INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne daj se navlačiti, INGRA je definitivno ODLIČNA firma.
Ovo što sam ja napisao je proisteklo iz zaključka da je ovo igra za velike.

Mene samo zanima koja je ustvari vrijednost imovine Ingre. Ingra je developer. Nema strojeva, nema radnika, nema nekretnine ništa čvrsto. Ima udjele u firmama i bankama koji sam vrijede 10% od vrijednosti ljetos. Radnike i strojeve iznajmljuje, a sad ih treba platiti.
Stoga mislim da je ovo slamka spasa jer nitko ozbiljan kome ne gori pod petama ne bi išao u ovo vrijeme u dokap. MISLIM DA IM GORI POD PETAMA I TO OZBILJNO.

Ma naravno da nema imovine, ovo je bezveze:

Construction Plants and Equipment
Vehicles
Trucks 195
Dampers 5
Cranes 8
Fuel Tankers 10
Water Tankers 8
Cement Carrying Vechicle 8
Auto Mixers 29
Concrete pumps 4
Trailers 21
Buses and pick up tracks 43
Tractors 4

Special vechicles for carryng explosives 2
Total:
337
Machinery Park
Bulldozers 38
Loaders 21
Excavators 28

Trench Excavator 15
Vibratory Rollers 59
Graders 7
Concrete Batching Plants 18

Fixed Concrete Pumps 3

Electric Compressors 7
Diesel Compressors 18
Drilling machines- Pneumatic and Diesel 12
Generators 15
Asphalt plants 3
Crusher and Screening plants 8
Asphalt Finishers 5
Asphalt Processor 4
Drilling machines 6
Construction Cranes and lifts 29+2
Reloading Concrete Silos 4
Drilling machine for tunnels 1

Dampers for tunnels 2

Concrete Spreader 5

Total:
310

[/quote]

Ne znam zašto je sve na inglišu. Nemaju ništa u Hrvatskoj. Možda je to imovina povezanih društava. međutim ne idu u dokap povezana društva već Ingra. Ne sekiraj se ..NAKUNA MATATA…ovo je prilika cijena je izvrsna. Kupuj, kupuj.
Vrijeme će pokazati, a ja ću spremiti ovaj mejl za budućnost. [thumbsup] [cool]

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Ne daj se navlačiti, INGRA je definitivno ODLIČNA firma.
Ovo što sam ja napisao je proisteklo iz zaključka da je ovo igra za velike.

[/quote]
Točno!Ovo je igra za velike.Ali gdje ima za slona ima i za miša.Treba uštiniti malo.Ovo je zicer.

P/E, P/B nisu fundamenti i ne odrazavaju vrijednost firme.
Sta ti znaci P/E odmah nakon dokapa ako ej EPS trailing i lova od dokapa ide u projekt sa returnom od 5 godina. Ne znaci nista.

Sta P/B znaci kod dobre firme koja nije banka, koja ima brand i tesko da ce propasti (eg. ATGR)-nista.

Moja baba isto zna usporediti 2 broja koja joj donesem na papiru i reci koji je manji a koji veci ali se ne gura u znalce.

Mene samo zanima koja je ustvari vrijednost imovine Ingre. Ingra je developer. Nema strojeva, nema radnika, nema nekretnine ništa čvrsto. Ima udjele u firmama i bankama koji sam vrijede 10% od vrijednosti ljetos. Radnike i strojeve iznajmljuje, a sad ih treba platiti.
Stoga mislim da je ovo slamka spasa jer nitko ozbiljan kome ne gori pod petama ne bi išao u ovo vrijeme u dokap. MISLIM DA IM GORI POD PETAMA I TO OZBILJNO.

[/quote]

Realno gledajući malo je firmi kojima u ovom trenutku ne gori pod nogama i to ozbiljno. Ingra nije ništa u drugačijoj situaciji. Ingra ulazi u projekt ARENA centra i za to im treba novac, Novca trenutno, a da je kvalitetan nema niti za lijek.Treba vidjeti kako će TRIGRANIT osigurati svoj dio financiranja investicije jer da je sve u najboljem redu INGRA ne bi niti dobila šansu za ulazak u ovaj projekt.Kriza je učinila svoje i TRIGRANIT je također dobio po prstima. Ukoliko stvari ipak ne odu predaleko vezano na krizu ARENA centar je fantastičan projekt. Cijene zakupa su fantastične za onoga koji prostore iznajmljuje i tu je stopa povrata fina, a period povrata relativno brz. Građevinski se projekt može brzo odraditi, naravno ako ima para. Otvorenje bi trebalo biti negdje u 6 mjesecu iduće godine što znači da se zakupcima prostor treba predati do 3 mjeseca 2010.
Dalje treba vidjeti kakve su obaveze trigranita prema zakupcima ukoliko centar ne bude gotov na vrijeme. Naime određene količine novaca već su sjele na račun investitora kao garancija. Ako kriza potraje ili što je još gore ako se dodatno zahukta ove godine mogući su problemi oko završetka projekta. Onda će biti potrebne nove dokapitalizacije ili nešto slično.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Menađment INGRe je uspio napraviti respektabilnu firmu.Ovu dokapitalizaciju su napravili radi sebe, u prvom kako bi povećali svoj udio .Nije li malo čudno da se dokapitalizacuija radi upravo u trenutku
loše situacije na tržištu kapitala.Možda im odgovara da se u prvom krugu javi što manje malih
ulagaća.Nije li nelogično da ne potiču kupnju dionica radi dokapitalizacije.Prava na
dokapitalizaciju su već ostvarena.
Sve je to napravljeno da cijena ne ide previše UP da bi veliki na miru kupovali po diskontu.
A onda dolazi FI izvješće 2008.g a i IQ 2009.Tu bi mogli imati ugodna iznenađenja što bi moglo
dobro podići cijenu ove dionice.
Još ćemo danima razmišljati što bi bilo pametno napraviti.
Netko je napisao da će INGRA pratiti ostale građevinare.Dokle.Neće svi gore.Neki će i u jamu.To je
osnovno pravilo ekonomije.Za sada INGRA je pobjednik,ali ne može se uvijek pobjeđivati.
Ali nakon odluke o dokapitalizaciji INGRA ipak vrijedi više.A za sada tržište kaže da vrijedi manje.
Vrijeme sve stavi na svoje mjesto.

Postavio sam pitanje i dao odgovor; dakle ponavljam opet da se na tržištu koje raste ne isplati držati Ingru.

Odakle ti to da tržište raste. Ako ne računamo da se gro dionica izvukao iz rupe s početka 12-og mjeseca stanje je po meni li-la. Očekujem i ja da će index burze ići gore ali ne vidim zašto isti trend rasta ne bi imala i INGR.

Zna netko možda ako ima gdje na netu prospekt ovog izdanja u pdf-u ? Na rba i ingra stranicama zasad nema…

"these fat arrogant overpaid overfed overpriviliged overindulged white-collar business-criminal asshole c..ksuckers"

Ako kupim 2 dionice po 73 kn mogu kupiti jednu u dokapu po 80 kn.
Pa tko je ovdje lud. Zasto ne kupim odmah 3 dionice po 73 kn????
Ako ovaj dokap uspije tu neće biti čista posla. Plavi???

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Ova fora s prodajnim nalogom od 900 komada na 72,60 KN je zaista bio prava fora, zapravo strašilo. Prodao nije ništa, a spustio cijenu u trenutku iz 73,67 Kn na 72,02 KN. Odmah nakon toga kad je spustio cijenu nalog na prodaji maknuo. Zadaću je izgleda dobro obavio 🙂

Sve u svemu do sada, PUŠIONA.

Bravo mika, jedan od rijetkih koji kuzi stvari.
Ako je za IGH dobro dati 45.6 mil EUR za "idealnu polovicu" zemlje od 100,000 m2 dakle oko 900 EUR po m2 (ispravite me ako grijesim) za nesto sto jos ima plombe na sebi, gdje nema ni p. od projekta jos, gdje jos nije donesen UPU, niti lokacijska niti gradjevinska, nista..

onda zasto nije dobro dati oko 15-20 mil EUR za 25% od 175,000m2 ili 340-450 EUR po m2..
Za projekt koji je vec startao, gdje se poravnalo vec sve, gdje je vec jedan dio zakupljen…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ako kupim 2 dionice po 73 kn mogu kupiti jednu u dokapu po 80 kn.
Pa tko je ovdje lud. Zasto ne kupim odmah 3 dionice po 73 kn????
Ako ovaj dokap uspije tu neće biti čista posla. Plavi???

Ne možeš sudjelovati u dokapitalizaciji ako sada kupiš dionice. Da bi sudjelovao u dokapitalizaciji morao si imati dionice na dan 11.12.2008. Ali zato sada možeš kupiti povoljno dionice i to po cijeni nižoj od cijene u dokapitalizaciji. No koliko dugo to ćemo vidjeti, jer ako se vani stvari i malo zazelene ode INGRA na 80 KN.

New Report

Close