidim kroničan nedostatak keša i sve glasnija potraživanja podizvođača i dobavljača.
To je ono što je na površini, koliko prljavštine i kriminala se krije ispod teško je i predpostaviti.
I sve bi to trebala riješiti dokapitalizacija??? I mirovinci koji čuvaju keš po dekretu da spriječe bankrot države.

MA DAJTE MOLIM VAS…..

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Poštovani kolega Plavi!
Do neki dan ste bili jako skeptični glede Ingra, odgovarali ljude od kupnje. A sada je ona best buy po Vama. Cijenim vaše demagoške pristupe, ja bih isto volio to moći ali bojim se da za to trebaju neke osobine koje ja ne posjedujem!
Viribus je postavio neka dobra pitanja. Što ako grad neće imati novaca za isplatu? Pa gospodine Plavi, dug grada Zagreba je trenutno 95 posto temeljnog kapitala! Ove godine su otkazane sve kapitalne investicije u gradu, a vi pričate o poštovanju ugovora!
Nadalje, kad očekujete da će Arena dobiti stalnu uporabnu dozvolu?

New Report

Close