@kiwi
nisam siguran za ovo kaj kažeš, zašto su onda prikazali gubitak i navelii tužbu kao razlog?. Mislim da su im pociclali ove pare kaj su bile na računu a resto, pošto je velik, nisu mogli pa su zblokirali. ili?
Pročitajte malo bolje izvješće. Taj dug od 5 milijuna i nešto kuna je već uračunat zato i jest gubitak, dakle to su izgubili .
Ova blokada nema veze sa tim slučajem, ovdje se radi o postupku koji je u tijeku, a ovrha je privremeno obustavljena sve do konačnog rješenja višeg suda. Ne miješajte prvi i drugi slučaj. Prvi se odnosi još na 2016 godinu i to je izgubljeno i uračunato u izvješće, a ovo drugo tek treba da se vidi kako će proći i nigdje ne piše o kojem iznosu se radi.
Znači nešto je sad malo jasnije, ali ništa još nije potpuno jasno?
Jedna tužba je izgubljena, na drugu se sad žale.
Ako nije puno veća od 5 mil.kn onda je dobro, samo da nije daleko veća.
Ne znam zašto stalno sve zamataju u celofan da se ne vidi?!
tužbeni zahtjev uvijek glasi na konkretan iznos + kamate tako da ako oni govore o iznosu od preko 5 milijuna kuna, to je glavnica, a kolike su kamate ovisi koliko je godina prošlo od neplaćanja…ako to datira još iz devedesetih, onda su kamate vjerojatno nekoliko puta veće od glavnice jer je u ratno vrijeme bila hiperinflacija, tako da treba biti jako oprezan s ovom dionicom
S obzirom da je u kvartalu ostvaren gubitak, a cijena prešla 4 kn, stvarno svaka čast, to je rijetko na ZSE.
Jer danas padaju i oni koji su ostvarili čak i odličnu dobit.
Meni se čini da se tu sprema nešto veliko, a netko to zna. Pored blokade, poslovnih rezultata, sporova, ovo još raste. Sviđa mi se ona rečenica: aktivno sudjelujemo na nekoliko natječaja u niskogradnji, možda PM??
S obzirom da je u kvartalu ostvaren gubitak, a cijena prešla 4 kn, stvarno svaka čast, to je rijetko na ZSE.
Jer danas padaju i oni koji su ostvarili čak i odličnu dobit.
Pa Vijadukt je u stečaju i uskoro se delistira sa burze a trguje se po 7 kuna a ova jadna Ingra daje znakove života koliko vidim iz izvješća ne namjeravaju zatvarati firmu nego planiraju neke poslove veće.
Mislim glupo je dati 4 kune za firmu koja će samo temeljem najma Arene uprihodovati u narednih 20 godina milijardu i sto milijuna kuna, i još jedno 150 milijuna od povrata Iračkog duga, čak i da ništa drugo ne rade. Tak da mi se ove cifre oko blokade čine više nego smiješnima. A zašto bi na kraju i to platili, sud je tu da donese pravorijek.
Da se malo prisjetimo.
Na ovoj cijeni dođe vijest o blokadi. Pada na oko 3,50 i tamo slučajno netko blizak upravi prikupo 50-ak tisuća ovih bezvrijednih papirića. Ne vjerujem u teorije zavjere, ali..
Neobična slučajnost. Bida nema, no ipak smo za 1 kn više nego prije par dana, skuplja se, skuplja.