Sadašnja dionica cijepat će se u odnosu jedan prema 150, što znači da će nova tržišna cijena startati s barem 300 kuna.
Ovo mi je najbolja izjava u tekstu, znači odma cijena ide sa 35.000 kuna na 45.000 ili Mlinarevićka ne zna računati. I još napiše barem?!
[/quote]
nije nerealno za očekivati, sjeti se što se dogodilo konzumu nedavno nakon stock splita…
naglo povećanje likvidnosti i dostupnost dionice i onim najmanjim investitorima ponekad čini čuda, a više vjerujem da će se tako nešto dogoditi s Ingrom nego što sam vjerovao da će se dogodit s konzumom…
Ti si stvarno jedan čudan lik po tebi je sve napumpano sve što se radi je kontra zakona sve dionice i sva izvješća su ti nampumpana a nigdje i ni na jednoj dionici ničim to ne argumentiraš.
Ako već kažeš da je nampumpano onda to i argumentiraj nečim, navedi točno koje su stavke napumpane i kako to da je prošlo revizorsko a u tebe ne prolazi.
Ako su nampumpali ovu godinu šta će dogodine pa nije INGRA za jedan dan pa danas ćemo to napumpati ionako nas sutra tu neće biti.
[/quote]
Pa daj si onda sam pogledaj izvješće.Lijepo piše šta nisu mogli potvrditi.Na lijep način je napisano da nisu dali mišljenje na fer iskazivanje prihoda koji proizlaze iz ugovora o gradnji (i sve stavke bilance koji su posljedično vezane, a to je mnogo stavaka).
Također su prerano priznali potencijalnu imovinu čime je dobit napumpana za 15mil kn.
Ukratko, revizori su se ogradili od skoro cijele bilance i RDG.Ovakvo mišljenje na izradu izvještaja je sramotno za jednu firmu iz 1.kotacije.
Ti si stvarno jedan čudan lik po tebi je sve napumpano sve što se radi je kontra zakona sve dionice i sva izvješća su ti nampumpana a nigdje i ni na jednoj dionici ničim to ne argumentiraš.
Ako već kažeš da je nampumpano onda to i argumentiraj nečim, navedi točno koje su stavke napumpane i kako to da je prošlo revizorsko a u tebe ne prolazi.
Ako su nampumpali ovu godinu šta će dogodine pa nije INGRA za jedan dan pa danas ćemo to napumpati ionako nas sutra tu neće biti.
[/quote]
Pa daj si onda sam pogledaj izvješće.Lijepo piše šta nisu mogli potvrditi.Na lijep način je napisano da nisu dali mišljenje na fer iskazivanje prihoda koji proizlaze iz ugovora o gradnji (i sve stavke bilance koji su posljedično vezane, a to je mnogo stavaka).
Također su prerano priznali potencijalnu imovinu čime je dobit napumpana za 15mil kn.
Ukratko, revizori su se ogradili od skoro cijele bilance i RDG.Ovakvo mišljenje na izradu izvještaja je sramotno za jednu firmu iz 1.kotacije.
[/quote]
Po meni je ovo muljaža malih dioinčara i sramota za firmu.
I sto ti znaci ako po ugovoru drugacije koriste IAS 11, mislim.
Ako su ove godine prerano priznali 10 mil. kn ili koliko vec kazes, sta ce biti sljedece godine, od kud ce sljedece godine ranije priznati.
Efekt moze biti jedino po diskontu za to razdoblje u valuaciji ali namas pojma o cemu pricam jer ti je to znanstvena fantatika.
Kako hocete, prodajte po 30 ako vam je i to preskupo.Ima bida.
Par mojih.
neki ljudi na temi ingra, nisi ti perdogen niti tsunami, vi jos i kuzite stvari, ali ima ostalih ne kuze razliku od casha i dobiti.
skupstinu pa postavljajte pitanja..
Svaki dionicar moze reci sto god hoce….
Meni nije jasna računica. Ova gospođa Mlinarić mislin žena od onog Mlinarića, nešta kriva dijeli.
Al kolko sam čuja tamo je plaća svaki misec.
Meni nije jasna računica. Ova gospođa Mlinarić mislin žena od onog Mlinarića, nešta kriva dijeli.
Al kolko sam čuja tamo je plaća svaki misec.
Da mi je znati odakle ti notebook i odakle surfaš, je li sa grane ili kafića. Sa gradilišta sigurno ne!!
A plaću čekaš redovno, je li??
velika jazovka na ingri….sadasnja cjena stock split najvise treba dat za nju 230 kn..ovo sve ostalo prevara,,vidite kako se konzum topi…..prvi dan do 500 potegao….sad se udara po bidu vec i po 300…iskrcavanje a nitko nece da kupi..
Pa normalno kad je bio napumpan do bola…..
A trenutna tržišna cijena Ingre s obzirom na fundamente je i više nego smiješna….
Koliko dušebrižnika se pojavilo u zadnje vrijeme na ovoj temi pa to je za popizdit, ajde strpite se još malo pa ćete i vi s portfeljima 20 000 – 30 000 kn moći kupiti Ingru!
[lol]
velika jazovka na ingri….sadasnja cjena stock split najvise treba dat za nju 230 kn..ovo sve ostalo prevara,,vidite kako se konzum topi…..prvi dan do 500 potegao….sad se udara po bidu vec i po 300…iskrcavanje a nitko nece da kupi..
Ono o čemu ste do jučer mogli samo sanjati pretvara se polako u stvarnost a to je da će te vi i vama slični konačno za nekih 300-350 kuna postati ponosni vlasnici INGRE.
Iz dobiti koja iznosi oko 66,7 milijuna kuna, 15 posto odnosno 10 milijuna kuna rasporediti će se za isplatu dividende, što iznosi 200 kuna po dionici. Dio dobiti u iznosu nešto većem od pola milijuna kuna (0,76%), rezerviran je za nagradu članovima Nadzornog odbora, dok je 50,5 posto raspoređeno u zadržanu dobit. Pravo na isplatu dobiti i tražbine za isplatu dividende stječu svi dioničari koji su registrirani pri Središnjoj depozitarnoj agenciji na dan 14. srpnja 2008. godine.
Kakva je to matematika, molim da mi netko objasni.
35.000 kn podijeljeno sa 150 je 233kn, a ne 300kn kako piše u novinama.
To znači da će se nakon split-stocka, cijena dignuti odmah 30%?
KNZM je bio nakon split-stocka 415 kn, a sada je 315kn.
Ma pazite tu ima tolko prostora za odigrat igru tako da me cijena od 300 kn nebi začudila, pa što mislite zašto je sastanak, da ih se pita za dozvolu????, ista stvar kao i kod konzuma Pump and dump tako da ja vjerujem da će i preko u samom startu, a poslje je samo stvar tržišta jer ako bude oko 11 mjeseca pitanje je dal bu jako padala nazad…