INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sad je fakat ok cijena[smiley]

Jel da?

Nego evo ponovno male analize trgovanja ovom dionicom korelacije free floata i protrgovane cijene dionice na burzi.
Trenutna tržišna cijena oko 29 000 – 30 000.
Uvidom na zse, u povijesna trgovanja vidimo da je ovom dionicom po cijenama većim od sadašnje protrgovano na burzi 21 254 dionica.
Dokapitalizacija je bila po 35 000 kuna, dakle tu još treba pribrojiti 10 000 dionica koje su izdane dokapom.
Prvih 10 , koji ne prodaju po trenutnim cijenama ( OIF-ovi i MF-ovi su trenutno u minusu , pa naravno da ne prodaju, upravi ne pada na pamet po ovim cijenama naravno ) , trenutno imaju 27 899 dionica.

Ingra ukupno ima izdanih 50 000 dionica.
E pa sad, ako uzmemo da je provizorni free float ukupno izdanih 50 000 – ovih 27 899 dionica = 22 101 dionicu, tu imamo još i Erste OMF koji je blizu top 10 , također u minusu i neće prodavati , i još hrpu drugih fondova, ali uzmimo samo ovih 22 101 kao ” slobodne dionice “, pitamo se što se to događa i kako je to moguće.
OK naravno da ima dionica koje su više puta obrnute , ali ovaj podatak je ipak impozantan.

Nevjerojatno, dakle na burzi + dokap se obrnulo , 21254+ 10 000 = 31 254 dionice, po cijenama većim od trenutne tržišne,
A proizvoljni free float je 22 101 dionice.

Ali još uvijek ima ulagača koji prodaju po ovim cijenama?

Treba li uopće napomenuti da nema dionice u HR ( a i šire ) sa ovakvim stanjem protrgovanih dionica.
Mnogi dakle prodaju u minusu, u trenutku kada je tvrtka objavila rekordne rezultate i ugovorila rekordno novih poslova u tako kratkom roku.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Matematika, matematika…

Medo kaze: “Real knowledge is to know the extent of one’s ignorance.”

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Tješi me jedino činjenica da su i oni najzadrtiji optimisti do nedavno ,u cashu, dio njih prodavao i INGR, pa sada čekaju povoljan timeing za ponovni ulaz.

nije li ovo znak da je korekcija dosegnula kulminaciju ?, kad večina investitora ne vidi svjetlu budućnost, tj. kad i oni najoptimističniji postaju pesimisti .. [cool]

Ma ja imam nalog na 25000 pa ……………………………..mislim da cu iduci tjedan doc na red

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

Ovo je prestrašno što nam rade .

Prekjučer sam malo dokupio iznad 31 jer sam mislio da nema teorije da ode ispod 30.
Ali i to već ode u minus .

Ali očigledno ništa nas više ne traba čuditi.
Nemam riječi !

plavi:

Tješi me jedino činjenica da su i oni najzadrtiji optimisti do nedavno ,u cashu, dio njih prodavao i INGR, pa sada čekaju povoljan timeing za ponovni ulaz.

nije li ovo znak da je korekcija dosegnula kulminaciju ?, kad večina investitora ne vidi svjetlu budućnost, tj. kad i oni najoptimističniji postaju pesimisti .. [cool]

Po meni da, INGR ne prodaju fondovi trenutno, niti iole veći igrači,već mali ulagaći, dio kojih je nažalost kupovao i po znatno nižim cijenama , ali takvih je još malo.
Neki od većih faca su prodavali na višim cijenama i dobrano tada urušili cijenu , sada se jedan od takvih sprema na javnu ponudu jedne dionice..

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Margini plavi nažalost čine čuda.

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

Na malim prometima od milju i kusur kuna se Ingra spušta po 7-8 %……
Nemam fakat riječi za ovo…..
Mislim da je kriminal na ZSE dosegnuo vrhunac…
Ili možda nije?

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Nego evo ponovno male analize trgovanja ovom dionicom korelacije free floata i protrgovane cijene dionice na burzi.
Trenutna tržišna cijena oko 29 000 – 30 000.
Uvidom na zse, u povijesna trgovanja vidimo da je ovom dionicom po cijenama većim od sadašnje protrgovano na burzi 21 254 dionica.
Dokapitalizacija je bila po 35 000 kuna, dakle tu još treba pribrojiti 10 000 dionica koje su izdane dokapom.
Prvih 10 , koji ne prodaju po trenutnim cijenama ( OIF-ovi i MF-ovi su trenutno u minusu , pa naravno da ne prodaju, upravi ne pada na pamet po ovim cijenama naravno ) , trenutno imaju 27 899 dionica.

Ingra ukupno ima izdanih 50 000 dionica.
E pa sad, ako uzmemo da je provizorni free float ukupno izdanih 50 000 – ovih 27 899 dionica = 22 101 dionicu, tu imamo još i Erste OMF koji je blizu top 10 , također u minusu i neće prodavati , i još hrpu drugih fondova, ali uzmimo samo ovih 22 101 kao ” slobodne dionice “, pitamo se što se to događa i kako je to moguće.
OK naravno da ima dionica koje su više puta obrnute , ali ovaj podatak je ipak impozantan.

Nevjerojatno, dakle na burzi + dokap se obrnulo , 21254+ 10 000 = 31 254 dionice, po cijenama većim od trenutne tržišne,
A proizvoljni free float je 22 101 dionice.

Ali još uvijek ima ulagača koji prodaju po ovim cijenama?

Treba li uopće napomenuti da nema dionice u HR ( a i šire ) sa ovakvim stanjem protrgovanih dionica.
Mnogi dakle prodaju u minusu, u trenutku kada je tvrtka objavila rekordne rezultate i ugovorila rekordno novih poslova u tako kratkom roku.

Tko ne vjeruje , evo mi link:

http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=INGR-R-A

Dodatnu važnost ciejloj priči daju prometi koji su na razinama 50 000 – 60 000 bili daleko veći nego nakon što je cijena pala ispod. U svakom slučaju malo ohrabrenja u ovim teškim trenucima nije na odmet.
[thumbsup]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Svi puno pričaju o cijeni kad ide gore. Svi puno pričaju o cijeni kada ide dolje. Malo ljudi daje si truda da govori o fundamentima. Nažalost!

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

Svi puno pričaju o cijeni kad ide gore. Svi puno pričaju o cijeni kada ide dolje. Malo ljudi daje si truda da govori o fundamentima. Nažalost!

mislim da su fundamenti sada u drugom planu , ili možda čak i trećem ..

a piše se o kupnji / prodaji i analizi transakcija prema kupcima , analizi broja dionica u vlasništvu najvećih dioničara i njihovog ponašanja u prošlom razdoblju ..
i piše se o psihologiji tržišta …

a to je sve sastavni dio cijele priče .
(ne pišemo o tome npr. kako je vani vjetrovito )

Koliki su fundamenti?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close