INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nevjerovatno je koliko je ZSE neefikasno i zakašnjelo tržište. Tek sada se slaže neka kupnja.

a zašto bi pobogu Ingra trebala rasti kad je:
1. ingra poslove u alžiru prepustila tehnici jer ih sama nije mogla realizirati jer je zapala probleme pa potom i u PSN
2. sada je račun ingre u blokadi
[/quote]
Tehnika je podizvođač. Šta misliš da Ingra ima lopate, kolica, mješalice, skele, kamione, bagere……
Pa nemaju oni ni metle u vlasništvu što se tiče građevine. Njihovo je da ugovore posao, daju garancije da će biti urađen, spoje tvrtke različitih građevinskih profila, organiziraju i naplate. Dio novca proslijede podizvođačima a dio zadrže kao krovna firma izvođač radova. Jesi li nekad vidio građevinskog inžinjera u kravati kako miješa malter? Račun će biti u blokadi sve dok zakonske mogućnosti to dopuštaju, dan dva prije toga ili će biti plaćeno ako tako sud odredi ili neće uopće biti plaćeno. Dakle na sudstvu je da donese odluku o tome.

Evo kinezi ulazu 60 milja uEhttp://www.poslovni.hr/kompanije/kinezi-ulazu-60-milijuna-eura-u-krapinske-toplice-i-rimac-automobile-33483, dali nasa ingra ima u toplicama sanse?

U svijetu graditeljstva se zna sto su manipulativni troskovi, inace iznose minimalno 6%.
Dakle po izjavi sa prezentacije uprave INGRE odrzane ovog ljeta, dionicarima je glava firme objavila upravo nesto takvo, no nije se izjasnio o visini manipulativnih troskova ili ti provizije.
Problem ingre d.d. nije to sto tehnika izvodi radove, nego to što inženjering fiema ne treba 100 zaposlenih, nego max 20.
To jedino u RH ima da na 4 milijuna stanovnika (u svijetu više ne značimo ništa) imamo inženjerske gigante IGH, INGRA …., a most (Pelješki) nam projektira slovenac.

Molim k/p!
Hvala!

3,96 2000
4,10 33

nije sve tako crno

Oprezno skupljanje da se ne primjeti.

Deblokada računa bi mogla biti okidač nekog novog vala?

Ozbiljan investitor ne vjeruje da se obogatio ili da je osiromašio zbog dnevnih ili mjesečnih fluktuacija cijena.

Deblokada računa bi mogla biti okidač nekog novog vala?

isto kao što bi i blokada od 3 mjeseca bila razlog za stečaj?…a 2 mjeseca je prošlo prije par dana

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

I dalje mi nije jasno zasto dionica Ingre ne raste ipak je ovo prvi ozbiljniji posao dobiven nakon dugo vremena…

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

I dalje mi nije jasno zasto dionica Ingre ne raste ipak je ovo prvi ozbiljniji posao dobiven nakon dugo vremena…

Zato jer nije bila propala cijena koliko i kod Tehnike.
Skupljaj pa će narasti kad deblokiraju račun.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Čini mi se logičnim hipotetizirati da ako neka firma ima prihode od arene i potpisala je dodatak od 10 milijona eura, da – ako dođe do toga da mora – može platiti tu ovrhu. Možda je to samo wishful thinking. Ali mislim da bude nešto od toga.

Svi se možemo zeznut i druga polovica dugoročnog riskantnog dijela portfelja mi je crkla…. ali mislim da ovo neće

I za divno čudo ovo je dionica u koju sam ušao jako nisko, okrenuo par puta i nisam na gubitku 😀

Čini mi se logičnim hipotetizirati da ako neka firma ima prihode od arene i potpisala je dodatak od 10 milijona eura, da – ako dođe do toga da mora – može platiti tu ovrhu.

Koliko ja znam, prihodi od Arene automatski se prosljeđuju banci na ime kredita i Ingra za sada nema ništa od toga. A za ovaj dodatak ugovoru već je objašnjavano da gro toga ide tehnici koja je de facto preuzela radove tamo.

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close