@ValueWalk
Da, što je u skladu sa ostvarenim prometom u tom periodu. Od 1.8. do 31.12. promet dionicama Ingre je na razini od cca 1,5 Mkn. Malo, jako malo…
Zanimljivo je doduše da je u isto vrijeme ostvaren približno isti promet s obveznicama Laništa…
Čini mi se to jako slabo, s obzirom na sve najave i optimizam koji vlada i na forumu i koji pokušavaju iz firme prodati očekivao bi da se ti najveći i njima bliski puno više podebljavaju.
Nameće se zaključak da im refinaciranje koje se ovdje spominje baš i ne napreduje, inače bi valjda kupovali. A u tom slučaju obveznica neće vrijediti puno više od nule.
Kolega ValueWalk, obveznice su od Laništa, a Lanište nema teoretske šanse da ode u stečaj. Ingra možda, Lanište nemoguće…
Neke informacije koje imam je da su dignuli novi kredit, ali čekam da nas uprava obavijesti o tome. U protivnom ćemo tek vidjeti u godišnjem izvješću, a do tada životarenje.
Ne bi se baš složio s obzirom da nakon PSN Lanište financira sve Ingrine obveze? Raščlanite si malo postojeće kredite pa ćete vidjeti i da gotovo sve odlazi na veliki BKS i da za ostalo niti nemaju novaca pa je pitanje kako će se provesti ove godine. A za novi krediti koji spominjete, koju imaju slobodnu imovinu za staviti kao kolateral? Zar im i to nije sve založeno prilikom PSN?
Nije mi cilj provokacija da se razumijemo. Koliko vidim pratite priču a ovo što ste naveli za promjene u vlasničkoj strukturi mi je neugodno iznenađenje, ukoliko od ovih velikih nitko nije spreman za izgradnju značajnije pozicije ispada da su se samo svi išli grebati za NO i par tisuća mjesečno, odnosno očuvanje radnih mjesta za što primaju jako fine plaće.
nije valjda da netko sumnja u to da neće dobiti refinanciranje kredita?u uvjetima najveće likvidnosti banaka u povijesti,i uz izračun da će za Arenu u narednih 17 godina dobiti 1000 000 000 kn..pa koji je kolateraL IMALA INGRA KADA SU DOBIJALI TE KREDITE KOJI SAD DOLAZE NA NAPLATU?tada su bili u neto dugu malo ispod milijardu kuna,sada su na neto dugu od 474 milje kuna..treba samo zbrojit 2 i 2..obveznica je postojana na 30..netko skuplja cijelo vrijeme i zasad ništa ne diže..samo gricka i lagano odmara,..
Jos jedna sanacija procelja:
https://eojn.nn.hr/SPIN/APPLICATION/IPN/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=3544366
Neka mali dioničari prodaju svije dionice pa budete vidjeli kako se pokreće na bolje. Siguran sam da bi u roku pola godine buknila na 15+
Imali li netko podatak koliko izvjesni gosp. Dubravko Kos i Jozo Čaleta posjeduju dionica INGRE.
Prvi malo drugi ništa.