bakice jel su ti bar dali broj telefona ili adresu da sad ne zvrckam
zasto su stavili 3x raspon cijene za dokap?
ako je dokap po 50kn, ispada jeftin. tumacenja da to ne odgovara trenutnim imateljima nije tocan: ne odgovara im samo u slucaju da ne sudjeluju u dokapitalizaciji. ako sudjeluju, ionako ce zadrzati svoj postotni udio.
ako je pak dokap po 150 kn, onda ne odgovara malima, jer te male kolicine dionica mogu jeftinije kupiti na burzi. velikima odgovara u oba slucaja, sudjelovali ili ne. ako su se odlucili da ne sudjeluju jer je skup onda im pase da netko treci ulaze velike novce za manji udio. ako im je povoljan, onda im opet pase jer ne bi mogli toliko dionica kupiti bez znacajnog podizanja cijene.
Ukratko, zasto je cijena dokap-a u tako velikom rasponu od 3x?
Moj odgovor je: kako bi imatelji povlastenih informacija (cijena dokap-a) mogli profitirati, odnosno na temelju cijene donijeti odluku sudjelovati ili ne.
da,sad sam našao.tnx.
ovako,ja posjedujem još od prije dionice.znači,imam pravo na dokap.
što dobivam time..vidim da za 2 koje imam,imam pravo kupiti jednu.
Jašta… i biti će ti ponuđene u rasponu od 50-150 kn…, no mislim da će prije biti u rasponu 50-80 kn…, tako da je ova cijena na zse zapravo odraz neinformiranosti u kojoj nas još uvijek drže….
Nitko ne zna po koliko će ići dokap ali svi znaju da su nas zeznuli i ingra i hanfa ***obrisano***
Ako je istina ovo za PBZ onda je to sramota. Drže dionice na svojoj skrbi a ne pružaju nikakvu skrbničku ulogu. Oni bi trebali obaviti sav administrativni posao. A sada ljudi moraju prolaziti gnjavažu prebacivanja na slobodnu poziciju… S obzirom da je dokap za vlasnike na 11.12. šta ako su ljudi u međuvremenu prodali? Da trgujem preko PBZ-a istog trena bi se prebacio kod bilo kojeg drugog brokera.
Nazalost sve je moguce pa tako i to ali,oni su duzni da vas obavijeste da doticna firma je u procesu dokapitalizacije jer ste vlasnik odredjenog broja dionica ako ne onda uzmite telefon i zovite PBZ-skrbnistvo i neka oni zatraze prospekt o dokapitalizaciji i dostave ga vama(skrbnicki racun) jer su duzni da vode a zbog toga oni(PBZ) naplaciva naknadu za vodjenje skrbnistva.
Nazalost sve je moguce pa tako i to ali,oni su duzni da vas obavijeste da doticna firma je u procesu dokapitalizacije jer ste vlasnik odredjenog broja dionica ako ne onda uzmite telefon i zovite PBZ-skrbnistvo i neka oni zatraze prospekt o dokapitalizaciji i dostave ga vama(skrbnicki racun) jer su duzni da vode a zbog toga oni(PBZ) naplaciva naknadu za vodjenje skrbnistva.
Nisu dužni slati obavijesti o korporativnim akcijama. Piše u ugovoru…
[lol]
bakice jel su ti bar dali broj telefona ili adresu da sad ne zvrckam
…evo ja zvah na 01-4891-331 pa ih sad okupirajte… [proud]
da,sad sam našao.tnx.
ovako,ja posjedujem još od prije dionice.znači,imam pravo na dokap.
što dobivam time..vidim da za 2 koje imam,imam pravo kupiti jednu.
Jašta… i biti će ti ponuđene u rasponu od 50-150 kn…, no mislim da će prije biti u rasponu 50-80 kn…, tako da je ova cijena na zse zapravo odraz neinformiranosti u kojoj nas još uvijek drže….
[/quote]
pretpostavljam da ćemo ponudu s cijenom dobiti kući na adresu?
Nisu dužni slati obavijesti o korporativnim akcijama. Piše u ugovoru…
[lol]
[/quote]
Moralo bi to biti zakonom regulirano… Nemoze ugovor kontra zakona. Ako ima neki pravnik da pogleda zakon, da ne lupetamo?