na 169 P/E ttm = 15,92
[/quote]
Niste baš naklonjeni INGRI.Dokapitalizacija od 350 mil kuna ju napravljena tek u kolovozu 2.007.
te INGRA nije raspolagala sa tih 350 mil kuna.Pravilniji pristup bi bio kada bi dobit 1H 2.009.uzeli kao
bitan podatak,a tada je dobit iznosila 7,30 kn po dionici.Na godišnjem nivou to bi bilo 14,60 dobiti
i na današnju cijenu P/E bi bio 11,64.Za developmenta kao što je INGRA to je izvrstan pokazatelj.
Naravno, da bi svi koji su informirani mogli komentirati da li je realno da i u drugoj polovini godine
INGRA napravi ovoliku dobit,ili možda veću.
Nisam u INGRI,ali je pratim i ćini mi se kao izvrsna kupnja.
na 169 P/E ttm = 15,92
[/quote]
Niste baš naklonjeni INGRI.Dokapitalizacija od 350 mil kuna ju napravljena tek u kolovozu 2.007.
te INGRA nije raspolagala sa tih 350 mil kuna.Pravilniji pristup bi bio kada bi dobit 1H 2.009.uzeli kao
bitan podatak,a tada je dobit iznosila 7,30 kn po dionici.Na godišnjem nivou to bi bilo 14,60 dobiti
i na današnju cijenu P/E bi bio 11,64.Za developmenta kao što je INGRA to je izvrstan pokazatelj.
Naravno, da bi svi koji su informirani mogli komentirati da li je realno da i u drugoj polovini godine
[/quote]
ttm = trailing zadnjih 12 mjeseci tj pokriva izvještaje:
3Q2007
4Q2007
1Q2008
2Q2008
ovo o čemu ti pišeš zove se forward tj projicirani P/E za budućnost
inače ingri sam izložen preko udjela od 6,02% (THNK) a nemam niti jednu dionicu ingre u portfelju
[kiss]
na 169 P/E ttm = 15,92
[/quote]
[/quote]
ttm = trailing zadnjih 12 mjeseci tj pokriva izvještaje:
3Q2007
4Q2007
1Q2008
2Q2008
ovo o čemu ti pišeš zove se forward tj projicirani P/E za budućnost
inače ingri sam izložen preko udjela od 6,02% (THNK) a nemam niti jednu dionicu ingre u portfelju
[kiss]
[/quote]
Da to je zamka koja se pojavljuje kod svih dokapitalizacija.U ovom slućaju na štetu ,a u drugim slućajevima na korist firmi i ekonomskim pokazateljima.Prihvačam,dac ste ovo napravili školski i korektno,ali nažalost to školski nije stvarno.
Hvala na odgovoru i suradnji.
Velika je moć genetički optimiziranog stop lossa, ovakve padove bez iznimke proživljava u cashu. Između padova možete ulazit i izlazit 100 puta ali ako vam je osigurano da ste u ovakvim razdobljima u cashu nema puno briga.
Došla dividenda – na vrijeme ! Pozdrav Matrixu, ma gdje bio !
Poštovani kolega/ica
Drago mi je što ste me se sjetili , pa sam iskoristio priliku da vam se javim ( pogledajte PM; isto vrijedi i za nick Sakai ) . U narednom vremenskom periodu imam prilično velik broj poslovnih obaveza u državi, te prvenstveno u inozemstvu, stoga se nisam javljao, niti imam vremena na pretek koje bi uzaludno trošio na forumu. Uvijek me možete kontaktirati na skype, ako vam nedostajem 🙂
Što se tiče Ingre, podebljao sam poziciju, te sam zadovoljan napretkom na procesima poslovno – stambene izgradnje javnih objekata, ali i onih koji nisu. Otvaranjem predstavništva u Moskvi, dovoljan je znak da je rusko tržište iduća meta, koja bi mogla biti presudan faktor za dobivanje još kvalitetnijih i većih developement projekata. Ugodan Vam dan želim i puno sreće u poslovnim obavezama ( ako ih uopće imate ).
Marko
Kakvi su komentari trenutnog trgovanja danas…
Od 10:00 do 10:20 je zabilježen rast sa 152,02 na 161,99kn, da bi sada opet krenuli lagano dolje…
Čini se ispaltivo ulaziti na ovim razinama, ili ipak treba još sačekati… eh…
Lijepo bih molio kolka je bila najviša cijena INGRE od kada je usitnjena.Unaprijed puno zahvaljujem.
Lijepo bih molio kolka je bila najviša cijena INGRE od kada je usitnjena.Unaprijed puno zahvaljujem.
oko 230