INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Po tvome onda kako se računa vrijednost dionice danas? Po onoliko po koliko je na cijena na burzi……….. [yawn]

Napisao sam na temi komentari trgovanja jučer oko 17, 18 sati kako ja računam vrijednost dionice.

Ja ti lijepo napišem kako mr. blue računa vrijednost dionice, a ti izvrčeš riječi:

1. Piše danima o Ingri (on i matrica ili su to isti likovi) kak je dobra kak ima prihode kak ima ovo, kak ima dobit, kak je openh.. sposoban lik, kak je dokapitalizacija uspjela , mirovinski fondovi su tranu po 500 kn kupovali i tako dalje , sve pronađi unazad.
2. Onda veli, to je to ja sam zadnju lovu ukucao u ingru na 130, i još naglasi da nemre jeftinije od toga, isto provjeri ak hoćeš.
3. Onda ga ja pitam gle stari sve pada ovih dana kaj drukaš da je to dno, kad nitko nezna kaj bu sutra, a ne jel bu uopće dvorana plaćena????
4. Lik naravno ne odgovara jer se javlja samo kad sve raste?? Ne kužim, al dobro.
5.Dionica padne 40% i ja ga svaki dan pitam, pa zašto si ono napisao?
6. On se javi i veli ja prodao ko te šiša, šta nisi pazio na nastavi.

I sad ja ne kužim jel se "cijena" dionice određuje na burzi ili nekom njenom perspektivom?

Po meni se određuje danas koliko je ko spreman platiti, a mr. Blue govori o perspektivi i prodaje ju.
Stari moj pa to nije ok.
O tom ti ja pjevam
A ovo udarci ispod pojasa, samo udaraj bolje to nego da dovodiš ljude u zabludu i izbijaš im lovu iz đepova,
Jer gle dosta je jedan da nasjedne na njegovu priču. A takvi ko on se zovu šibic..i i to je kažnjivo.
Bar se nadam, ljude dovodit u zabludu i otimat im lovu.
I nemoj mi sad reći imaju ljudi svoju glavu, je imaju, zato se kaže dovođenje u zabludu
Pozdrav i ak nešt nije jasno slobodno se javiš

E i evo ti 100-ica, jako si elokventan
[/quote]

Kolega Mitja Lalić , vidim u vašemu tonu ogorčenost ili zavid? Molim vas da me prosvjetlite.
Ako se ne varam prije 3 tjedna ste ‘ kukali da vam netko kupi ZABU, no ne znam što se na kraju zbilo, no to uopće nije poanta, nego je poanta to što vaše zaključivanje, je utemeljeno ili se temelji na klimavim pretpostavkama.

Ne znam zašto me stavljate u kontext s ostalim osobama , na forumu, kada sam napomenuo da posjedujem samo jedan nick.

Druga stvar; Ingru su mirovinski kupovali od 150 – 406.7 kn po kom, a ne 500, što je dokaz da ne vladate materijom.

Siguran sam da niste dovoljno elokventni i previše nezereli za ozbiljniju diskusiju.

Uživajte.

Po tvome onda kako se računa vrijednost dionice danas? Po onoliko po koliko je na cijena na burzi……….. [yawn]

Napisao sam na temi komentari trgovanja jučer oko 17, 18 sati kako ja računam vrijednost dionice.

Ja ti lijepo napišem kako mr. blue računa vrijednost dionice, a ti izvrčeš riječi:

1. Piše danima o Ingri (on i matrica ili su to isti likovi) kak je dobra kak ima prihode kak ima ovo, kak ima dobit, kak je openh.. sposoban lik, kak je dokapitalizacija uspjela , mirovinski fondovi su tranu po 500 kn kupovali i tako dalje , sve pronađi unazad.
2. Onda veli, to je to ja sam zadnju lovu ukucao u ingru na 130, i još naglasi da nemre jeftinije od toga, isto provjeri ak hoćeš.
3. Onda ga ja pitam gle stari sve pada ovih dana kaj drukaš da je to dno, kad nitko nezna kaj bu sutra, a ne jel bu uopće dvorana plaćena????
4. Lik naravno ne odgovara jer se javlja samo kad sve raste?? Ne kužim, al dobro.
5.Dionica padne 40% i ja ga svaki dan pitam, pa zašto si ono napisao?
6. On se javi i veli ja prodao ko te šiša, šta nisi pazio na nastavi.

I sad ja ne kužim jel se "cijena" dionice određuje na burzi ili nekom njenom perspektivom?

Po meni se određuje danas koliko je ko spreman platiti, a mr. Blue govori o perspektivi i prodaje ju.
Stari moj pa to nije ok.
O tom ti ja pjevam
A ovo udarci ispod pojasa, samo udaraj bolje to nego da dovodiš ljude u zabludu i izbijaš im lovu iz đepova,
Jer gle dosta je jedan da nasjedne na njegovu priču. A takvi ko on se zovu šibic..i i to je kažnjivo.
Bar se nadam, ljude dovodit u zabludu i otimat im lovu.
I nemoj mi sad reći imaju ljudi svoju glavu, je imaju, zato se kaže dovođenje u zabludu
Pozdrav i ak nešt nije jasno slobodno se javiš

E i evo ti 100-ica, jako si elokventan
[/quote]

Kolega Mitja Lalić , vidim u vašemu tonu ogorčenost ili zavid? Molim vas da me prosvjetlite.
Ako se ne varam prije 3 tjedna ste ‘ kukali da vam netko kupi ZABU, no ne znam što se na kraju zbilo, no to uopće nije poanta, nego je poanta to što vaše zaključivanje, je utemeljeno ili se temelji na klimavim pretpostavkama.

Ne znam zašto me stavljate u kontext s ostalim osobama , na forumu, kada sam napomenuo da posjedujem samo jedan nick.

Druga stvar; Ingru su mirovinski kupovali od 150 – 406.7 kn po kom, a ne 500, što je dokaz da ne vladate materijom.

Siguran sam da niste dovoljno elokventni i previše nezereli za ozbiljniju diskusiju.

Uživajte.
[/quote]
—-oda 95—114 i nije tako loše [thumbsup]

Kune nisu problem, kuna nema

Uživajte.

Pozdrav,

Da odgovaram kraće pa ću ovako:
1. Da, vidite ogorčenost. Nemrete vjerovat, al sam priznao, no mislim da nisam sam na forumu kaj se tiče toga.Zavist nikako. I zbog čega i bi. Zbog nečije zarade, pa ak ne kužiš ak ti zarađuješ više zarađujem i ja i svi druge zar ne? Ak ti gubiš gubimo svi ili ti imaš neku formulu kad sve pada da se zarađuje. To još nismo uveli na zse, zar ne?
2. Nisam ja drukao da netko kupi "meni" zabu, nego mi nije bilo jasno što se događa zar je banka u gubicima, a kad ono dobit do krova a dionica u blatu.
Kad sam to pisao ulaz u zabu mi je bio na preko 11k, još sam dokupio(dokumentirao tu) jer sam mislio da će "tržište" tu "pozitivnu vijest nagraditi barem nepadanjem cijene, o rastu nisam niti razmišljao. No videći da rezultati nemaju nikakve veze s cijenom, prodao sam zadnjih dana po 190 kuna prosječno(dokuentirao) te uz gubitak od preko 900.000,00 kuna(dokumentirao). Dok sam za mr.blua objasnio kako obmanjuje.
3. Ovo o 500 nije važno, nego je poanta važna, 500, 1000 ili 1000000 svejedno je sad zar ne? Nažalost bilo onda, a sad??? Ne kupuju ni po 100???
4. Ozbiljnu diskusiju? Što je to tu? Pa tu svi/većina/ja raspolažemo s info koje su ovak i ona prastare i kako neki kažu uključeni u cijenu. I na temelju čega onda rasprava, kad trgujemo s dionicama trgujemo s njenom budućnošću i njenim budućim okruženjem, naravno koju mi neznamo, a "drugi" je znaju. Možda vi imate kakve kvalitetne info, zasad neobjavljene pa ih slobodno postajte.
Postanje starih članaka j dobro za podsjetnik, ali više nema nikakve veze s trenutnom cijenom, ovom sad niti bilo kojom prije.
5. Ovo zadnje nema potrebe komentirat pa nismo se jer niti sam ja zreo niti sam dovoljno elokventan. Ali vi jeste i to cijenim, ili kako ono ide "vi ste jedan divan, divan čovac".

Pozdrav i ugodan vikend i možda se vidimo na kobasičkama i vinu na trgu, its winter time.

Poštovani korisniče,

kao drugo nisam ja vas optužio da ste vi krivi što sam ja izgubio novce.
Ja sam vas optužio, ako to želite tako nazvati, čak i ne za drukanje gore, gore, nego za tešku obmanu, gdje vi u jednom trenutku, vadite sve moguće podatke o dotičnoj tvrtci, buduće poslove, dosadašnje zarade itd i u tom trenutku kako se u budućnosti pokaže, prodajete istu dionicu, tako je bilo sa Zabom, tako je bilo sa Adpl, tako je i sa Ingrom.Činjenica koju ste sami potvrdili, neda mi se sad tražiti postovi s tih tema.

Trće, zašto vi sad šutite? Nemate što pametno za reći na moj zadnji post ili to što sam na pisao je ustvari pravo stanje vašeg djelovanja ovdje.
Mislim pa ja znam da ima svakakvih likova na svijetu, al ne razumijem vas? Pa kaj ste mislili da nitko neće skužiti kaj radite, i tko ste kaj je najvažnije. Jer ak muljate, tko vam više vjeruje u to kaj postate tu.

Treće niste rekli doslovni kupite kupite, nego, da ne tražim sad post, u jednom danu par porukica, ja kupio po 130, zadnji je tren za kupnju, ja upucao zadnju lovu u to. Pa nemorate reći kupi, kupi, ak ste napisali da ste utukli zadnju lovu unutra to se podrazumjeva zar ne??

Ja vas ne smatram za inv. savjetnika, al mi se čini da se vi smatrate, jer oni kad kažu klijentu kupi, kupi, obično oni i prodaju, zar ne?

No veselim se vašem odgovoru, no čini mi se da ga neću dobiti jer se vi javljate samo kad tržište raste. Hmmm, pitam se zašto???? Dajte mi barem to objasnite, većina piše i kad pada i kad raste, vi samo kad raste, to navodi na zaključak, ali to je jedna druga priča….

Dragi kolega, idemo po redu. Kažete " teška obmana gdje vi u jednom trenutku, vadite sve moguće podatke o dotičnoj tvrtci, buduće poslove, dosadašnje zarade itd i u tom trenutku kako se u budućnosti pokaže, prodajete istu dionicu, tako je bilo sa Zabom, tako je bilo sa Adpl, tako je i sa Ingrom ", ovo je toliko smiješno, da nije potrebno komentirati, ali ipak hoču, pitanjem, znači li to da svaka dionica o kojoj pišem , ja ju nikada ne smijem prodavati, jer sam navodio buduće poslove, FA analize ili sl???Dajte se kolega uozbiljite, ne znam kako za Vas, ali mene znaju tko sam i što sam dosta ljudi, između ostalih i moji brokeri 8 istina sada ih ima dosta novih), vjerujte ne bih si mogao priuštiti pisati o nećemu afirmativno, a istovremeno stajati na asku. Mogu stajati, ali sigurno ne toliko blizu da prodam u nekom kraćem vremenu. Inaće u pravu ste na većini dionica se pokazala kupnja ispravnom, moglo se lijepo zaraditi, i to u kraćim vremenskim intervalima, ja kad kupim dionicu, o njoj pišem odmah, ili možda i prije, – INGR sam kupio tek nakon što sam počeo pisati o njoj. Ne možete mene sada kriviti za pad svih tih dionica kada je cijelo tržište palo. Niste Vi jedini u gubitku.Ja sam npr. morao prodati ADPL po 70 kuna.To je prvo.

Drugo, kažete " Treće niste rekli doslovni kupite kupite, nego, da ne tražim sad post, u jednom danu par porukica, ja kupio po 130, zadnji je tren za kupnju, ja upucao zadnju lovu u to. Pa nemorate reći kupi, kupi, ak ste napisali da ste utukli zadnju lovu unutra to se podrazumjeva zar ne??"

Upomoć Vijeko ne smijem pisati što sam kupio!!Ionako me nema na temi " Što smo danas trgovali ", ovo je nevjerojatno. Znaći ja ako napišem da sam nešto kupio, a to je rijetko kada, to je upitno, sa neke moralne strtane???Halo???
I treće, kažete" Dajte mi barem to objasnite, većina piše i kad pada i kad raste, vi samo kad raste, to navodi na zaključak, ali to je jedna druga priča…." …da djelom istina, ja nisam kao Baron i još par likova kada je u cashu da odmah krene drukanje na dolje. A to što ne pišem može biti ili to, ili pomanjkanje volje pisanja u takvim slučajevima, što je u većini slučajeva, ili pak nedostatak slobodnog vremena. Nadam se da ste zadovoljni odgovorima.
Svoju frustraciju bi mogli iskaliti na pametnijim mjestima, začudili bi se kako neka od tih imaju sluh

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Zakljucak:

Nitko od vas pojma nema gdje plovi ovaj brod! [bye]

Antikristi i masoni, komunisti, ovi-oni, šire sotonske fraze da nas poraze! E moj narode....

Zakljucak:

Nitko od vas pojma nema gdje plovi ovaj brod! [bye]

Točno no ja se barem te pretvaram da kupujem, a u stvari prodajem :-((

Dragi kolega, idemo po redu. Kažete ….

Ovo je toliko smiješno, da nije potrebno komentirati, ali ipak hoču, pitanjem, znači li to da svaka dionica o kojoj pišem , ja ju nikada ne smijem prodavati, jer sam navodio buduće poslove, FA analize ili sl???Dajte se kolega uozbiljite, ne znam kako za Vas, ali mene znaju tko sam i što sam dosta ljudi, između ostalih i moji brokeri 8 istina sada ih ima dosta novih), vjerujte ne bih si mogao priuštiti pisati o nećemu afirmativno, a istovremeno stajati na asku. Mogu stajati, ali sigurno ne toliko blizu da prodam u nekom kraćem vremenu. Inaće u pravu ste na većini dionica se pokazala kupnja ispravnom, moglo se lijepo zaraditi, i to u kraćim vremenskim intervalima, ja kad kupim dionicu, o njoj pišem odmah, ili možda i prije, – INGR sam kupio tek nakon što sam počeo pisati o njoj. Ne možete mene sada kriviti za pad svih tih dionica kada je cijelo tržište palo. Niste Vi jedini u gubitku.Ja sam npr. morao prodati ADPL po 70 kuna.To je prvo.

Drugo, kažete …

Upomoć Vijeko ne smijem pisati što sam kupio!!Ionako me nema na temi " Što smo danas trgovali ", ovo je nevjerojatno. Znaći ja ako napišem da sam nešto kupio, a to je rijetko kada, to je upitno, sa neke moralne strtane???Halo???

I treće, kažete…
da djelom istina, ja nisam kao Baron i još par likova kada je u cashu da odmah krene drukanje na dolje. A to što ne pišem može biti ili to, ili pomanjkanje volje pisanja u takvim slučajevima, što je u većini slučajeva, ili pak nedostatak slobodnog vremena. Nadam se da ste zadovoljni odgovorima.
Svoju frustraciju bi mogli iskaliti na pametnijim mjestima, začudili bi se ka

1. Ja samo tražim uzorak u vašem pisanju jer tvrdim da nije vjerodostojno i mislim da sam to potkrijepio argumentima.
Pustite to kaj si vi ne možete priuštiti to nema nikakve veze s ovom pričom…
Ja vas ne krivim za pad pa niste valjda vi imali par 100 milja kuna zabe, ingre, adpl da ste ju vi srušili, al ste u određenim trenucima obmanjivali ljude.
A lako je trgovati kad je bull market ste vi meni rekli pa nemojte to koristiti kao argument, molim vas ako ćemo biti pošteni :-))
2. Ne kužim čemu moda uključivati u to?? Nije mi jasno, može pojašnjenje?
A i sami znate da niste napisali "kupio to i to po tolko i tolko" , nego "kupio to po tolko sa svom preostalom lovom". Naravno sve treba čitati između redaka, pa sam ja pročitao to.
Kako ono ide, nije važno tko govori i što nego i kako, zar ne?
3. Zadovoljan sam s odgovorima u kojima nema nikakvih argumenata. Znači moje tvrdnje stoje i dalje.
Zanimljivo je bilo vas čitati svaki dan kad je rast, a nikad kad je pad, jako zanimljivo, nadam se da su i drugi to primjetili.
A ovo s frustracijama, pa zar ne mogu iskazati nezadovoljstvo vašim pisanjem, kaj, bolje je da šutim?
Sječam se kako ste spuštali svim tim likovima i bilo vam je zabavno i pune ste im [lol] [thumbsup] [tongue]
E sad kad se vas dirne onda je [cry].
Nije fora znam, ali kak je tak je.
Ne treba biti ljutnje. Pa samo vaše riječi koristim.

Pozdrav, mr."onaj čije ime ne smijem napisati"

@ MatijaLalić

Kolega ja sam član foruma od 02.2006., i iza svega što sam napisao stojim, nisam imao potrebu mjenjati nick.
A Vi?Član ste od 05.09.2008.??
A znate sve o mojim pisanjima, samo malo okrenete na stranu kako vama odgovara.

Koliko ste nickova već promijenili i iz kojih razloga???

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

..meni nikako nije jasno zasto je Plavi kriv uvijek kad Ingra padne? [undecid]

zato sto mu se svidja firma?
pa nije on nikog puskom natjerao da ista kupuje.

valjda bi on trebao dati javnu ponudu i otkupiti to od sviju po 60 000kn?
pa kolega Matija alias …., ne bi li i vi trebali dati javnu ponudu za ZABU po bar 405kn?

i kukavicki je ovako napadati sa "rezervnog" nicka, ako mislite da ste u pravu, pokazite svima tko stoji iza MAtije
[thumbsup]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

@ MatijaLalić

Kolega ja sam član foruma od 02.2006., i iza svega što sam napisao stojim, nisam imao potrebu mjenjati nick.
A Vi?Član ste od 05.09.2008.??
A znate sve o mojim pisanjima, samo malo okrenete na stranu kako vama odgovara.

Koliko ste nickova već promijenili i iz kojih razloga???

Ne kužim kakve veze ima od kad sam član??
Dopi… mi više čitat vaš druk.
Ja pratim forume od 02.2005 kad sam i krenuo s trgovanjem. Pročitao većinu postova prije tog vremena, a vi?
Pa i tu na posl. se lijepo vidi da 50000 ljudi prati forum, al piše niti desetina od tog broja.
Ovo mi je prvi nick. Isto kao i vama.

Po meni za ovo je kriv moderator što ovakvim tipovima dopušta ovakve poruke pa valjda je savakome normalnom jasno da se iza ovoga nicka krije stari forumaš ( kukavica ) a mislim da bi i moderator to mogao procijeniti i nedozvoljavati ovakve kukavičke postove.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

..meni nikako nije jasno zasto je Plavi kriv uvijek kad Ingra padne? [undecid]

zato sto mu se svidja firma?
pa nije on nikog puskom natjerao da ista kupuje.

valjda bi on trebao dati javnu ponudu i otkupiti to od sviju po 60 000kn?
pa kolega Matija alias …., ne bi li i vi trebali dati javnu ponudu za ZABU po bar 405kn?

i kukavicki je ovako napadati sa "rezervnog" nicka, ako mislite da ste u pravu, pokazite svima tko stoji iza MAtije
[thumbsup]

1. Nije on kriv kada pada, nego kad obmanjuje ekipu da kupuje, a ustvari prodaje, vjerodostojnost upitna zar ne???
2. Ne kužim ovo s ponudom?? Od kud mi miljarde? I kake veze ponuda ima s ičim?
3. Kojeg rezervnog nicka čovječe božji, mislim da je moje pisanje prepoznatljivo i jednistveno.
3.

New Report

Close