misliim ništa od toga, al to me ne brine toliko, više bi volio da se onaj spor s međimurjem okonča. pa da se zna na ćemu je ingra. jer ako to izgube neznam od kud bi to platili.
https://medjimurje.hr/aktualno/arhiva/visokogradnji-dosudeno-28-milijuna-dolara-8174/
Pa ne treba te pare vratiti Hidrogradnja koja je otišla u stečaj nego vlasnik Hidrogradnje kojemu je te pare pod pritiskom sud i dodijelio a kasnije im je i isplaćeno. A vlasnik je država B i H, i koliko ja znam on nije u stečaju i ima para.
Ako je firma otišla u stečaj i on se dovršio,tj. imovina se rasprodala, onda ona više nema vlasnika jer nema ni firme! Tko je šta jamio, taj je jamio i gotovo. Pa ne odgovara vlasnik doživotno za firmu koja je propala, zato se i osniva firma da se ograniči osobna odgovornost!
Pa ne treba te pare vratiti Hidrogradnja koja je otišla u stečaj nego vlasnik Hidrogradnje kojemu je te pare pod pritiskom sud i dodijelio a kasnije im je i isplaćeno. A vlasnik je država B i H, i koliko ja znam on nije u stečaju i ima para.
Ako je firma otišla u stečaj i on se dovršio,tj. imovina se rasprodala, onda ona više nema vlasnika jer nema ni firme! Tko je šta jamio, taj je jamio i gotovo. Pa ne odgovara vlasnik doživotno za firmu koja je propala, zato se i osniva firma da se ograniči osobna odgovornost!
[/quote]
Ovdje se nije niti tužila firma nego se tužio vlasnik odnosno država B i H kojoj je novac sa zaštićenog računa Jubmes banke pod pritiskom vlasti u Srbiji isplaćen bez dokaza da im pripada. Apsolutno nebitno što je poslije bilo sa firmom, spor pred međunarodnim sudom se vodi oko otetog novca koji je trebao biti dodijeljen Ingri koja posjeduje papire da joj pripada a on je bez dokaza dodijeljen Federaciji B i H. Predmet sudovanja je oteti novac koji je završio u platnom prometu Federacije B i H i ukoliko na kraju bude dosuđen Ingri onda će platni sustav Federacije morati taj novac i vratiti, naravno sa pripadajućom kamatom. Ima li još kakvih nejasnoća, stojim na raspolaganju. LP!
šta mislie dali ovaj što skida po 20komada s prodaje plaća proviziju na te transakcije
Naravno da plaća proviziju kao i svatko samo što on vjerojatno nema ugovorenu minimalnu proviziju za transakciju kao što ja imam u iznosu od 40 kn nego plaća samo određeni postotak provizije neovisno o količini.
Nekome ipak napokon dosadilo čekati više s ukrcajem?
Kao što rekoh, tu se samo čeka znak za start i onda više ništa neće biti kao dosad!
@banana
Znači pare su već isparile, kao što sam i pretpostavio. Zbog toga bi eventualna presuda višeg suda koja bi došla u korist Ingre bila de facto neprovediva jer je firma već otišla u stečaj. Jedino bi se moglo pokrenuti novi višegodišnji spor u BiH kontra BiH države. Znaš li kakve su šanse da u tome uspiješ?
Mislim da se treba prestati samozavaravati.
Pa nije se Ingra žalila sudovima u Srbiji ili Bosni nego međunarodnom sudu koji rješavaju ovakve parnice kada se radi o međudržavnim poravnanjima i sporovima. Međunarodni sud ima itekako instrumente da od neke države naplati dug u korist tužitelja.
[/quote]
Pa recimo i da međunarodni sud na najvišoj instanci presudi da te pare pripadaju ingri i da ih Hidrogradnja treba vratiti. Provedba te odluke neće biti moguća jer je firma otišla u stečaj i para više nema. Znači sad jedino možeš pokrenuti novi spor protiv BiH jer oduka suda se ne odnosi na državu bih nego samo na jednu firmu koja više ne postoji.
Ma nema ovo više smisla, živi i dalje u mašti ako te to veseli.
lp
[/quote]
[/quote]
O kojoj svoti se radi ?
Najnoviji dokumenat u prilogu kaže da je ovo poglavlje oko blokade i zahtjeva za stečaj Beneficium sretno završeno.
Ukrcati se nikada nije kasno, bitniji je iskrcaj, razmišljam na glas….7..8..9..10
Dividenda je realna opcija iza 2020.god.