INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

u dokap, pogotovo s ovakvom cifrom, ne ide se bez da je sve već dogovoreno s velikim igračima. znači da će dokap uspjeti po 80 kn. da bi veliki imali opravdanje pred svojim dioničarima i članovima kupovati INGR po 80 kn, cijena na burzi u vrijeme dokapa BIT ĆE IZNAD 80 kn, možda je čak dotjeraju i an 90 kn…. tako da je INGR do 80 kn zicer kupnja jer će na toj cijeni biti najkasnije na dan dokapa. IMHO

Sve u svemu do sada, PUŠIONA.

tocno tako dva dana smo dobro tonuli dok drugi nisu a sad smo narasli ko i svi drugi… i najvjerovatnije ako sve nastavi sa rastom mi cemo malo duze zapet na tih 80 jer je to sad kao neka granica dok ova dokapitalizacija ne prodje, nadam se da nije tako da cemo rast ko sto kolega prije kaze… a vidjet cemo…

idući tjedan će bit bolje...

tocno tako dva dana smo dobro tonuli dok drugi nisu a sad smo narasli ko i svi drugi… i najvjerovatnije ako sve nastavi sa rastom mi cemo malo duze zapet na tih 80 jer je to sad kao neka granica dok ova dokapitalizacija ne prodje, nadam se da nije tako da cemo rast ko sto kolega prije kaze… a vidjet cemo…
[/quote]

Da bi dokapitalizacija u potpunosti uspjela, tržišna cijena INGRE će se dotjerivati iznad te cifre, tj. iznad 80 KN, što je i logično. Još par dana i INGRU bi znali gledati iznad 80 KN.

Zavisi kada si je kupovao, ako si je kupio ovih dana, onda ti to ne može biti pušiona. Kupnja ispod 80 KN je kako kod gledaš dobra kupnja i predstavlja lijepu zaradu.

Evo dao sam ti stotke, i slažem se sa tobom.
Al kad probijemo 80, jasno mi je da će prodavati onaj ,koji će uzeti jeftinije u dokapitalizaciji. al tko će kupovati po 84,86….ako može u dokapitalizaciji uzet po 80?

[/quote]

Da bi dokapitalizacija u potpunosti uspjela, tržišna cijena INGRE će se dotjerivati iznad te cifre, tj. iznad 80 KN, što je i logično. Još par dana i INGRU bi znali gledati iznad 80 KN.

[/quote]

idući tjedan će bit bolje...

Evo dao sam ti stotke, i slažem se sa tobom.
Al kad probijemo 80, jasno mi je da će prodavati onaj ,koji će uzeti jeftinije u dokapitalizaciji. al tko će kupovati po 84,86….ako može u dokapitalizaciji uzet po 80?

Poanta je u većim količinama koje žele sakupiti, kao i u visokim ulaznim cijenama koje žele uprosječiti na niže jer su kupovali pred godinu dana po 4x višim cijenama nego je INGR sada tako da je njima sve do 100 kn super jeftino, pa kako onda ne bi bilo jeftino ovo po 80 kn.
Kad prođe dokap po 80 kn, onda zaboravite da ćete više tako nisku cijenu viditi na burzi, onda će se pumpati cijena na 100-120 kn [wink]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje, a ne savjet za K/P dionica!

Ako kupim 2 dionice po 73 kn mogu kupiti jednu u dokapu po 80 kn.
Pa tko je ovdje lud. Zasto ne kupim odmah 3 dionice po 73 kn????
Ako ovaj dokap uspije tu neće biti čista posla. Plavi???

Pa jasno si postavio stvari,ako misliš kupovati kupuj sada.
Realna opasnost je ili da dokap ne uspije,tada je neminovan pad, ili da se brdo malih nakupuje po 80, iz nekog razloga, pa tržiše padne.
Tada bi Ingra pala više od prosjeka zbog mora jeftinih dionica na tržištu.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Bravo mika, jedan od rijetkih koji kuzi stvari.
Ako je za IGH dobro dati 45.6 mil EUR za "idealnu polovicu" zemlje od 100,000 m2 dakle oko 900 EUR po m2 (ispravite me ako grijesim) za nesto sto jos ima plombe na sebi, gdje nema ni p. od projekta jos, gdje jos nije donesen UPU, niti lokacijska niti gradjevinska, nista..

onda zasto nije dobro dati oko 15-20 mil EUR za 25% od 175,000m2 ili 340-450 EUR po m2..
Za projekt koji je vec startao, gdje se poravnalo vec sve, gdje je vec jedan dio zakupljen…

Nemoj mi po IGH pljuvat [wink] Imam i jednu i drugu trenutno.

Zašto si se uhvatio uspoređivanja jednog i drugog projekta? Nije bitna cijena po m2 jer nije svaka zemlja ista, bitno je koliko se na njoj može graditi. Ako će na zemljištu zagrepčanke biti moguće graditi po koeficijentu izgrađenost od npr 20 onda je IGH to jako jeftino platio. Ne može se uspoređivati zemlja na kojoj se može graditi stambena zgrada sa 15 katova sa zemljom za shopping centar ili obiteljske kuće.

Ali za ingru nije ni bitno gdje je IGH, bitno je dali će to ulaganje u arena centar biti profitabilno. Prema svim analizama ZG još uvijek ima manjak shopping kvadrata po glavi stanovnika u odnosu na usporedive gradove, do sada su svi novootvoreni centri bili uspješni tako da nema razloga da ni ovaj ne bude. Iako treba uzet u obzir da se gradi i još jedan avenue mall na radničkoj, west gate kod zaprešića… brzo će doćoi do zasićenja ali vjerojatno je da će tu najdeblji kraj izvući postojeći centri (king cross, city centar)

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Pa netko. Isto kao što su HT nakon IPOa uzimali po 400kn. U dokapu možeš uzeti 50% količine koju si imao 11.12.2008. Kome to nije dosta kupovat će sada po niže ili poslije po više (nadamo se).

Do kud smo došli s prenemaganjem Ingrine veličine, da buldožere, kranove i traktore…uglavnom
amortizirana osnovna sredstva koja se uglavnom izjajmljuju kooperantima.. putem nekoliko
povezanih društava..veličamo kao nešto vrlo bitno u cijeloj dokapitalizaciji…..niste
nabrojali šestare i radne stolove managmenta…..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Zanima me ovaj pad vrijednosti obveznica na cijenu dionice u dokapitalizaciji.Istina količina je zanemariva ali svejedno…
Vidim da povezanosti ima ali ne znam kakve.
Molim nekog ko se razumije u obveznice da malo pojasni o čemu se tu radi?

sijem žito raste grahorica

…zar misliš da im je teško već sutra dići cijenu na 80,00??? za to im ne treba puno kessha a mmožda je podignu i više (85)pa da se nas više odluči kupiti povoljnije -niže-po 80. haaa??? kako stojimo sa tom mogućnošću???…

…iiii , majstore jel probilo??? dao si sebi stotku za to,a fulao si…šta sad???pa budi fer i daj jednu meni…
nikako ne stojimo s tom mogućnošću jer sutra u EU i na ZSE kreće ORS (Obama rally show) i vrlo vjerojatno odmah na otvaranju INGR probija potporu 70 kn
[/quote]
[proud]

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

New Report

Close