INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čini mi se po jučerašnjoj i današnjoj trgovini da je cijena od 80 kuna odlična za one koji idu u dokapitalizaciju. Da nije rušili bi Ingru na 50-60 kuna.
S kupnjom od oko 70 na ZSE i po 80 u dokapitalizaciji čini se da im je upala sjekira u med.

Zečevi i neznalice su prodali.INGRA ide na svoj put prema 80.Mislim da je granica 79 ako veliki ne
odluće drugačije.
Svatko tko ima pravo na dokapitalizaciju će prodavati preko 80 da bi imao interes da ide u
dokapitalizaciju.

Da, istina, P/Bv će biti neznatno lošiji….
A ostali pokazatelji P/E, P/S će biti drastično lošiji….

No, nemam Ingru i ne zagovaram niti jednu stranu…

Zečevi i neznalice su prodali.INGRA ide na svoj put prema 80.Mislim da je granica 79 ako veliki ne
odluće drugačije.
Svatko tko ima pravo na dokapitalizaciju će prodavati preko 80 da bi imao interes da ide u
dokapitalizaciju.

I insajderi su prodali. Svi su prodali i čeka se nova povlaštena informacija [sealed]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Čini mi se po jučerašnjoj i današnjoj trgovini da je cijena od 80 kuna odlična za one koji idu u dokapitalizaciju. Da nije rušili bi Ingru na 50-60 kuna.

Mislim da se vec sada tuku po glavi oni koji su prodajom ispod 80 KN srušili cijenu na 70 KN.

Da, istina, P/Bv će biti neznatno lošiji….
A ostali pokazatelji P/E, P/S će biti drastično lošiji….

No, nemam Ingru i ne zagovaram niti jednu stranu…

P/E će možda biti povoljniji ako se sredstva od dokapitalizacije pametno iskoriste.Veća aktiva omogućava veću zaradu.P/S kod INGR je prevelik s obzirom na veliko zaduženje prema aktivi,te će
efekt od dokapitalizacije biti puno povoljniji za održavanje tekuće likvidnosti kao i praćenje svih
projekata.Dokapitalizacijom INGRA dobiva jako puno ,a samim time i svi dioničari koji su unutra
kao i sadašnji kupci po ovoj cijeni.
Postavlja se jedno najobičnije pitanje:Kako će netko kupiti 2.812.500/75%/ do 3.750.000 dionica po
80 kn,a neki prodavaju po 70.Zaista nema logike.Ali ima panike i nedostatka zdravog razuma.

I insajderi su prodali. Svi su prodali i čeka se nova povlaštena informacija [sealed]

Neš ti insajdera s količinom 6k komada.

Temelji jesu klimavi, ali ostatak građevine puca od čvrstine [thumbsup]

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

P/E, P/B nisu fundamenti i ne odrazavaju vrijednost firme.
Sta ti znaci P/E odmah nakon dokapa ako ej EPS trailing i lova od dokapa ide u projekt sa returnom od 5 godina. Ne znaci nista.

Sta P/B znaci kod dobre firme koja nije banka, koja ima brand i tesko da ce propasti (eg. ATGR)-nista.

Moja baba isto zna usporediti 2 broja koja joj donesem na papiru i reci koji je manji a koji veci ali se ne gura u znalce.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Naravno da je danas teže doći do kredita i traži se manja zaduženost za financiranje projekata. sada je prilika, ali pitanje je povjerenja što će se napraviti sa dobivenim novcima.

P/E će možda biti povoljniji ako se sredstva od dokapitalizacije pametno iskoriste.Veća aktiva omogućava veću zaradu.P/S kod INGR je prevelik s obzirom na veliko zaduženje prema aktivi,te će
efekt od dokapitalizacije biti puno povoljniji za održavanje tekuće likvidnosti kao i praćenje svih
projekata.Dokapitalizacijom INGRA dobiva jako puno ,a samim time i svi dioničari koji su unutra
kao i sadašnji kupci po ovoj cijeni.
Postavlja se jedno najobičnije pitanje:Kako će netko kupiti 2.812.500/75%/ do 3.750.000 dionica po
80 kn,a neki prodavaju po 70.Zaista nema logike.Ali ima panike i nedostatka zdravog razuma.

Ako se ide u dokap. u ovim vremenima, sigurno je najbolje biti prvi. I definitivno je "besplatna" lova uvijek najbolja, a svaka lova pametnom daje velike mogućnosti. Ipak, osim redovnih dionica s pravom glasa postoje i povlaštene dionice.
Ostaje pitanje kako će se i za što utrošiti novac, te koliku će financijsku korist od plasmana unutar godine dana imati tvrtka, a koliku dioničari. Zanima me da li će se kroz nove projekte i dalje zadržati dosadašnja stopa profitabilnosti ili će risk management nadvladati.
Ova dokapitalizacija nije namijenjena malim dioničarima (pitanje je samo kako oni mogu što bolje proći ), pa je relativno nebitna trenutna cijena od prosječnih 74kn jer je volumen mali. Ionako se pravi učinci novog novca osjete tek u daljnjem periodu. Mene zanima cijena krajem 2009, te krajem 2010, s time da tko zna koliko će na cijenu tada utjecati stanje i interes na tržištu kapitala, a koliko pozitivni učinci dokapitalizacije.

[smiley]

Prije svega svi fundamenti su obične brojke….

Ako nekom P/E ništa ne znači ja nemam s tim problema. Neka ulaže onda u firme koji imaju visok ili negativan ovaj omjer…Isto tako i za P/S….

Po nekim analitičarima su P/E i P/Bv dva najvažnija fundamenta….No, svako ima pravo na svoje mišljenje….

Prije svega, naravno da su forward vrijednosti ovih omjera još jači argumenti…Uostalom kao i kod svih….

New Report

Close