Novi sam, pozdrav svim forumašima, imam dosta ingrinih dionica ali kupio ih dok su bile 140kn, tako da evo gledam malo unazad što pišete i stvarno mi nije jasno dokle će ići to liparenje, ja svoje već prebolio i ne mislim ih ni prodavati, živjeli vi meni, LP!
Logički se to može ovako objasniti. Sada prodavati novcima udjelničara i kupovati privatnim kapitalom. A onda po cijeni dokapitalizacije kupiti ponovno s novcima udjelničara. Vuk sit, a mnoge ovce samo malo ošišane 🙂 Naravno ne mora to biti istina, ali dajte vi logički drugo objašnjenje kada ga nema.
Plavi,, dobra mi je Ingra i sve to, i sam znas.
Ali ovo Posedarje mi nikako ne ulazi u glavu.
Posedarje su meni ovce, prsuti i tomos automatici.
I more i planine na svega 20 km. Predivan pogled, dobar zrak, nešto vjetra ;), ali za odmor predobra lokacija … Paklenica, Zadar, Velebit, Zrmanja…
iGH – se nešto srušilo u dvorani….pa kako to , Jure Radiću…. i Vama se to događa ?
Plavi…dobra mi je Ingra i sve to, i sam znas.
pa…..Mediteran kakav je nekad bio.
iGH – se nešto srušilo u dvorani….pa kako to , Jure Radiću…. i Vama se to događa ?
Fušeraj u Spaladium Areni ugrozio sigurnost
Nakon što je evakuirano 40-ak gledatelja zbog opasnosti od urušavanja tribine, graditelji negiraju problem
Tijekom utakmice Svjetskog prvenstva rukometaša Hrvatska – Španjolska u Spaladium Areni u Splitu dio gledatelja sa sjeverne tribine je iz sigurnosnih razloga premješten jer su se pojavila uleknuća ispod stolica.
Prema izjavama organizatora, uleknuća su se pojavila ispod tri ili četiri stolice na sjevernoj tribini, koja je montažna i na kojoj su se nalazili pripadnici zadarske navijačke skupine Tornado.
"S tom tribinom zapravo nema nikakvih problema i sve će biti u redu već sutra za utakmicu sa Švedskom. Osiguranje ima obvezu reagirati kada se u dvorani pojavi veći broj ljudi nego što ima sjedala, i to sada bio slučaj. Teleskopske tribine imaju 5500 sjedalica i mogu podnijeti 440 tona tereta, ali očito je problem bio u dvadesetak ili tridesetak ljudi više", kazao je glavni projektant Dražen Pejković.
Al oni su dobili dozvolu bez problema…
Mislim da unatoč dogovoru koji je bio prije dokapa svi čekaju zadnji dan za dokap da to i naprave, tako da očekujem zadnji dan prvog kruga da se počisti sve do 80. Do sada sigurno još nitko nije upisao dionice.
Da je njima bilo u interesu da mali kupuju dionice,sigurno nebi ovako postavili dokapitalizaciju.
A što mali manje odgrizu kolača,velikima veća zarada. A ako zadrže cijenu ispod 80 nitko neće uzeti, i to je to. A na nama je čekati, oče netko s namjerom podići do 80,il ćemo pratiti svijetske burze, mislim da kako amerika stoji,pojedinci će moći sutra opet kupovati po 71,72. ako se ništa ne promjeni do zatvaranja. sad je dow -2,40.
Plavi,, dobra mi je Ingra i sve to, i sam znas.
Blue, zafrkavaš me?
Mi starosjedioci znamo o čemu se radi, a evo za one koji možda ne znaju:
http://www.zadarskilist.hr/clanci/21092008/ingra—generator-turistickog-razvoja-zadarske-regije
Istraži što je sa zemljištem, i tko je kome po koliko prodao isto.
Ikoliko će to vrijediti kada bude gotovo.
A što će se dogoditi ako projekt propadne…[cool]
Mislim da sam davno postao o tome na ovoj temi, tamo negdje 2007. mislim, ne da mi se sada tražiti.
Nego jedno pitanje, blue, a tko je vlasnik Arene Zagreb narednih 28 godina ?
Iako mi je Ingra uvijek bila jedna od omiljenih dionica, ne znam kako će uspjeti dokapitalizacija, ako oni iz firme ne natjeraju cijenu preko 80 kn !?!
Situacija na svjetskim tržištima im svakako ne ide u prilog…..
Ostaje još ona opcija da vodeći dioničari žele povećati svoj udio u firmi (time što će većina ostalih odustati već u prvom krugu. Naravno, ako tržišna cijena bude ispod 80 kn).
Također, situaciju dodatno pogoršava prodavanje obveznica s ogromnim prinosom…
Puste teorije. Cijena je na ovim razinama jer su veliki prestali kupovati pošto će kupiti u dokapu. Pustili su paničare da se istresu i lagano kupuju sa diskontom. Nakon dokapa podići će cijenu na 100 kuna i svi sretni i zadovoljni, vjerojatno kad budu objavljeni rezultati poslovanja ili možda imaju još neke asove u rokavu u vidu novih poslova.