Slično se komentiralo i na Igh neki dan, kolika su zaduženja, book….
Sad kad već par dana raste po 10% dnevno, sve je dobro i lupa se po asku!
Tako bi ubrzo moglo biti i tu!
kažeš kad već IGH raste bez razloga, što ne bi i ingra? možda zato što ingra i dalje ima račun u blokadi?
p.s. koji ti je bio raniji nick – “pozitiva2” ili?
Tko želi van mogu ga spasiti na 3,41. Čekam dobrovoljce.
Zasto tako? Zasto plasiti dobrovoljce, budu odustali…
Ali su i "nepredviđeni" tj očekivani izvanredni prihodi od naplate u nagodbama koje su pri kraju još i veći, tako da bi moglo prevagnuti i na drugu stranu i preći vrijednost i od 10 kn!
Kojim nagodbama?
Možeš nam to malo specificirati ili nas uputiti o kojim se iznosima radi u godišnjem izvjescu?
Žalosno je rezimirati rad Udruge od osnivanja do danas…
Ako sam dobro razumio, Uprava ne zeli reci niti Udruzi niti njihovom predstavniku u NO tko je i sa kolikm iznosom blokirao racun?! Sto reci? Mozda stvarno postoji neki skriveni razlog za ovakvo ponasanje, ali ovo mi se stvarno cini previse.
Žalosno je rezimirati rad Udruge od osnivanja do danas…
Po meni izgleda da se radi o velikom iznosu za koji stvarno nema zakonskog osnova za naplatu i ako se objavi iznos da bi se cijena strmoglavila (ipak su dužni objaviti sve činjenice)… Držimo fige da se to što prije riješi…
Tko želi a ima firmu saznati točan iznos blokade neka zatraži preko FINE Bon 2 obrazac i to će tamo pisati. Košta 180 kn. Naravno da uprava zna tko ih je blokirao i za koji iznos samo to iz nekog svog razloga neće sa nama podijeliti. Pa to im javi referent iz njihove poslovne Banke u pravilu čim se dogodi..Možda bolje da i neznamo ako je neki grozan iznos blokade. Kažu iz uprave …da poduzimaju pravne radnje..eh to malo brine jer to znači da će rješavanje blokade dulje potrajati jer kada se odvjetnici umješaju to ne ide brzo. Nadajmo se da znaju što rade..
Tko želi a ima firmu saznati točan iznos blokade neka zatraži preko FINE Bon 2 obrazac i to će tamo pisati. Košta 180 kn. Naravno da uprava zna tko ih je blokirao i za koji iznos samo to iz nekog svog razloga neće sa nama podijeliti. Pa to im javi referent iz njihove poslovne Banke u pravilu čim se dogodi..Možda bolje da i neznamo ako je neki grozan iznos blokade. Kažu iz uprave …da poduzimaju pravne radnje..eh to malo brine jer to znači da će rješavanje blokade dulje potrajati jer kada se odvjetnici umješaju to ne ide brzo. Nadajmo se da znaju što rade..
da je neki manji iznos to bi već riješili… izgleda da je veća cifra u pitanju… koliko znam, na taj račun sjeda im lova od zakupa arene koju onda prosljeđuju banci koja im je dala kredit za arenu?
loše će biti ako blokada potraje, a sjedne im u međuvremenu nova rata rata na taj račun pa je pokupi onaj koji ih je blokirao…u tom slučaju ne znam kako će platiti banci, a onda banka može napraviti dar mar… ovo bi mogla biti vrlo opasna situacija, valjda će biti dovoljno mudrosti da to što prije riješe
Nisam 100% siguran ali ono što vidim u pojedinačnim računima dobiti i gubitka kaže da društvo Lanište u odnosu na ukupni prihod prošle godine od 87 mil.kuna ima financijski prihod od 72.8 miliona. Zapravo tamo je prava dobit..Dok Ingra d.d. od ukupnog prihoda oko 92 miliona ima financijski prihod svega 1.7 miliona, ostalo su poslovni prihodi koji nisu zapravo zakup. Moj je zaključak da su financijski prihodi Laništa vezani za prihode od zakupa Arene. U tom smislu nema straha da će im ova blokada maknuti te novce. No nikako nije dobro da blokada traje jer to će utjecati na buduće poslove koje bi trebali sklapati.