INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nego jedno pitanje, blue, a tko je vlasnik Arene Zagreb narednih 28 godina ?

Na ovo pitanje se zna odgovor. Ali na pitanje "što će Ingra sa Arenom, koliko će koštati održavanje i kako će vratiti uloženo" se meni čini puno bitnije od ovog tvojeg. Ne treba napomenuti da uprabnu dozvolu još nema, da je kriza pa i da cijene rentanja poslovnih prostora padaju, koliko će se morati uložiti da se sanira fuš koji je napravljen u izgradnji a i da lokacija baš nije neka da bi si recim ja osobno ja poželio ići u shopping. Koji to nas svjetski event još čeka da bi napunio takvu arenu? Ili će ona 2,5 gledatelja sa Cibone imati svaki svoju tribinu u normalni ligaškim natjecanjima.

Ovo je samo još jedan "Obrovac" i to će se vrlo brzo vidjeti.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Na ovo pitanje se zna odgovor. Ali na pitanje "što će Ingra sa Arenom, koliko će koštati održavanje i kako će vratiti uloženo" se meni čini puno bitnije od ovog tvojeg. Ne treba napomenuti da uprabnu dozvolu još nema, da je kriza pa i da cijene rentanja poslovnih prostora padaju, koliko će se morati uložiti da se sanira fuš koji je napravljen u izgradnji a i da lokacija baš nije neka da bi si recim ja osobno ja poželio ići u shopping. Koji to nas svjetski event još čeka da bi napunio takvu arenu? Ili će ona 2,5 gledatelja sa Cibone imati svaki svoju tribinu u normalni ligaškim natjecanjima.

[/quote]

Arenu treba prodati i da novi kupac preuzme njeno održavanje. Država nema novaca za održavanje Arene.

Ma pojest će ih troškovi prazne dvorane, to je jasno.

Ja svoje prodao i ne mislim sudjelovati u docapu.

[/quote]

Arenu treba prodati i da novi kupac preuzme njeno održavanje. Država nema novaca za održavanje Arene.
[/quote]

Problem je što nema budale koja bi to kupila

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Problem je što nema budale koja bi to kupila

Kako ne??? Kupuju fond manageri mirovinaca tvojom i mojom lovom!!! [angry]

Beogradska arena posluje već četiri godine.Imala je na desetine sportskih utakmica i velikih koncerata,mitinga,koječega.Rezultat? Pa nedavno je njen direktor u Večernjaku rekao da su od prvog dana u – minusu! Zagreb nije Beograd?! [embarass]

Na prvi pogled Arena mi djeluje kao promašaj investicija, ali sve je u rukama menađmenta. Ukoliko bude imaginacije i racionalnog poslovanja, može se Arena iskazati i kao pun pogodak.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Arena i slični objekti u startu nemogu biti profitabilni. Uglavnom bi trebali biti pokazatelj blagostanja odnosno financijske moći. Po mom to su spomenici pojedinaca. Sigurno da treba imati velebne objeke (muzeje, sportske dvorane, Koncertne dvorane…) ali pitanje je prioriteta i mogućnosti. To je što se tiče poreznih obveznika koji će to platiti, a INGRA na tom poslu neće izgubiti. Upitnija je izgradnja trgovačkog i poslovnog centra uz Arenu, obzirom na trenutnu situaciju i interes za trgovačkim prostorom.

Meni se računica čini ovakva – Ingra iznajmljuje Arenu državi i Zagrebu kroz 28 god za 7 i nešt milja eura godišnje, što dođe oko 1.5 mlrd kuna, a na nju su potrošili 90 milja eura, tak da ne vidim koji bi tu bio problem.
A što se tiče održavanja dvorane i ostalih aktivnosti koje će se događati u dvorani to je neka druga priča.

"these fat arrogant overpaid overfed overpriviliged overindulged white-collar business-criminal asshole c..ksuckers"

Ingra: Dokapitalizaciju će iznijeti mirovinski fondovi

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/ingra-dokapitalizaciju-ce-iznijeti-mirovinski-fondovi,35749.html

Jelda a imaju samo 14% ingre a kaj budu ostali iznjeli….oni dva glavešine imaju
20% skupa kak budu oni iznjeli svoj dio……..nema šanse da im to prođe a i ak prođe
bit će sa lovom mase malih ulagača koje se za niš ne pita i koji bi mogli popljugat….
tak je i tedeshi izvuko od istog tog kapitala malih ulagača pa sad imaju samo gubitke
i pitanje dal ih budu ikad vratili……….e moj matrixe nemoj samo ponavljat slučaj
ATGR sa masovnim postanjem kao pozitivnih vijesti….
[/quote]

Koje baljezganje, daj pročitaj što si napisao. Ipo atgr je bio na crobex=?, sad je crobex=?. Cijena atgr=?, cijena ingre na ath crobex=?, cijena ingre sad =?. BV ingre na ath=?, BV ingre sad=?.
Popuni si malo upitnike. Koji mali ulagaći? Iz OIF-ova? Pa nek prodaju udjele, jel ih netko tjerao? I ja bih ingru na 50 kuna a i niže, al tko vam kriv kad vam je i na 57 bila skupa, a bila je prilika.
Ako ipo ne uspije ingra će na 1/2 sadašnje vrijednosti na burzi, misliš da neće uspijeti? Skupljaj za ulaz na 35 kuna.
[/quote]

Nemam ingr-u, al ukratko za male sudjelovat u dokap je po meni bez logike a ovi
nepismeni novinari pišu da je dogovoreno sa mirovincima….pa možda i je al je to
sad bacanje opet naših novaca, ko zna kolko bude trajalo medvjeđe tržište a mirovinci
da u to ulaze ima smisla samo ak opet mafijaškim metodama to naparave za nekakvu
proviziju ispod stola….atgr je bila samo usporedba kako su neki mirovinci vjerojatno
tim mafijaškim metodama ušli u ipo…..veliki se tu milijuni vrte i usputno bezpovratno gube

Arena i slični objekti u startu nemogu biti profitabilni. Uglavnom bi trebali biti pokazatelj blagostanja odnosno financijske moći. Po mom to su spomenici pojedinaca. Sigurno da treba imati velebne objeke (muzeje, sportske dvorane, Koncertne dvorane…) ali pitanje je prioriteta i mogućnosti. To je što se tiče poreznih obveznika koji će to platiti, a INGRA na tom poslu neće izgubiti. Upitnija je izgradnja trgovačkog i poslovnog centra uz Arenu, obzirom na trenutnu situaciju i interes za trgovačkim prostorom.

Takvi objekti mogu biti profitabiolni, ali u bogatijim državama i sa više velikih gradova. U Njemačkoj takvi objekti posluju sa plusom, ali tamo ih klubovi unajmljuju i plaćaju za svoje utakmice (naravno i pune). Tamo su Arene rezervirane unaprijed. Problem je što kod nas što će biti nekoliko događaja godišnje koji imaju potencijal ih napuniti, a to je premalo. No, Arene u Njemačkoj ne gradi država ili gradovi nego privatni investitori.
Mi si jednostavno ne bi smjeli dozvoliti da razbacujemo naovac na takve objekte. Hrvatskoj nije trebalo SP u rukometu, niti treba maksimirski stadion za 60.000 gledatelja.

Meni se računica čini ovakva – Ingra iznajmljuje Arenu državi i Zagrebu kroz 28 god za 7 i nešt milja eura godišnje, što dođe oko 1.5 mlrd kuna, a na nju su potrošili 90 milja eura, tak da ne vidim koji bi tu bio problem.

Problemi su:

– u općoj nelikvidnosti niti Zagreb niti HR nemaju te novce ovog trena,
– ako Zagreb i bude imao para nekako mi se čini da će Sanader prišarafiti Bandića i da ima dužu
ruku od Ingre,
– ako dođe bilo tko normalan na vlast sigurno će revidirati taj ugovor uz još kojekakve popratne r
radnje.

Gle, Ingra ima gomilu sudova otvorenih, recimo sa Tehnikom i još nekim ne baš malim firmama. Niti sada ne plaćaju podizvođaće i po meni su vrlo riskantan poslodavac što je opet u ovo doba nelikvidnosti loše.

Bottom line – pa ne idu oni u ovaj dokap zato što im cvjetaju ruže i zato što im dobro ide. Kako bi neki rekli – ulažite u znanje! Drugi dio ću izostaviti jer po meni baš i ne odgovara istini. [bye]

New Report

Close