@ inovator & grgas
Ima smisla to što pišete. Ipak je to jedna unaprijed dogovorena igra i dokap će uspjeti.
Možda uzmem koju i pričekam rast ka 90.
Vidjeću. Tenks ekipa. [thumbsup]
Zar nitko nije primjetio da je jučer prošla kuponsaka obveznica (na 3 god po 6,125%) Ingre po 0,8 ???
Pa to daje prinos od cca 15% godišnje !!!!!
Ja sam cuo da se za 100 kupljenih dionica u dokapu dobije karta za polufinale.
[thumbsup] [thumbsup]
Mos mislit..
@ inovator & grgas
Ima smisla to što pišete. Ipak je to jedna unaprijed dogovorena igra i dokap će uspjeti.
Možda uzmem koju i pričekam rast ka 90.
Vidjeću. Tenks ekipa. [thumbsup]
Da,slažem se da neće dugo biti ispod 80 kn.Kao da im je problem na ovako malom prometu dignit cijenu na koliko im odgovara,a to se zbog dokapa mora učinit.Dokap je dogovorena stvar.
Čisto logički gledajući cijena morabiti veća od 80kn,i to dosta,jer kako netko tu reče,veliki koji će to kupit morat će to nekako i opravdat.Čisti zicer.
"No to još uvijek ne čini sudjelovanje u dokapitalizaciji odveć logičnim, barem iz kratkoročne perspektive, jer je dionice naprosto jeftinije kupiti izravno na tržištu. Osim, naravno, ako se na tržištu ne pojavi trezor tvrtke, pokušavajući isprovocirati konvergenciju tržišne cijene, a sve kako bi ponuđena cifra izgledala atraktivnije zainteresiranim ulagačima (mahom postojećim dioničarima"
Pa da,kao što je kolega vodavoda ,stavio link,ja sam izvadio upravo ono što sam i mislio.
Slabo se druka na pad, ja još čekam ispod 70 ali neide? [undecid]
Ja mislim da vi pojedinci i da ode na 70,onda bi čekali na 60,da ode na 60 ni 50 vam nebi bilo dobro.
A da i ode na 90kn, rekli bi tu je neka muljaža,nećemo izić,zajebat će nas.
Slušam,zadnjih 5 dana,svi pljuju,ingra ovo,ingra ono, pa čovjeće ima još toliko drugih dionica na burzi,ko te tjera uopće u ingru!
Zašto ovi koji će sudjelovati u dokapu ne pokupe ove dionice štose prodaju ispod 80 kuna.
Pa zar je normalno nešto platiti 80 kuna ako ga možeš dobiti jeftinije.
Ili se tu ipak radi o nom Hrvatskom načinu poslovanja ti meni kupiš dionice ja tebi dam provizuju u gotovini, vuk sit i ovce na broju.
Molim neki suvisli odgovor a ne onaj pa nemogu na burzi kupiti odjednom toliku količinu, pa mogu koliko mogu svaka ušteda je dobra.
Imam 300 dionica INGRE i ne mislim ih prodavati.
Ja mislim da vi pojedinci i da ode na 70,onda bi čekali na 60,da ode na 60 ni 50 vam nebi bilo dobro.
A da i ode na 90kn, rekli bi tu je neka muljaža,nećemo izić,zajebat će nas.
Slušam,zadnjih 5 dana,svi pljuju,ingra ovo,ingra ono, pa čovjeće ima još toliko drugih dionica na burzi,ko te tjera uopće u ingru!
[/quote]
Prolistaj par stranica unazad. Ironija.
U početku sam bio skeptičan jer sam se bojao da će cijena u dokapu biti ispod tržišne cijene, pa da će, kako sam i napisao, hrpa malih prodavati na ovom nelikvidnom tržištu, kako bi mogla kupiti u dokapitalizaciji jeftinije.
Međutim, sada je jasno da toga pritiska neće biti.
SAd se postavlja logičko pitanej zašto prodaju na burzi ovi koji prodaju ispod 80, ako će cijena u dokapu biti 80.
Zanimljivo je i to da je dokap postavljen u omjeru 1:2, tako da će u drugom krugu sigurno ostati dosta dionica za kupiti.
To bi moglo značiti da možda ulazi neki strateški partner unutra, onaj koji naravno ne može kupiti toliko količinu na tržištu po ovim cijenama.
Nemojte se zavaravati, netko je napisao zašto netko ne stavi nalog od nekoliko desetaka tisuća komada po nekoj cijeni na burzi, pa kupuje, naravno da bi cijena momnetalno otišla gore.
Možda se i trezor ukljući u kupovinu, to bi isto tako imalo smisla.
Sve u svemu ako ne bude neugodnih iznenađenja, realno je gledati ju uskoro preko 80 kuna, bilanca će se bitno poboljšati, Ulazi se u Arena centar, bluman je već pisao o isplativosti projekta, dio ide za Posedarje.