INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koji god se posao otovrio u hrvatskoj na ovoj temi je napisano da to ingra radi.a u hr zadnjih 5godina dobiveni poslovi vrijedni 2milijuna kuna. Tako možda bolje razmišljat o ovom blokiranom računu i roku deblokade od 7dana.

Dok jedni pametuju da se razumiju u branšu i pametuju da ne valja, drugi koji "pojma nemaju" zarađuju na rastu. logika burze.

Zanimljivo je kako ljudi ne razumiju stvarno funkcioniranje cijene dionica. Ono realno ne ovisi o rezultatima nego isključivo o tome hoće li netko iz tko zna kojeg razloga cijenu gurnuti gore ili dolje. Promatram primjerice Atlansku plovidbu u kojoj mislim da nema nekog značajnijeg razloga za onaj rast, pa ipak cijena je sad tu gdje je.

Iz konteksta Ingre i još nekoliko dana do “stečaja” neobično je da se sve više krupnijih riba pojavljuje u tišini preuzimajući mjesta na TOP10 dok se mi ovdje natežemo hoće li Ingra graditi nekakav most ili ne. Taj most je potpuno irelevantan za cijenu dionice osim u percepciji prosječnog dioničara koji će imati dojam da Ingra tamo gradi nešto veliko. Možda tamo zaradi koji milijun ali zapravo nebitno.

Međutim one stvari o kojima ne znamo još ništa, a mogu postati preko noći ono što će ovu dionicu baciti u “nebesa” unatoč trudu pesimista koji se bjesomučno trude dokazati kako ova firma ništa ne valja je vjerojatni razlog većih igrača koji te stvari mogu nanjušiti prije većine ostalih.

Ne znam, ali takav je moj dojam.

Zanimljivo je kako ljudi ne razumiju stvarno funkcioniranje cijene dionica. Ono realno ne ovisi o rezultatima nego isključivo o tome hoće li netko iz tko zna kojeg razloga cijenu gurnuti gore ili dolje. Promatram primjerice Atlansku plovidbu u kojoj mislim da nema nekog značajnijeg razloga za onaj rast, pa ipak cijena je sad tu gdje je.

Iz konteksta Ingre i još nekoliko dana do "stečaja" neobično je da se sve više krupnijih riba pojavljuje u tišini preuzimajući mjesta na TOP10 dok se mi ovdje natežemo hoće li Ingra graditi nekakav most ili ne. Taj most je potpuno irelevantan za cijenu dionice osim u percepciji prosječnog dioničara koji će imati dojam da Ingra tamo gradi nešto veliko. Možda tamo zaradi koji milijun ali zapravo nebitno.

Međutim one stvari o kojima ne znamo još ništa, a mogu postati preko noći ono što će ovu dionicu baciti u "nebesa" unatoč trudu pesimista koji se bjesomučno trude dokazati kako ova firma ništa ne valja je vjerojatni razlog većih igrača koji te stvari mogu nanjušiti prije većine ostalih.

Znaći po vama onaj ko nema insajderske informacije jednostavno nezna ništa. vi ste znali kad je i.b. krenuo kupovati atpl da će je nagurati do 700kn, pa ajde recite kad vi znate kako funkcionira burza,kamo će sad ta cijena dionice?? na 500 ili na 1000kn?
I “robotaš” je kupovao neke dionice ranije pa su ga pratili jer je navodno imao znanja(definitivno ga ima) pa su i neke od tih dionica sad u problemima. i sad 7dana prije isteka roka 120dana blokade vi ovdje želite ohrabriti nekoga da kupi dionice ingre. Okrenite teme firmi,diokija, viadukta.stakelnika,i drugih koje su prdnule u rosu,isto nije bilo šansi da to propadne, isto se sad događa na ledu,belju,janmici.-agrokoru… Ramljak tvrdi da dioničari gube sve. ljudi kupuju, hoće li i tamo nešto baciti cijenu u nebesa. il dajte vi popis vaših favorita, pesimizam nije isto što i biti oprezan ili realan.

Dok jedni pametuju da se razumiju u branšu i pametuju da ne valja, drugi koji "pojma nemaju" zarađuju na rastu. logika burze.

Iz konteksta Ingre i još nekoliko dana do "stečaja" neobično je da se sve više krupnijih riba pojavljuje u tišini preuzimajući mjesta na TOP10 dok se mi ovdje natežemo hoće li Ingra graditi nekakav most ili ne. Taj most je potpuno irelevantan za cijenu dionice osim u percepciji prosječnog dioničara koji će imati dojam da Ingra tamo gradi nešto veliko. Možda tamo zaradi koji milijun ali zapravo nebitno.

Međutim one stvari o kojima ne znamo još ništa, a mogu postati preko noći ono što će ovu dionicu baciti u "nebesa" unatoč trudu pesimista koji se bjesomučno trude dokazati kako ova firma ništa ne valja je vjerojatni razlog većih igrača koji te stvari mogu nanjušiti prije većine ostalih.

Znaći po vama onaj ko nema insajderske informacije jednostavno nezna ništa. vi ste znali kad je i.b. krenuo kupovati atpl da će je nagurati do 700kn, pa ajde recite kad vi znate kako funkcionira burza,kamo će sad ta cijena dionice?? na 500 ili na 1000kn?
I "robotaš" je kupovao neke dionice ranije pa su ga pratili jer je navodno imao znanja(definitivno ga ima) pa su i neke od tih dionica sad u problemima. i sad 7dana prije isteka roka 120dana blokade vi ovdje želite ohrabriti nekoga da kupi dionice ingre. Okrenite teme firmi,diokija, viadukta.stakelnika,i drugih koje su prdnule u rosu,isto nije bilo šansi da to propadne, isto se sad događa na ledu,belju,janmici.-agrokoru… Ramljak tvrdi da dioničari gube sve. ljudi kupuju, hoće li i tamo nešto baciti cijenu u nebesa. il dajte vi popis vaših favorita, pesimizam nije isto što i biti oprezan ili realan.
[/quote]
Jel Vi to sami sebi želite opravdati svoju prodaju Ingre u vrijeme kada treba kupovati? Oprezan je trtebalo biti prije sklapanja PSN-e jer tada je zaista prijetio enormni rizik od stečaja a sada kad su se stvari posložile i ima svakome njegov dio za otplatiti i još nešto ostane je rizik prodaje daleko veći os rizika kupnje. Ova dionica kad krene brzo utekne, tko je prati zna o čemu pričam. Luk se napeo još odapinjanje strijele čekamo a baš u tom međuprostoru mnogi su napeti pa prodaju. Al što ćeš to je njihov izbor oni sami stisnu gumbić sell.

@ajmoopet

turbulent, 15.01.2018. u 11:36

I "robotaš" je kupovao neke dionice ranije pa su ga pratili jer je navodno imao znanja(definitivno ga ima) pa su i neke od tih dionica sad u problemima. i sad 7dana prije isteka roka 120dana blokade vi ovdje želite ohrabriti nekoga da kupi dionice ingre. Okrenite teme firmi,diokija, viadukta.stakelnika,i drugih koje su prdnule u rosu,isto nije bilo šansi da to propadne, isto se sad događa na ledu,belju,janmici.-agrokoru… Ramljak tvrdi da dioničari gube sve. ljudi kupuju, hoće li i tamo nešto baciti cijenu u nebesa. il dajte vi popis vaših favorita, pesimizam nije isto što i biti oprezan ili realan.

“Znam” kako funkcionira burza isto kao što meteorolog “zna” kako funkcionira vrijeme. Ali garantira li to meteorologu da neki leptir (ili crni labud) tamo daleko neće sve što “zna” baciti u blato ?

Dakle nije baš da nitko ne zna ništa, samo do sada se nebrojeno puta pokazalo da nikakvo financijsko poslovno znanje nije garancija sigurnosti uspjeha. Znanje (posebno insajdersko) definitivno povećava vjerojatnost uspjeha, ali ne garantira ništa.

A cijenu dionice određuju oni koji je imaju i prodaju ili nemaju a kupuju. Zašto to rade mi ne znamo, ali je činjenica da kada se počnu pojavljivati igrači sa više znanja to povećava vjerojatnost određenog ishoda.

Osim toga na Ingri ima i dosta drugih znakova da njeno vrijeme ponovno dolazi – što god to značilo, a to za imaoce ove dionice znači povećanje vjerojatnosti da ona dođe tamo gdje je očekuju. Pa zar mislite da bi trenutno 2. na TOP10 stavljao svoje novce u nešto da ne očekuje nešto ovdje, kao što i svi ostali koji posjeduju dionice također očekuju? Ali da može popušit – itekako. Potvrdio “robotaš” već odavno.

Inače Atlansku sam kupio po 300 potpuno nesvjestan činjenice da uopće postoji neki veliki igrač koji ju je svojim aktima dogurao gdje se sada nalazi. Zašto to radi – nemam pojma niti me zanima. A može li i on popušiti – pa naravno da može.

Da se vratim na Ingru i njen stečaj – dokle god se ta stvar ne riješi crno na bijelo apsolutno postoji šansa da se dogodi taj slučaj. Ali činjenica je i da postoje rješenja koja mogu spriječiti taj događaj, a jedan dio tih rješenja se nalazi u rukama onih koji posjeduju poveću količinu dionica firme koja bi trebala u stečaj. S obzirom na sve što su do sada prošli i preživjeli, a u čemu su već spomenuti imali svoje prste, mala je vjerojatnost da će se to dogoditi osim ako se u međuvremenu netko nije najeo bunike i totalno prolupao, a nije koliko se iz posljednjih događanja oko Arene moglo vidjeti jer su napravljene vrlo suvisle stvari.

Nadam se da vam je malo jasnile zašto sam toliko siguran u Ingru iako ništa nije sigurno. E sada hoće li netko temeljem ovog piskaranje kupiti ili prodati dionicu to je njegova stvar.

😉

Jel blokada racuna ingre nastala uslijed toga sto grad i vlada nisu uplacivali polog za Arenu ili je neki drugi spor u pitanju?

@ajmoopet

amarananab, 15.01.2018. u 12:52

"Znam" kako funkcionira burza isto kao što meteorolog "zna" kako funkcionira vrijeme. Ali garantira li to meteorologu da neki leptir (ili crni labud) tamo daleko neće sve što "zna" baciti u blato ?

Dakle nije baš da nitko ne zna ništa, samo do sada se nebrojeno puta pokazalo da nikakvo financijsko poslovno znanje nije garancija sigurnosti uspjeha. Znanje (posebno insajdersko) definitivno povećava vjerojatnost uspjeha, ali ne garantira ništa.

A cijenu dionice određuju oni koji je imaju i prodaju ili nemaju a kupuju. Zašto to rade mi ne znamo, ali je činjenica da kada se počnu pojavljivati igrači sa više znanja to povećava vjerojatnost određenog ishoda.

Osim toga na Ingri ima i dosta drugih znakova da njeno vrijeme ponovno dolazi – što god to značilo, a to za imaoce ove dionice znači povećanje vjerojatnosti da ona dođe tamo gdje je očekuju. Pa zar mislite da bi trenutno 2. na TOP10 stavljao svoje novce u nešto da ne očekuje nešto ovdje, kao što i svi ostali koji posjeduju dionice također očekuju? Ali da može popušit – itekako. Potvrdio "robotaš" već odavno.

Inače Atlansku sam kupio po 300 potpuno nesvjestan činjenice da uopće postoji neki veliki igrač koji ju je svojim aktima dogurao gdje se sada nalazi. Zašto to radi – nemam pojma niti me zanima. A može li i on popušiti – pa naravno da može.

Da se vratim na Ingru i njen stečaj – dokle god se ta stvar ne riješi crno na bijelo apsolutno postoji šansa da se dogodi taj slučaj. Ali činjenica je i da postoje rješenja koja mogu spriječiti taj događaj, a jedan dio tih rješenja se nalazi u rukama onih koji posjeduju poveću količinu dionica firme koja bi trebala u stečaj. S obzirom na sve što su do sada prošli i preživjeli, a u čemu su već spomenuti imali svoje prste, mala je vjerojatnost da će se to dogoditi osim ako se u međuvremenu netko nije najeo bunike i totalno prolupao, a nije koliko se iz posljednjih događanja oko Arene moglo vidjeti jer su napravljene vrlo suvisle stvari.

Nadam se da vam je malo jasnile zašto sam toliko siguran u Ingru iako ništa nije sigurno. E sada hoće li netko temeljem ovog piskaranje kupiti ili prodati dionicu to je njegova stvar.

😉
[/quote]
“Robotaš” je spušio samo lovu u državnim firmama jer tko god je sa državom tikve sadio o glavu su mu se razbijale. Ovdje ulazi privatni kapital u privatnu firmu. Ovdje Vam više nema ni gubitničkih fondova oni su svoje rasprodali još na 2,50. Ovdje nema više tko da muti vodu kad krene. Ovo malih nestrpljivih što se podmeću na ask će se ošišati u roku tjedan dana i onda će samo gledati u leđa velikog bijelog kako odlazi daleko na pučinu u prostranstva “plavetnog oceana”! 🙂

Banana vrati se malo koju godinu u nazad. a vidi tko je pljuvo po ingri. Ti si bio taj.. sad si kupio, pa ti ne paše da netko napiše ono što misli a znam kad ti prodaš da opet neće valjati ništa. a meni napomeni gdje sam nešto loše napisao. što sam spomenuo blokadu, i količinu poslova koje je dobila u zadnjim godinama, pa jesam li nešto slagao?

Banana vrati se malo koju godinu u nazad. a vidi tko je pljuvo po ingri. Ti si bio taj.. sad si kupio, pa ti ne paše da netko napiše ono što misli a znam kad ti prodaš da opet neće valjati ništa. a meni napomeni gdje sam nešto loše napisao. što sam spomenuo blokadu, i količinu poslova koje je dobila u zadnjim godinama, pa jesam li nešto slagao?

Istina! Situacija je tada bila takva da je više mirisalo na stečaj. Firma je sve to prebrodila, konsolidirala se, sada ima redovit priljev novca za sve važnije stavke po PSN_i, malo im na kraju i ostane od najma. Nitko od radnika koji su uposleni ne daje otkaze, znači redovito dobijaju solidnu plaću za sadašnje uslove. To što nisu ugovorili zadnjih godina nikakav veći posao im je prednost jer bi vjerovatno sada bili u stečaju kao i Vijadukt koji je radio kao lud a otišao u stečaj jer je radio za nikakvu maržu plus lopovluk od strane vodećih. Privatni kapital kupuje dionice Ingre, dakle ne fondovi, nema države u ulagačkoj strukturi sve je manje malih dioničara….
Jednostavno iz moga dugogodišnjeg iskustva na ZSE-u zaključujem da ste prodali u nevrijeme. A ako Vi mislite da niste meni opet dobro – ni iz džepa a ni u džep! LP!

“Oni će dovesti vjerojatno jedan manji broj svojih djelatnika koji će se većinom baviti nadzorom. Oni će postaviti sustav, postavit će gradilište, a same radove će izvoditi hrvatske kompanije”, kaže Siniša Malus iz Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA).

Nema građevinskog radnika kojeg neće trebati. Zidare, armirače, betonirce, asfaltere, električare, ali i ronioce za podmorske radove te arhitekte i inženjere od visokoobrazovnih radnika. Domaćim građevinarima, s druge strane, nedostaje radnika.

“U prosjeku prema grubim procjenama će na samom projektu raditi negdje između 400 i 500 radnika na obje strane. Hoće li se moći naći radnici? Da to je drugi problem. U okruženju je vrlo teško naći radnike ali u svakom slučaju će se u tom vremenu morati iznaći načina da se dovedu kako bi se projekt u tom periodu izvršio”, kaže Dragutin Kamenski, vlasnik Kamgrada.

http://www.seebiz.eu/crbc-ce-za-gradnju-peljeskog-mosta-dovesti-tek-manji-broj-radnika-iz-kine/ar-169145/

@freak

Blokada nema nikakve veze s Arenom, gradom i vladom.

U igri je izgleda neki spor koji je nekako zaobišao pravila predstečajne i onda se iza ćoška pojavio i iznenadio sve prisutne. Svakako fale detalji da bi se moglo točno shvatiti što se oko te blokade događa jedino je izvjesno da je po Ingri nezakonita i da na rješavanju intenzivno rade, ali da unatoč toga teče zakonski rok od 120 dana koji bi trebao firmu u blokadi automatski poslati u stečaj.

Pa sad tko prvi djevojci….

al ga netko štopa

New Report

Close