INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uprava koja godinama nije dogovorila ozbiljan posao će nešto riješit.
Koliko ja vidim od međunarodno poznate firme uspjeli su postat marginalni čak i na lokalnoj razini.
Hvala upravi.

Nisam 100% siguran ali ono što vidim u pojedinačnim računima dobiti i gubitka kaže da društvo Lanište u odnosu na ukupni prihod prošle godine od 87 mil.kuna ima financijski prihod od 72.8 miliona. Zapravo tamo je prava dobit..Dok Ingra d.d. od ukupnog prihoda oko 92 miliona ima financijski prihod svega 1.7 miliona, ostalo su poslovni prihodi koji nisu zapravo zakup. Moj je zaključak da su financijski prihodi Laništa vezani za prihode od zakupa Arene. U tom smislu nema straha da će im ova blokada maknuti te novce. No nikako nije dobro da blokada traje jer to će utjecati na buduće poslove koje bi trebali sklapati.

koje buduce poslove pa deset godina nisu ugovorili posao

Ako sam dobro razumio, Uprava ne zeli reci niti Udruzi niti njihovom predstavniku u NO tko je i sa kolikm iznosom blokirao racun?! Sto reci? Mozda stvarno postoji neki skriveni razlog za ovakvo ponasanje, ali ovo mi se stvarno cini previse.

A tko je udruga da bi ih morali informirati i po čemu bi ona trebala imati bilo kakva veća prava od običnih, samostalnih dionicara?

A predstavnik u NO to ima pravo znati. I ne samo pravo nego je duzan to znati jer ima odgovornost s osnove svoje pozicije kao člana NO.

Kažu da je ovrha neosnovana, tako da možemo očekivati da će brzo riješiti stvar. Ne bi predsjednik uprave nedavno otkupio ogroman paket dionica po 3,5 kn da ne zna što je na stvari i što se može očekivati od ove tvrtke!
Zato pametno i racionalno.

Nadam se do kraja tjedna…

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

blokada računa traje i dalje, kao i iskrcavanje iz dionice. ne deblokiraju li ubrzo račun, neće biti dobro

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Eto, VDKT je kao u stečaju i cijena će se vratit danas još i u plus, a ovo stalno pada a book duplo veći od cijene dionice??
Da je iznos blokade i ne znam koliki, pad je jednostavno prevelik i sigurno viši od iznosa blokade.
A još k tome, kažu da je blokada protupravna, možda je lako i skinu.

Eto, VDKT je kao u stečaju i cijena će se vratit danas još i u plus, a ovo stalno pada a book duplo veći od cijene dionice??
Da je iznos blokade i ne znam koliki, pad je jednostavno prevelik i sigurno viši od iznosa blokade.
A još k tome, kažu da je blokada protupravna, možda je lako i skinu.

Pa i poslije odblokiranje ne očekujem neki osobit rast ako u međuvremenu ne izbace neki sklopljeni posao. Situacija je na ZSE-u jednostavno takva, beznađe i strah! I to s pravom jer više nikakvi zakoni ovdje u RH ne vrijede. Nitko se ne boji otvoreno krasti jer sankcija jednostavno nema, tako je zakonodavstvo s namjerom posloženo da nitko ne može biti kriv, može se samo vječno suditi a osude nema niti povrata ukradenoga. I normalno da u takvoj situaciji svi to koriste.

Šta ćem račun uopće, ionako ništa ne rade.
Možda bi bilo bolje da uopće nemaju arenu pa bi se možda potrudili naći koji posao.

Kakve to ima veze sa ingrom?
Zbog agrokora ne žele naći nijedan novi posao ili?
Ja sam u ingri i agrokoru i ako se mene pita prije će se agrokor oporavit nego ingra sklopit neki posao.

Posla ima i previše, nema tko da ga radi. Teško je oformiti manji konzorcij sa zdravim firmama, sa čistim bilancama, sa sposobnim ljudima. To je Ingrin glavni problem. Više nitko ne želi da bude “druga ruka”, a Ingra sama drugu ruku nema, oni su kravataši koji uzimaju proviziju a crnci bi trebali odrađivati prljavi posao, a takvih je sve manje u Hrvatskoj.

Znači posla ima ali je problem naći podizvođače?
Znači toliko su nesposobni ne samo za dobit posao nego i za naći neku firmu koja bi radila.
Šta nije onda najbolja varijanta ključ u bravu i svi nek sjede doma, bar ne bi plaćali režije.

Da problem je naći kvalitetne podizvođače. Jer Ingra kao ugovaratelj posla odgovara za kvalitetu i rokove, njih potežu za rukav i prijete penalima. Prije je Ingra radila i sa Hidroelektrom, i sa Vijaduktom, sa Tehnikom još uvijek nešto šuruje u Alžiru ali većina tih prijašnjih podizvođača je nestala ili u procesu nestajanja sa tržišta. Danas je takvo stanje u HR da će te se lakše zaposliti sa 4 razreda osnovne škole kao NK radna snaga negdje na baušteli nego sa nekim fakultetom. Ali i to malo NK radne snage ode u Njemačku jer su tamo blolje plaćeni.
Savjetujem upravi da kupi par mješalica, pijuka i kolica i da potjera te neradnike iz kancelarija nek malo miješaju malter i zidaju ionako niš koristi od njih.

New Report

Close