kakava je perspektiva ingre slijedeća 2-3 dana
vaša mišljenja, može li se ponovoti današnji rast?
Ako sljedeće dane bude potpisan ugovor sa Kurdistanom moguće je da potegne dodatnih 5-8% gore …ali iskreno mislim da neće jer je opće raspoloženje burze u zadnje vrijeme vrlo skeptično….
U kojem Dnevniku je to bilo ( Kurdistan ), ja sam pročitao na Teletextu HTV-a?
Glavnom….na HRT-u u 19:30……ja sam dremuckao uz tv i ta me vijest razbudila [proud]
kakava je perspektiva ingre slijedeća 2-3 dana
vaša mišljenja, može li se ponovoti današnji rast?
Ako sljedeće dane bude potpisan ugovor sa Kurdistanom moguće je da potegne dodatnih 5-8% gore …ali iskreno mislim da neće jer je opće raspoloženje burze u zadnje vrijeme vrlo skeptično….
[/quote]
Ja sam je danas i očekivao na minimalno 37k, ali sam očekivao i puno veći promet. Moje mišljenje, naglašavam samo moje skromno mišljenje, je da će i sutra rasti.
I ja sam očekivao veći promet koji se nije desio…očito netko tko se htio iskrcati pričekat će potpisivanje ugovora tako da i krene jača kupnja…
Ovo danas je čista špekulacija ….možda se potpiše ugovor….možda…ništa konkretno….
[/quote]
Ja sam je danas i očekivao na minimalno 37k, ali sam očekivao i puno veći promet. Moje mišljenje, naglašavam samo moje skromno mišljenje, je da će i sutra rasti.
[/quote]
Ovo danas je bila čista špekulacija …..ništa konkretno ….možda se potpiše ugovor sa Kurdistanu…možda..itd. itd…..
Ima li netko malo više info o Kurdistanu (meni to malo baca na šalu). Imaju li nafte, s čime će sve te radove platiti? Jel to država ili dio Iraka?
Ima li netko malo više info o Kurdistanu (meni to malo baca na šalu). Imaju li nafte, s čime će sve te radove platiti? Jel to država ili dio Iraka?
Jos uvijek dio Iraka.
Dio Iraka koja ima punu samoupravu ili ti ga federalni entitet….uglavnom …puni su ko brod.. a o sigurnosti znaš i sam…. [shocked]
bit će dobro ako će ugovor i posao u Kurdistanu BITI potpisan !
Kolega, a zašto ne bi bili potpisani?
Ili već možda jesu, samo se čeka pravi tajming…
COpy paste linka u IE, evo teksta:
27.05.08. Starost: 18 h
Hrvatske šanse u Kurdistanu
Izaslanstvo Kurdistana sastalo se u HGK s predstavnicima domaćih tvrtki. Njima su otvorene mogućnosti investiranja i izvođenja radova u Iračkom Kurdistanu koji vapi za obnovom, rekao je tom prilikom potpredsjednik Vlade Iračkog Kurdistana Omer Fattah Hussen.
Najveće šanse za ulazak hrvatskih gospodarstvenika u Kurdistan vidi u obnovi energetske infrastrukture, građevinarstvu, poljoprivredi i turizmu. Desetak domaćih tvrtki već je prisutno na tom tržištu, a uskoro se očekuju i konkretni rezultati. Elka i Dalekovod pred potpisivanjem su ugovora, od kojih svaki vrijedi 80 milijuna američkih dolara, a Ingra bi trebala dobiti posao na hidrobrani u Kurdistanu vrijedan pola milijarde dolara.
Autonomna Pokrajina Irački Kurdistan entitet je na sjeveru Iraka. Hrvatska s Irakom bilježi negativni saldo robne razmjene u 2007. od 11,7 milijuna dolara. U Irak se iz Hrvatske najviše izvoze drvo, etikete, značke i proizvodi od tekstilnog materijala, dok u uvozu iz Iraka dominiraju naftna ulja i ulja dobivena od bitumenskih minerala.
ako uspiju, a neki naši su već ušli i time odškrinuli vrata, onda je ovo odlična vijest
već duže vrijeme, čini mi se nije bile ovakve vijesti od ingre?