Kupnja na Ingri 26 873 kom, prodaja 21 265 !
Lijepo lijepo !
INA, HT, Atlantic, Magma i Ingra u Beču se prodaju stranim investitorima
Kao rezultat suradnje Zagrebačke, Ljubljanske, Makedonske i Beogradske burze, koje su prošle godine potpisale Memorandum o partnerstvu na promociji regionalnog tržišta, ovog se tjedna u Beču održava prvi međunarodni roadshow na kojem se predstavljaju 22 kompanije s burza jugoistočne Europe.
Predstavljanje najboljih regionalnih dionica, uglavnom s tržišta zemalja bivše Jugoslavije, održava se u srijedu i četvrtak, a roadshow je organiziran u suradnji s austrijskim Raiffeisen Centrobank te je okupio pedesetak institucionalnih investitora zainteresiranih za ulaganje u regiju.
Od hrvatskih kompanija, kako navode sa Zagrebačke burze, međunarodnim se investitorima predstavljaju INA, HT, Atlantic grupa, Magma i Ingra.
Uz prezentacije kompanija planirano je i održavanje 140 individualnih sastanaka institucionalnih ulagača s čelnim ljudima uvrštenih kompanija, a investitorima će biti predstavljeni i novi regionalni indeksi.
Naime, hrvatske su kompanije ušle u sastav dvaju regionalnih burzovnih indeksa, Dow Jones STOXX Balkan 50 i Dow Jones STOXX Sub Balkan 30, što im osigurava dostupnost svim globalnim institucionalnim investitorima, ističu sa Zagrebačke burze.
Danas sam popunijo portfelj ali u tom portfelju imam samo INGRU,svu sam lovu danas ubacijo, a ulaz mi je na 133 kune, a sutra ce biti VESELO , a iduce sedmice još veselije akobogda,imam još keša i to sutr putuje na sarajevsku berzu,jer na našoj berzi treba biti jako jako brz ujutro.
Jučer sam uletila u ovo.
Danas čitam u Businessu o procjenama u kojih 10 će ići onih milijardu i pol od Ine.
Jel’ moguće da će u prvom naletu ići 20%?
o jes, mirovinci će sad odmah spičkati svu lovu od INE pa kad tržište počne padati onda će blesavo blejati u ekran..dajte se ljudi spustite na zemlju inače će se fondovi iskrcavati vama dok naivno trošite lovu od INE..
ima danas u novinama da će prosječni dug po hrvatskoj obitelji u siječnju 2009. čak biti 100.000 kn! kreditna zaduženost države je već u crvenome, turizam će iduće godine biti velik podbačaj
čuvajte lovu i kupujte kad stvarno bude jeftino i kad crobex bude crven …vrijednost casha bit će sve veća i veća jer će ga sve manje kolati sustavom
Prodo sam jutros,ne zato sto ne vrjedi vec zato sto je stanje tako,a uzeo sam i profit za 2 dana cc15%,a možda se i vratim do kraja dana, jednostavno covjek se mora prilagodit i bit za ovim prokletim laptopom cjele dane,BUDITE MUDRI.
o jes, mirovinci će sad odmah spičkati svu lovu od INE pa kad tržište počne padati onda će blesavo blejati u ekran..dajte se ljudi spustite na zemlju inače će se fondovi iskrcavati vama dok naivno trošite lovu od INE..
ima danas u novinama da će prosječni dug po hrvatskoj obitelji u siječnju 2009. čak biti 100.000 kn! kreditna zaduženost države je već u crvenome, turizam će iduće godine biti velik podbačaj
čuvajte lovu i kupujte kad stvarno bude jeftino i kad crobex bude crven …vrijednost casha bit će sve veća i veća jer će ga sve manje kolati sustavom
Kolega vaše razmišljanje pije vodu, no sjetimo se 9. mjeseca i prve kotacije, kakvo je stanje bilo, upravo prema vašim rječima, kontradiktorno.
Fondovi će do daljenjeg ulagati u Ingru,a tme i mali dioničari, samo oni kvalitetnijeg znanja i većeg kapitala mogu si dopustiti veće vrludanje i manipulaciju cijenom zbog što povoljnijeg ulaska u kompaniju.
Napomenuo bi kako je Ingra možda jedina na tržištu koja drži sastanke s OIF-ovima i najvećim dioničarima kako bi na što lakši način dočarali situaciju i buduća kretanja na tržištu.
+ Ingra u Beču se prodaje stranim investitorima
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=a32090c2-4049-4eb7-ab8f-f93c40a5c332&open=sec
Ma mislila sam na na nešto drugo s obzirom na OIF-ove koji su nabrajali desetoricu u koje će kupovati u razdoblju od mjesec-dva, a među njima je fakat bila Ingra.
20% spominjem jer ima pun kufer ekipe koja trejda na ovome u sitnim blokovima od 100-200 komada i kada vide da OIF počinje ulaziti biti će ko’ neki dan…
Osim toga, s ovim se jedino da pošteno trejdati u zadnje vrijeme.
Ne pitam niti ne mislim >dugoročnije< od 2-3 radna dana.
To sam pitala.