INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo još jednog sigurnog signala za kupnju ingre[lol] [tongue]
Grafovi su od prije mjesec dana s usporedbe brodara.

Priča ima nastavak?[wink]

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

Barone i moji pokazatelji govore da ima dosta buy signala – ni ja nemam nikakvu literaturu.

barone jel imaš ti knjigu tehnička analiza tržišta?

Ma imam literaturu.
INGRa je jedini građevinar bez mrlje u dosjeu sa sjajnih GFI-em i koji je bezrazložno potonuo.
Vidjeli smo podršku u petak, a u ponedjeljak će biti još veća.
Vidi se da je kad krene polako onda slijedi eksplozija.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Iz Lidera br.130, jučer izašlog…
Mavrovo se već isplatilo

Iako Ingra još nije preuzela makedonsku tvrtku Mavrovo, čini se da se ta akvizicija isplatila.
Naime, potkraj prošlog tjedna Ingra, na čijem je čelu I.Openheim, pobijedila je na natječaju za gradnju autoceste na dionici Kumanovo-Tabanovci, dijela koridora 10, predavši najpovoljniju ponudu.
Ingra zasigurno ne bi mogla konkurirati jeftininim makedonskim tvrtkama da nije ponudu za građenje
autoceste ukalkulirala u jeftinu operativu makedonskog Mavrova………..(lider)

A iz Makedonije tko zna gdje dalje…..[thumbsup]

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Poštovani Matrixe, kao prvo, ja je uspoređujem jabuke i kruške u ekonomiji, već vredujem politiku isplate dividende, koja je kod INGRE , po mom mišljenju nekorektna. Drugo, nikoga ne interesira tvoja kalkulacija izračuna dobiti temeljem kupovine dionica, jer je svima jasno, pa i meni, da imaš već duže vremena POVLAŠTENE INFORMACIJE – ako nisi znao to se zove ” SUKOB INTERESA” – koji ti nitko nije zamjerio- ali je i sljepcu očito is napisanih postova tijekom 2007.g.na temu Ingra ! Zato ti preporučam, da ne ulaziš u polemike kad je u pitanju interes dioničara.Nemaju svi novac u Austriji . I nisu svi blizu vatre , da se griju besplatno … i još manje je onih koji su licemjerni u ovom trenutku pada jedne od najlikvidnijih dionica -čije interese žustro zastupaš duže vremena .

Kolegice, ne trebaju vam povlaštene informacije da bi zaradili investiranjem. To su gluposti. Mnogi su vrisnuli zbog povlaštenih informacija.

I'LL BE BACK

miami: ” Poštovani Matrixe, kao prvo, ja je uspoređujem jabuke i kruške u ekonomiji, već vredujem politiku isplate dividende, koja je kod INGRE , po mom mišljenju nekorektna. Drugo, nikoga ne interesira tvoja kalkulacija izračuna dobiti temeljem kupovine dionica, jer je svima jasno, pa i meni, da imaš već duže vremena POVLAŠTENE INFORMACIJE – ako nisi znao to se zove ” SUKOB INTERESA” – koji ti nitko nije zamjerio- ali je i sljepcu očito is napisanih postova tijekom 2007.g.na temu Ingra ! Zato ti preporučam, da ne ulaziš u polemike kad je u pitanju interes dioničara.Nemaju svi novac u Austriji . I nisu svi blizu vatre , da se griju besplatno … i još manje je onih koji su licemjerni u ovom trenutku pada jedne od najlikvidnijih dionica -čije interese žustro zastupaš duže vremena . ” Kolegice, ne trebaju vam povlaštene informacije da bi zaradili investiranjem. To su gluposti. Mnogi su vrisnuli zbog povlaštenih informacija.

Povlaštene informacije, uvijek su dobro-došle, te se na njima može prilično dobro zaraditi.
To nisu gluposti, a tko vam je kriv ako nemate dobro zaleđe.
Sve u svemu; dalo bi se raspravljati, ali ne javno, na forumu.

” Povlaštene informacije, uvijek su dobro-došle, te se na njima može prilično dobro zaraditi. To nisu gluposti, a tko vam je kriv ako nemate dobro zaleđe. Sve u svemu; dalo bi se raspravljati, ali ne javno, na forumu.

Matrix, nisam rekao da su _povlaštene informacije_ glupost, nego je glupost misliti kako su one potrebne da bi se zaradilo na burzi.
Super ako ih imaš, meni ne trebaju.

Pozdrav.

I'LL BE BACK

” Povlaštene informacije, uvijek su dobro-došle, te se na njima može prilično dobro zaraditi. To nisu gluposti, a tko vam je kriv ako nemate dobro zaleđe. Sve u svemu; dalo bi se raspravljati, ali ne javno, na forumu.
[/quote]
Ja se nadam da ovo cita i fin. policija… jer mislim da je ovo prvo priznanje zarade na povlastenim informacijama…
sve dok se trziste ne rijesi takvih mutnih tipova kao matrix, imat cemo prevelike volatilnosti i trendove koje nitko ne razumije

Ja se nadam da ovo cita i fin. policija… jer mislim da je ovo prvo priznanje zarade na povlastenim informacijama… sve dok se trziste ne rijesi takvih mutnih tipova kao matrix, imat cemo prevelike volatilnosti i trendove koje nitko ne razumije
[/quote]

Nisi uopće razumio post.
Ne osuđuj nekoga koga ne poznaješ, a na temelju foruma pretpostavljaš da je mutan tip.
Pitanje je kako definiraš povlaštene informacije i što su za tebe povlaštene inf.
Ja nisam definirao povlaštene inf., niti ih zloupotrebljavam, zar ne?
I najvažnije, tržišne trendove ne odlučujem ja, nego veće zvjerke.

je je, i na temi vern je matrix govorio o povlaštenim info … treba ga prijaviti …

I love the Smell of Profits in the Morning

Pa da vidimo gdje smo što se tiče rezultata Ingre

naizgled odlično izvješće, dobit porasla sa 39 mil na 71 mil kuna, prihodi porasli sa 336 mil na 722 mil kuna
fenomenalno. no uvijek ima neki ali…………..
da vidimo kako se došlo do to dobiti od 79 milijuna kuna? zalihama u minus se smanjilo troškove za čak 59,7 milijuna kuna, a većina dobiti je generirana opreacijama na financijskom tržištu.
operativna dobit i core businessa izgleda više nego loše, svega 1,98 miljun kuna[shocked]
za takvog developera navodno prepunog poslova i projekata nije baš sjajno

eto sad kolega blueman može komentirati, naročito neka pokuša izračunati P/E na bazi dobiti od 1,98 milijuna kuna iz core businessa

hvala unaprijed

Kad prodreš plitko, na jakom si terenu

Kremenko sto nisi pogledao ostale komponente kratkotrajne imovine a pogotovo onu potrazivanja od kupaca koja je veca za oko 200mil kn?

New Report

Close