INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@kiwi
nisam siguran za ovo kaj kažeš, zašto su onda prikazali gubitak i navelii tužbu kao razlog?. Mislim da su im pociclali ove pare kaj su bile na računu a resto, pošto je velik, nisu mogli pa su zblokirali. ili?

Nema veze izvjestaj o racunu dobiti i gubitka sa stanjem na racunu.

...

@perica

prema mome tumačenju radi se ipak o 5mil kn glavnice + tko zna kolike kamate

Pročitajte malo bolje izvješće. Taj dug od 5 milijuna i nešto kuna je već uračunat zato i jest gubitak, dakle to su izgubili .
Ova blokada nema veze sa tim slučajem, ovdje se radi o postupku koji je u tijeku, a ovrha je privremeno obustavljena sve do konačnog rješenja višeg suda. Ne miješajte prvi i drugi slučaj. Prvi se odnosi još na 2016 godinu i to je izgubljeno i uračunato u izvješće, a ovo drugo tek treba da se vidi kako će proći i nigdje ne piše o kojem iznosu se radi.

Znači nešto je sad malo jasnije, ali ništa još nije potpuno jasno?
Jedna tužba je izgubljena, na drugu se sad žale.
Ako nije puno veća od 5 mil.kn onda je dobro, samo da nije daleko veća.
Ne znam zašto stalno sve zamataju u celofan da se ne vidi?!

tužbeni zahtjev uvijek glasi na konkretan iznos + kamate tako da ako oni govore o iznosu od preko 5 milijuna kuna, to je glavnica, a kolike su kamate ovisi koliko je godina prošlo od neplaćanja…ako to datira još iz devedesetih, onda su kamate vjerojatno nekoliko puta veće od glavnice jer je u ratno vrijeme bila hiperinflacija, tako da treba biti jako oprezan s ovom dionicom

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

S obzirom da je u kvartalu ostvaren gubitak, a cijena prešla 4 kn, stvarno svaka čast, to je rijetko na ZSE.
Jer danas padaju i oni koji su ostvarili čak i odličnu dobit.

Meni se čini da se tu sprema nešto veliko, a netko to zna. Pored blokade, poslovnih rezultata, sporova, ovo još raste. Sviđa mi se ona rečenica: aktivno sudjelujemo na nekoliko natječaja u niskogradnji, možda PM??

nije sve tako crno

Ili samo igra rulet, jer od mosta se još dugo neće znati što će biti.

samo se vi čudite, ode babica.

S obzirom da je u kvartalu ostvaren gubitak, a cijena prešla 4 kn, stvarno svaka čast, to je rijetko na ZSE.
Jer danas padaju i oni koji su ostvarili čak i odličnu dobit.

Pa Vijadukt je u stečaju i uskoro se delistira sa burze a trguje se po 7 kuna a ova jadna Ingra daje znakove života koliko vidim iz izvješća ne namjeravaju zatvarati firmu nego planiraju neke poslove veće.
Mislim glupo je dati 4 kune za firmu koja će samo temeljem najma Arene uprihodovati u narednih 20 godina milijardu i sto milijuna kuna, i još jedno 150 milijuna od povrata Iračkog duga, čak i da ništa drugo ne rade. Tak da mi se ove cifre oko blokade čine više nego smiješnima. A zašto bi na kraju i to platili, sud je tu da donese pravorijek.

Da se malo prisjetimo.
Na ovoj cijeni dođe vijest o blokadi. Pada na oko 3,50 i tamo slučajno netko blizak upravi prikupo 50-ak tisuća ovih bezvrijednih papirića. Ne vjerujem u teorije zavjere, ali..
Neobična slučajnost. Bida nema, no ipak smo za 1 kn više nego prije par dana, skuplja se, skuplja.

nije sve tako crno

Sredinom ovog tjedna je trebala biti nekakva odluka, nešto sam letimično vidio na seebizu. Ne znam jel to bilo vezano uz odluku o odabiru izvođača.

New Report

Close