INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja dokupio danas….

ebiga nadam se da sutra,preksutra raste….

Ali ja sam kupovao i na 160 kn i mislio da je jeftino….

smanjuje se minus.......

Ja sam nekoć razmatrao kupnju na 200 misleći da je jeftino… [lol]

Naučili smo u ovoj korekciji da je jeftino relativan pojam.

O kakvom odrzavanju cijene od trezora pricate??
Vi osnovne postavke izgleda ne pratitie.
ako se otvara mogucnost da se udje u 175,000 kvadrata arena Centar i tu 25% kosta oko 15-20 mil EUR zasto bi Uprava odnosno firma kupovala dionice na trzistu da stvara neku imagirarnu cijenu.
Lova ide u Arena Centar a ne neke dionice na trzistu.
Vi bi spekulirali..
Firme koje nemaju pametno za uloziti danas kupuju svoje dionice na burzi..

ATGR ne kupuje, INGRA ne kupuje, niti jedan Todoric ne kupuje, pa radije ce kupiti neku povoljnu firmu ili uci u projekt za male pare zbog necije nelikvidnosti nego dionice kupovati..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

ovako danas sam rijesio o potvrdi za dokap ko ima na investoru.nazvao 365365 koja je prosljedila upit te me ponovo nazvala i dala upute kako ce mi poslati potvrdu o vlasnistvu dionica za dokap.Oni su kontaktirali agenta raiff. koji ih je valjda uputio.Samo mi nije jos jasno a kome ja da dostavim potvrdu o vlasnistvu, SDA ili banci koja bude kao agent odradjivala dokap. [huh]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

DOKAPITALIZACIJA

Kad na kućnu adresu dobim poštom sve papire- odem u poslovnicu banke koja je zadužena- potražim
služenika – referenta za dokap nrp.Ingre, on mi to sve ispuni- izračuna-ja potpišem- napravi mi uplatnicu/ iznos za plaćanje / ja platim uplatnicu u svojoj banci- čuvam odrezak …../ sve imaju
u kompjuteru-koliko imam dionica- koliko mi pripada, koliko treba platiti …sve ! /
""""""prođe rok koji piše""""""
Stigne poštom potvrda za registraciju dionica- ispunim kompjutersku šemu- zahtjev Prvoj generaciji …tri slova i gotovo…nazovem telefonom SDA..istipkam svoj broj investitora, PIN, i broj
koji mi da Prva generacija ..i amen..u tablici /portfelju/ se pojavi kupljena
količina…!
Kod investora nije tako?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

ne jer sda nema uvid u vlasnistvo jer je na grupnom skrb. racunu pa ne moze poslati papire zato i vadim potvrdu o vlasnistvu i pitam kome dostaviti potvrdu da bi mi mogli poslati papire za dokap. koje poslije nosim u banku.Vjerojatno u SDA,vidjet ceu kad dobijem potvrdu prvo od banke koja ima skrb.

komplicirano miami komplicirano je to sa investorom

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Zašto Ingra treba novac ? Da uđe u suvlasništvo Arene 20 % …pa to je izuzetna glupost!
Zar nije ugovaratelj / njemačka tvrtka / koja je vodila sve projekte oko dvorana formirao cijenu
nekretnine -sa ogromnim kamatama kroz duži period? Mislite da ova nekretnina, sa nejasnim
upravljanjem , ima perspektivu u stvaranju ovakvog ulaganja …da je bar Ingra većinski vlasnik!
Ili je u pitanju osiguranje naplate ostatka duga, zbog kojeg Ingra želi biti blizu vatre..i pomalo
kontrolirati upravljanje? /povrat duga/
Izvođač radova na varaždinskoj dvorani poludio je zbog ugradnje najjeftinijih , najlošijih, najprimitivnijih dijelova opreme…koji su ugovoreni s ciljem uštede ..kome..pa njemačkoj
tvrtki koja je kreditirala sve dvorane…kad je to prigovorio njemcima-došlo je do konflikta,
gdje je isplivala pohlepa u 100 % i više iznosu zarade KREDITORA…boli njih briga, glavno je
je kako -tako izvedeno…. netko će to platiti..
Kud će se Ingra gurati u mutne vode…?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

ne jer sda nema uvid u vlasnistvo jer je na grupnom skrb. racunu pa ne moze poslati papire zato i vadim potvrdu o vlasnistvu i pitam kome dostaviti potvrdu da bi mi mogli poslati papire za dokap. koje poslije nosim u banku.Vjerojatno u SDA,vidjet ceu kad dobijem potvrdu prvo od banke koja ima skrb.

komplicirano miami komplicirano je to sa investorom

—–bez obzira na potvrdu, svejedno treba odregistrirati dionice sa investora na SDA?

Kune nisu problem, kuna nema

Zašto Ingra treba novac ? Da uđe u suvlasništvo Arene 20 % …pa to je izuzetna glupost!
Zar nije ugovaratelj / njemačka tvrtka / koja je vodila sve projekte oko dvorana formirao cijenu
nekretnine -sa ogromnim kamatama kroz duži period? Mislite da ova nekretnina, sa nejasnim
upravljanjem , ima perspektivu u stvaranju ovakvog ulaganja …da je bar Ingra većinski vlasnik!
Ili je u pitanju osiguranje naplate ostatka duga, zbog kojeg Ingra želi biti blizu vatre..i pomalo
kontrolirati upravljanje? /povrat duga/
Izvođač radova na varaždinskoj dvorani poludio je zbog ugradnje najjeftinijih , najlošijih, najprimitivnijih dijelova opreme…koji su ugovoreni s ciljem uštede ..kome..pa njemačkoj
tvrtki koja je kreditirala sve dvorane…kad je to prigovorio njemcima-došlo je do konflikta,
gdje je isplivala pohlepa u 100 % i više iznosu zarade KREDITORA…boli njih briga, glavno je
je kako -tako izvedeno…. netko će to platiti..
Kud će se Ingra gurati u mutne vode…?

rijec je o 175,000 m2 zemljista koje se vec pocelo raditi.
IGH je platio Zagrepcanku 460 eur po m2 za nesto sto nema ni gradjevinske sa plombama i svakojakim s…njima, koje se dau rijesiti ali kostaju i traju (dakle 1 godinu barem odgodjeni cashflow).
Rijec je o 25% projekta za koji su vec sklopljeni koliko sam citao ugovori o najmu (imate na internet stranice najmoprimce).

Rijec je o tome da fali equity-a za kredit za Arena Centar. KOjega ce Ingra dati kroz dokap istoga.

Vec vidjeno u milijun projekata u RH i u svijetu.

Ako neznate industriju i materiju nemojte nista pisati.
25% je dovoljno, ista prava kao i 49% i kao 75% (ako se tako slozi ugovor, sto je uobicajeno).

Znam sto pisem…
Po meni je dokap radi dobrog projekta i INGRA u trenucima kada nitko nema kredit ima mogucnost dokapa od mil EUR i od grada 7.5 mil eur godisnje a placa kredit banci na duplo manji iznos, dakle ima oko 3-4 mil EUR za druge investicije (ili dividendu).

Ako neznate pratiti investicijske projekte ne pisite…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

ja sam si pogledao transakcije iz vremena koje je određeno za dokap i vidim da imam pravo na dokap , ali što više razmišljam, 99% sam već odlučio da u dokap ne idem. ne vidim u tome ništa dobroga za mene kao malog dioničara, a ni za INGR osim što će si pokrpati rupe zbog manjka keša. u dokapu neka kupuju fondovi a ja ću na burzi kad cijena padne na oko 60 kn

100 za ovo.Isto razmišljamo.
[/quote]

Također, potvrđujem, a možda i povoljnije, dosta povoljnije …

Sada koliko je vrednija zemlja u Zagrepcanki sa 40-al plombi od cistoga Lanista prosudite sami

a šta je s onim lokacija, lokacija, lokacija?

Sada koliko je vrednija zemlja u Zagrepcanki sa 40-al plombi od cistoga Lanista prosudite sami

a šta je s onim lokacija, lokacija, lokacija?
[/quote]

I ne samo lokacija nego GUP. Koliko se na toj zemlji može graditi.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

New Report

Close