Znaci skrbnik je ljen… [shocked]
Oni bi IMHO trebali obavijestiti sve koji su na skrbi o tome. Ovako ce im se desit da ce netko popusit, pa ce biti ljut. [angry]
Ako je istina ovo za PBZ onda je to sramota. Drže dionice na svojoj skrbi a ne pružaju nikakvu skrbničku ulogu. Oni bi trebali obaviti sav administrativni posao. A sada ljudi moraju prolaziti gnjavažu prebacivanja na slobodnu poziciju… S obzirom da je dokap za vlasnike na 11.12. šta ako su ljudi u međuvremenu prodali? Da trgujem preko PBZ-a istog trena bi se prebacio kod bilo kojeg drugog brokera.
svi koji su na investoru skup samnom nemamo pravo na dokap. znaci duplo smo popu….
Cijena u odnosu na prošle dane nije izrazito rasla, niti padla, stoga mislim da je zadnja obrana na 70 kn, možda je to dogovor, no prema svemu sudeći dokap bi mogao biti oko 80kn -90 kn, jer će tako pokriti 3/4 potrebnog casha za Arena Centar, o kojemu je g. Blueman pričao.
Nadalje, što je s konsolidacijom Mavrova ( inženjering ), te s projektom hidroelektrana u CG?
Ima li kakvih novosti ili su to tek puka nagađanja.
Fak, ali čekaj malo, ako recimo netko danas želi kupit ingru recimo preko neke druge kuće, može li sudjelovati u dokapu?
@wiking
Dzisus, koje lopine ako je to istina… Anyway, treba ih stisnut. PBZ skrbnicki je bio upisan u SDA, ima pravo na dokap! Svi oni koji su drzali dionice na skrbnickom trebali bi se izjasnit skrbniku, uplatit njemu cifru kad bude poznata. Skrbnik izvrsit dokap sa svog racuna i preraspodjelit dobivene dionice natrag originalnim vlasnicima! HANFA?
Znaci skrbnik je ljen… [shocked]
Oni bi IMHO trebali obavijestiti sve koji su na skrbi o tome. Ovako ce im se desit da ce netko popusit, pa ce biti ljut. [angry]
Tako je, i trebali bi sve koje imaju na skrbi pitati dali žele sudjelovati u dokapu i onda te podatke proslijediti u SDA i obaviti sav administrativni dio posla.
Ako netko zbog ovakve bahatosti PBZ-a ostane bez mogućnosti sudjelovanja u dokapitalizaciji ima IMHO svo pravo zatražiti odštetu sudskim putem.
ZAŠTO MI SE NE IDE U DOKAPIZALIZACIJU INGRE ?
Više tisuća komada INGRE koliko sam ih uspjela skupiti ovih mjeseci, umjesto zadovoljstva, kod mene su izazvali samo ZABRINUTOST. Stekao se dojam da smo mi mali, iskorišteni u cijepanju dionica- jer nikakvom jasnom pikitkom CIJENA- INGRa nije osigurala DNO CIJENE- po kojoj ja , kao neiskusni
investitor koji imam nekakav kapital- mogla procijeniti da li je pametno ići u dokup cijena ili ne…
A dokapitalizacije u vrijeme, kada se moglo zaraditi- i kada smo je priželjkivali- NIJE BILO..
JOš pamtim selekciju kupaca dionica- koji su pažljivom diplomatskom politikom , segregirani:
– na one / VELIKE/ s kojima se dogovara, sastanči, pogoduje insajderskim informacijama,
poziva ih se na otkup povoljnih vrijednosnih obveznica, zapisa itd…
– na one MALE – koji su tu da napušu cijenu, da ih se ošiša- da im se ne daje STVARNA ZAŠTITA
I SIGURNOST- a ona se odnosi :
– na najnižu cijenu- kad se uključuje VLASNIK u otkup cijene – time štiti tržište od gubitaka
– na otkup dionica – u uvjetima naglih skokova i padova…..temeljem javno objavljenih
podataka o kompaniji koji takodjer štite male ulagače od pogrešaka u procjeni i panici….
Na primjeru VIADUKTA, vidjeli smo..da se itetako može ići ispod cijena u dokapitalizaciji-
i da na žalost – još NEMA PRAVNIH MEHANIZAMA- po kojem je kažnjivo ovakvo štetno i zlonamjerno
ponašanje – uglavnom UPRAVE i DJELATNIKA KOMPANIJE….
PRIMJER PETROKEMIJE – je slijeći primjer namjernog rušenja….
Ako je istina ovo za PBZ onda je to sramota. Drže dionice na svojoj skrbi a ne pružaju nikakvu skrbničku ulogu. Oni bi trebali obaviti sav administrativni posao. A sada ljudi moraju prolaziti gnjavažu prebacivanja na slobodnu poziciju… S obzirom da je dokap za vlasnike na 11.12. šta ako su ljudi u međuvremenu prodali? Da trgujem preko PBZ-a istog trena bi se prebacio kod bilo kojeg drugog brokera.
Upravo tako,ljudi organizirajte se,mene skrbnički apsolutno o svemu obavještava, pa što si oni misle?
@wiking
Dzisus, koje lopine ako je to istina… Anyway, treba ih stisnut. PBZ skrbnicki je bio upisan u SDA, ima pravo na dokap! Svi oni koji su drzali dionice na skrbnickom trebali bi se izjasnit skrbniku, uplatit njemu cifru kad bude poznata. Skrbnik izvrsit dokap sa svog racuna i preraspodjelit dobivene dionice natrag originalnim vlasnicima! HANFA?
To bi tako trebalo biti. Nažalost ne mogu se sada logirati na Investor pa da stavim ovdje dokument, ima tamo dokument sa tekstom ugovora i eksplicitno je navedeno da Investor ne omogućava sva skrbnička prava svojim klijentima. Ne sjećam se točno kako je rečenica formulirana ali to je smisao. Onaj tko ne pročita pažljivo ugovor se može kasnije neugodno iznenaditi.
Stvarno ih treba biti sram.
…evo razloga zbog čega najviše volim pisati na ležernom…kad već nešto komentiramo ajmo barem biti sa visokim stupnjeg sigurnosti sigurni što govorimo…a stvar se lako provjeri…dakle…pitah i rekoše mi…da se javim u Odjel skrbništva nad vrijednosnim papirima i oni će mi izdati Potvrdu o dionicama…dakle nema problema… [smiley]
@wiking
ne mozes nista jer u ugovoru pise da oni nisu obvezni obavjestavat za dokap…tak da ni pravno ne mozes nista.Ode ja sa njega to je svima jasno nego ima i srece malo sto ne ide po nominali odnosno niti ne znam kolka je sada nominala.Uglavnom nece biti niza od 50kn a moze biti cak i visa od dosadasnje cijene jer je raspon od 50-150kn.Nadam se samo da ce biti preko 100kn dokap po dionici