INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@blueman

Ovo što gledaš od 26.06 je odluka po kojoj je dokap trebao ići po 20k po dionici (pročitaj text)…Dakle, opet puno niže od trenutne tržišne cijene.

@plavi

Totalno krivo….cijena na burzi je tada bila oko 40k….Plavi, iznenađuješ me !!!

Nije krivo kad sam ja kupovao po 32 000 kad je objavljeno da je dokap po 35 000.
[/quote]

Nije isto dali govorimo o cijeni na dan objave ili na dan upisa.

Vidim da se zakompliciralo a stvar je vrlo jednostavna:

a) bilanca će izgledat bolje – bit će veća i sa boljim omjer duga i kapitala
b) ingra dolazi do likvidnih sredstava sa čime se u ovakvoj situaciji ne može pohvaliti puno drugih građevinara
c) zašto sada idu u takav potez – ili im je voda do grla a nemaju zaleđe banaka ili je arena centar jako profitabilna prilika i opravdava čak i dokap u ovakvim uvjetima
d) svi sadašnji dioničari ako žele zadržati udio u vlasništvu trebaju ili sudjelovati u dokapu ili na burzi kupiti još jednu dionicu na svake dvije koje imaju
e) ako cijena u dokapu bude viša od tržišne svi koju mogu željenu će količinu kupiti na burzi, moguće je da će veliki igrači biti spremni dati i premiju kako bi dobili dovoljno veliku količinu
f) ovaj novac NIJE samo za arena centar, jer ne postoje u ingri 2 kase gjde je jedna za arena centar a druga za sve ostalo tako da taj novac ne može računati na povrat koji će napraviti arena centar nego na povrat koji će napraviti ingra kao d.d.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Ali prije toga je INGR bila vise… Znaci kad su odlucivali o cijeni, cjena je bila iznad 35.000. U medjuvremenu je otklizala. 37.700 je bila recimo prosjecna cijena 15.06.2007. Uprava ingre je dala diskont kod dokapa, ali tehnicki dok se to sve provede, cijena je pala.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Flyer nije, ja ne pisem gluposti i sam znas
Odite na http://www.zse.hr pod ingra i novosti

26.06.2007. objava za burzu
Dionice se izdaju za iznos od 35.000,00 kuna za jednu dionicu, a uspješnost upisa i
uplate dionica utvrđuje se prema stanju upisa i uplata na dan završetka roka za upis i
uplatu dionica, u narednom roku od tri radna dana. Izdanje Dionica biti će uspjelo ako se
u naprijed utvrđenom roku za upis i uplatu, upiše i uplati 100% prospektom ponuđenih
dionica.
INGRA d.d
26.06.-trgovanje-26.6.2007 34.499,00 35.500,00 34.000,00 35.021,00 34.404,60 3,00 23 48 1.651.420,88

dkle nakon objave da ide po 35,000 trgovalo se za 34,000 znam da je i objava dosla prije zatvaranja trzista.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Puno toga se ovdje priča ali nigdje datuma dokapitalizacije? Zna li se bar okvirno kada će otpočeti?
Inače čitao sam neke postove prije i samo ću kratko komentirati. Cijena dionice na burzi nije i neće nikad odražavati realnu vrijednost dionice. Najbliže realnoj vrijednosti je cijena kod preuzimanja, vidi INA, ali ni tada nije realna već je kombinacija raznih ekonomskih, geopolitičkih, trgovačkih, gospodarskih, špekulantskih, bleferskih i inih faktora. To je neoboriva istina samo što je nisam spoznao na vrijeme kao ni većina nas.

Amen.
Ekipa je i Dukat kupovala po 1500 a zna se koliko je Lactalis dao, sto je najgore Lactalis je objavio posto je preuzeo firmu a ekipa kupovala po 3X vise jer kao nesto se preuzima, 20% je racunalo na squeeze out premiju a 80% su budale

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Tako je bluman, znam da sam hitno nazvao brokera, nisam mu niti trebao reći da kupujem, sve je bilo jasno

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Vi ste muški zaista grozni!Pa šta nas briga šta je bilo prije 2 godine?? Sada je potpuno drugačija situacija. Dajte sada pomozite nama malima kako da se postavimo…A ne da se svađate je li u prošlosti čaša bila popupuna ili poluprazna..Bilo pa prošlo..Ia ja sam imala 22,a sada…malo više godinica.. [rolleyes]

Mene nitko ne j… Odnosno ne odgovara na moja pitanja. E pa dobro, zvat ću ja onog Openhajmera,nabaciti minicu i čizmice s visokom petom,pa da vidim da li meneće htjeti primiti u ured i odgovoriti na moja laička dionićčka pitanja od prije desetak postova… [angry]

1.) Pisalo prije dan-dva (da sad baš ne tražim link) da će dokapitalizacija biti po cijeni između 50kn i 150 kn. Tvoj primjer teško da će se dogoditi jer tko bi onda išao u dokapitalizaciju kad se može napuniti mnogo jednostavnije na zse. Iznivelirat će se to već kad bude jasnijih informacija na ovu ili onu stranu.
2) Zanimljivo pitanje [lol] onaj tko misli da zna odgovor sada ili kupuje ili se istresa u svakom slučaju šuti [smiley]
3) Vjeruj da nitko još ništa sa sigurnošću nezna to se zorno da vidjeti i iz (pre)niskih prometa ovih dana [yawn]

Eto toliko od mene, a sad si ti na redu čekam… [lol] [lol]

Mene nitko ne j… Odnosno ne odgovara na moja pitanja. E pa dobro, zvat ću ja onog Openhajmera,nabaciti minicu i čizmice s visokom petom,pa da vidim da li meneće htjeti primiti u ured i odgovoriti na moja laička dionićčka pitanja od prije desetak postova… [angry]

Imaš moju punu potporu…

Transkript razgovora molim na PM
[rolleyes]

Stigla ponuda. Cijena 80kn

Ova cijena je optimalna za čekanje.
A za male dioničare su obje krajnje cijene najbolja solucija.
Ako je dokapitalizacija po 50 sudjeluješ i zaradiš, a ako je po 150 ne sudjeluješ i zaradiš!

Ocitu nisu isli u skole kod majstora dokapa, ULPL. [lol]
Objavis dokap po 400, cijena skoci bar 30-40% (mada je to prije stock split nego dokap). Onda trpas svoje dionice, a u dokapu vratis po 400 kn. Moze li bolje!?

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

New Report

Close