INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma ja imam 5100 komada kupljenih po 10 puta većoj cijeni tako da mi je svejedna cijena 4 ili 5 kn, ali ne vidim rast sa ovakvom strukturom dioničara, tržištem i brojem dionica.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Ja imam nešto više kupljenih po 18.xx i također mi je svejedno jel 4, 5 ili 7 ali kad vidim transakcije od par komada 10-20 kuna onda je sve jasno.
Ista priča se vrti u krug već godinama, cijena pada ili je na istom mjesecima onda jedan dan poraste, do popodne je rast prepolovljen i drugi dan je već minus i tako natrag na staro.

Pa prema ovome gore, ostaje 500 mil.kn "čistih" prihoda od Arene sljedećih 18 god., dakle 25 mil.kn godišnje, bez da išta rade.
A vidimo da bi moglo tu biti jako dobrih stvari od Alžira i sl.

Po kojoj logici sta nemaju zaposlene, nemaju kamate na kredite, nemaju ulaganja pa je tako jednostavna matematika ?

Ignore : renči

Ma ja imam 5100 komada kupljenih po 10 puta većoj cijeni tako da mi je svejedna cijena 4 ili 5 kn, ali ne vidim rast sa ovakvom strukturom dioničara, tržištem i brojem dionica.

Firma radi odlično, poslova na sve strane, dobit ogromna, ali eto dionica ne raste zbog strukture dioničara, tržišta i broja dionica.

Pa prema ovome gore, ostaje 500 mil.kn "čistih" prihoda od Arene sljedećih 18 god., dakle 25 mil.kn godišnje, bez da išta rade.

trenutno se plača preko 30 000 000 kn kamata godišnje…

konkretno

2014 – 35 000 000
2015 – 34 000 000
2016 – 33 000 000

konkretno otvoriti fin izvještaj i vidjeti trošak kamata…

trenutno se plača preko 30 000 000 kn kamata godišnje…

konkretno

2014 – 35 000 000
2015 – 34 000 000
2016 – 33 000 000

konkretno otvoriti fin izvještaj i vidjeti trošak kamata…

Oppenheim: Neusklađenost zakona gura tvrtke u stečaj

Neusklađenost zakona gura cijelu državu u stečaj a ne samo firme. Eno na Agrokoru se već sada ne zna tko pije a tko plaća a sudski procesi još nisu ni započeli. Mnoštvo potpuno različitih zakona o istoj stvari, jedan pobija drugi a onda iskopaš treći koji pobija oba ova prva.
Zakonodavstvo je koma zato i jesmo u komi već par desetljeća od nastanka ove kome.

U ovakvom pravnom okviru nitko nije u ništa siguran. Odlično za neke. Jer ako se firme već 25 godina nisu dogovorile da ovo stanje riješe (bolji zakoni) znači da im to odgovara. Manageri su inače “najpošteniji” ljudi na svijetu i sve rade “po zakonu”.

Što se dionice tiče stanje podsjeća na ledenu zimu koja je polako na izmaku pa se povremeno javljaju prvi znaci proljeća, ali svako malo mraz sve poprži. Svježi investitori zasad poskrivečki zauzimaju pozicije, ali ne srljaju. Dok je tako miševi gospodare.

A to je logično i očekivano – još nema okidača za trajan smjer, a deblokada to nije. Pravi rast (svježi novac u dionicama) neće usljediti sve dok firma ne pokaže da je u stanju dogovoriti novi dobar posao i to ne jedan nego više njih jer jedna lasta ne čini proljeće. A kada se (ako se) to dogodi onda ćemo vidjeti kom opanci kom obojci. Onda će odjednom sva prethodno nabrojena imovina (koja sada ne vrijedi ništa) početi vrijediti više. Deja vu.

Ali može se nanjušiti – ima ih koji mogu ovo sve kupiti u jednom danu da hoće, ali takvi ne donose odluke na temelju foruma i vijesti u novinama. Vijesti u novinama služe da se u konačnici podgrije ona kritična masa koja će to sve na kraju platiti vjerujući u zaradu kada cijena bude već visoko u crvenom plusu 🙂

Kako god vi odlučujete u što i kada ćete uložiti (baciti) svoj novac 😉

Držim da treba puno više odgovornosti od ljudi koji prepisuju (ups!) donose zakone.. ne samo da je koji puta važno donijeti zakonski okvir za nešto što se uređuje već smatram da je mnogo važnije to o čemu i Opp zbori: vidjeti kakve su implikacije tog zakona, da li je imalo ili ne smisla uopće donositi ga, kakve su koristi i(li) štete
No tko recimo Jakši Barbiću mjeri učinak? Pa cijela privatizacija je njegovo maslo a tim ‘prepisivačima’ nitko nije rekao ništa, nekmoli sudio za to!
Tko nije nek pogleda Otvoreno od prije neki dan, kad je Kolakušić ustvrdio da navodno u Sloveniji sve ovrhe na temelju vjerodostojne isprave vode tri suca i – računalo, dakle algoritam! TRI suca!
A kod nas? Nemaju jadni vremena pa se sve prebacilo na bilježnike koji naravno imaju i svoju TARIFU, na to se sve kod nas svodi
Još samo nešto: neki dan sam dobio rješenje od jedne državne institucije na svoje ime, upisali krivi datum rođenja i negdje u tekstu se pojavljuje drugo ime, ostalo im predložak od spisa čovjeka prije mene! Da ne vjeruješ! Da li takvo rješenje uopće može postati pravomoćno ili da se žalim? Cirkus!

Apsolutno si u pravu amar…….
Imao sam priliku biti na jednoj dražbi, hotelskog kompleksa u izgradnji i opremanju prije 5 godina…

Da vam kažem da su pozvani bili dogovorili dio kolača, tko će što nuditi, jedan od građevinaca je kupio 3 kamiona robe (knauf, ljepila, al ljestve, profili, izolacije…..) za 6.000 kn, više ga prijevoz koštao do zgb..
Ili drugi, da je kompletno opremu teretane – koja je u Zgb (meni poznato gdje) platio 15.000 kn…

Malo je reći kiki riki…
Sve legalno na ilegalan način….. strava

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Držim da treba puno više odgovornosti od ljudi koji prepisuju (ups!) donose zakone.. ne samo da je koji puta važno donijeti zakonski okvir za nešto što se uređuje već smatram da je mnogo važnije to o čemu i Opp zbori: vidjeti kakve su implikacije tog zakona, da li je imalo ili ne smisla uopće donositi ga, kakve su koristi i(li) štete
No tko recimo Jakši Barbiću mjeri učinak? Pa cijela privatizacija je njegovo maslo a tim 'prepisivačima' nitko nije rekao ništa, nekmoli sudio za to!
Tko nije nek pogleda Otvoreno od prije neki dan, kad je Kolakušić ustvrdio da navodno u Sloveniji sve ovrhe na temelju vjerodostojne isprave vode tri suca i – računalo, dakle algoritam! TRI suca!
A kod nas? Nemaju jadni vremena pa se sve prebacilo na bilježnike koji naravno imaju i svoju TARIFU, na to se sve kod nas svodi
Još samo nešto: neki dan sam dobio rješenje od jedne državne institucije na svoje ime, upisali krivi datum rođenja i negdje u tekstu se pojavljuje drugo ime, ostalo im predložak od spisa čovjeka prije mene! Da ne vjeruješ! Da li takvo rješenje uopće može postati pravomoćno ili da se žalim? Cirkus!

To je zato što realno nikome nije stalo da se to riješi u RH. A onima koje to smeta – odoše van.

Svojedobno dok sam se bavio jednim drugim poslom naivno sam se čudio kako to da primjerice direktorima firmi (pogotovo državnim) nije stalo do toga da točno znaju koliki su im troškovi poslovanja i zašto sve to nije informatički riješeno (a moglo se i u DOS-u riješiti tko je htio) i da je sve to naravno – zakonski potpomognuto. Deklarativno su bili za informatizaciju, ali su sve činili da stvarni podaci o financijama nikada ne dođu na svijetlo dana. Poanta je bila u tome da su odgovorni pojedinici imali neizmjerno veći profit u tome da se ništa ne zna. Pa ja sam do prije godinu dana dobijao račune na kuću na ime vlasnika koji nije živ (niti vlasnik) već 40 godina iako su ispravljeni podaci više puta dostavljani. A to nije bilo kakva firma nego jedna od najvećih državnih firmi. Ujeo vuk magare.

To pravilo još uvijek vrijedi iako je led sve tanji i jednom će morati prihvatiti činjenicu da ta vremena polako prolaze. U suprotnom nitko neće preživjeti – što već sada vidimo po trendovima koji se događaju ne samo u RH nego i svim sličnim državama.

A što u svemu tome reći o Ingri – snalaze se kako znaju i za sada im dobro ide (do sad su preživili sve napade) iako sigurno na duši imaju mnoge koji su na njihovom pragu kosti ostavili pokušavajući nešto zaraditi pogotovo neki kooperanti kojima ime Ingre ne smiješ ni spomenuti koliko ih ne podnose. A to što Ingri dobro ide opet ne znači da i dioničarima dobro ide – nije u direktnoj korelaciji očito.

Kako god ništa to zapravo nije nelogično samo treba moći znati sagledati zašto je tako i u tome se onda postaviti, a da nas u međuvremenu ne odnese vrag.

http://www.poslovni.hr/hrvatska/oppenheim-neusklaenost-zakona-gura-tvrtke-u-stecaj-337040 evo javio se nas. Opi sa svojim jadima i nasim supljim zakonodavstvom.

New Report

Close